BartoszN Opublikowano 4 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Te górne to są postojowe, dlatego się przyczepił. Dlatego też CI migają , bo one są słabo widoczne w dzień. proponuję zaprogramować w ASO światła do jazdy dziennej i wówczas kiedy tylko uruchomisz silnik włączą się światła mijania ( przednie postojowe oraz tylne jak i oświetlenie tablicy rejestracyjnej nie będzie się świeciło ) a jak będzie robiło się już ciemno wówczas włączysz normalne świtała chyba ,że masz wersję Tekna i włącznik zmierzchu włączy je za Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoja61 Opublikowano 4 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Ale ja lubię jak moje autko jest oświetlone ... a po uruchomieniu silnika włączają się wszystkie światła i nie muszę pamiętać o zapalaniu. Mam wersję Acenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Juke-R Opublikowano 7 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 (edytowane) Czy nie uważacie że boczne gąbki obicia siedźisk przednich foteli są zbyt miękkie ?. Gąbka, która tam jest wydaje się zbyt miękka, przez co cała się gnie i marszczy. Przebieg mam marny, a co bedzie później , jak to będzie wyglądać , pewnie się wytrze. Edytowane 7 Maja 2012 przez Juke-R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nnemrod Opublikowano 8 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 To masz pecha .(albo jesteś za ciężki ? )Ja mam ponad 20 tys i nic się nie dzieje . Fotele dobrze sprężynują i wystarczająco podtrzymują na boki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoja61 Opublikowano 31 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 Dwa dni temu umyłam autko na myjni, łącznie z woskowaniem... kilka godzin później deszczyk popadał... zostały paskudne zacieki,plamy po deszczu. Wiedziałam,ze czarny kolor to brudzący ale może są jakieś sposoby ,zeby chociaż kilka dni było czyste? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProceSS Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 pytanie do wszystkich uzytkownikow oryginalnej sat-nav w jukach ... czy wasze nawigacje pokazuja polazenie/rozmieszczenie kamer ...?! (ostrzegaja przed kamerami gdy sie do nich zblizacie ? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nnemrod Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 (edytowane) Ostatnio w tygodniku " Motor " wpadł mi w ręce artykuł z wykazem 150 aut , które najlepiej przyspieszają w przedziale prędkości od 60 do 100 km czyli w przedziale najbardziej potrzebnym do wyprzedzania na drodze . I tu ciekawostki. Nasz Nissan Juke 1,6 T zajmuje świetną 32 pozycję .Wyprzedzają go w tym zestawieniu typowo sportowe samochody lub usportowione takie jak np : Ferrari 458 Italia miejsce 8 , Porsche 911 Carrera S - mijsce 15 czy Nissan 370 Z miejsce 18. Gorsze przyspieszenia mają między innymi takie znane samochody jak : BMW XI xDrive 20d miejsce 45 , BMW 320 d miejsce 56 , Audi A4 Avant 2,0 TDI miejsce 62.czy BMW520 d miejsce 106 ! Z własnego doświadczenia wiem , że odpowiada to prawdzie kiedy wyprzedzam na szosie te auta zaraz po końcowej tablicy z miejscowością . Zwykle są szybsze w miejscach , gdzie jest ograniczenie prędkości a ja jadę prawidłowo . Edytowane 25 Czerwca 2012 przez nnemrod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProceSS Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 mozesz podac link do tego artukulu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nnemrod Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Przykro mi to wersja papierowa z ostatniego tygodnia pewnie dostępna w handlu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProceSS Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darnoK Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Co myślicie by zrobić jakiś pierwszy zlot naszych Juke'ów? np. Tor Kielce ? Czy ktoś z Was by reflektował taką zabawę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nolleb Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 doskonały pomysł byle nie w 6,7,8,miesiącu Co myślicie by zrobić jakiś pierwszy zlot naszych Juke'ów? np. Tor Kielce ? Czy ktoś z Was by reflektował taką zabawę ? oczywiscie byle nie w 6,7,8,miesiącu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darnoK Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Strider, pewnie że można Oczywiście fajnie by było zorganizować zlot dla Juke'ów ale wiem jak takie evanty wyglądają i inne auta są na początku dziennym. Pytanie inne mi się nasuwa: Czy zdążymy z organizacją w tym roku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darnoK Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 A czy NISSANklub.pl nie organizuje żadnego zlotu 2012 ? Najlepiej zorganizować wspólny zlot i podzielić auta w sekcjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darnoK Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Kaszana, to zostaje nam forum do rozmów i zdjęcia do chwalenia się naszymi autami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Juke-R Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Ktoś z Was może wie, czy silnik HR16DE posiada zmienne fazy rozrządu ? Tak zwany układ Twin w nissanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Wydaje mi się, że wszystkie obecne benzynówki Nissana mają układ zmiennych faz rozrządu. Silniki 1.4 i 1.6 mają go na pewno . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Navkol Opublikowano 20 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 Simanko Userzy, jestem nowym użytkownikiem forum. Co prawda nie posiadam (jeszcze "japończyka") ale jego zakup został przesądzony PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProceSS Opublikowano 21 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 witam, a jaki model ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mmizura Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Mam juka od roku, bez wizyty w serwisach wszystko ok, moja tekna spala po mieście 7,5 litra beznzynki, nawigacja ok, brak podświetlenia tyłu auta to porażka, kamera cofania ---super sprawa polecam w juku, przegląd po roku umiarkowanie tani. Wrażenia z jazdy super zwłaszcza na trybie sport, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoja61 Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Dzisiaj jechały sobie dwa zuczki jeden za drugim.. w pierwszym kierowcą był męzczyzna, w drugim ja. Kolory takie same-czarne, trzy pierwsze literki rej. tez takie same.. Po jakimś czasie Pan skręcał w lewo, ja prosto, stalismy na swiatłach łeb w łeb. Pomachałam z uśmiechem do kolegi:) odzew natychmiastowy,szeroki usmiech i reka w górze. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość afrowawa Opublikowano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Mam juka od roku, bez wizyty w serwisach wszystko ok, moja tekna spala po mieście 7,5 litra beznzynki, nawigacja ok, brak podświetlenia tyłu auta to porażka, kamera cofania ---super sprawa polecam w juku, przegląd po roku umiarkowanie tani. Wrażenia z jazdy super zwłaszcza na trybie sport, Pozdrawiam Jaki motor? Mój Dig-T dotąd spalał 10 l, po założeniu kapci ziomowych i nastaniu mrozów 10.5 ciągnie Po jakimś czasie Pan skręcał w lewo, ja prosto, stalismy na swiatłach łeb w łeb. Pomachałam z uśmiechem do kolegi:) odzew natychmiastowy,szeroki usmiech i reka w górze. :) No to jest fajne wśród "kumatych" niemal zawsze jak z kimś jadę "łeb w łeb" to ręka do góry czy uśmiech Ps. Po jakim czasie zmienialiście olej w samochodach? W instrukcji mówią, że po roku ujeżdżania lub 10 tys. km. Z kolei na forach piszą, że pierwsza zmiana powinna być po 1,5-2 tys. po dotarciu. Ja postanowiłem posłuchać się instrucji i zmienić po roku i teraz się zastanawiam czy nie zrobiłem źle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darnoK Opublikowano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Nowe silniki z reguły są dotarte. Ja swojego docierałem gdzieś tak do 3300km powoli zwiększałem zakres przepustnicy i zmieniałem ustawienia. Ogólnie nigdy nie wiadomo czy się przedobrzyło czy się zaszkodziło. Ja w swoim będę chciał jakoś końcem zimy zrobić parę małych modyfikacji i wtedy hamownia prawdę powie ile wypluwamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość afrowawa Opublikowano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Nowe silniki z reguły są dotarte. Ja swojego docierałem gdzieś tak do 3300km powoli zwiększałem zakres przepustnicy i zmieniałem ustawienia. Ogólnie nigdy nie wiadomo czy się przedobrzyło czy się zaszkodziło. Ja w swoim będę chciał jakoś końcem zimy zrobić parę małych modyfikacji i wtedy hamownia prawdę powie ile wypluwamy Jakie modyfikacje masz na myśli? Ja osobiście łagodnie się z żukiem ochodziłem do 1,5- 2 tys. km czyli starałem się zmieniać bieg przy 3 tys. RPM a nie przekraczać 4. Dopiero potem od święta wskazówka obrotomierza wjechała na 5-6 tys. RPM Swoją drogą też myślę jak mi styknie 9 tys. km na budziku wybrać się na hamownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darnoK Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Program i IC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi