Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Użytkownicy Juke na forum - luźne dyskusje

^^ehhh^^
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Te górne to są postojowe, dlatego się przyczepił.

Dlatego też CI migają , bo one są słabo widoczne w dzień.

proponuję zaprogramować w ASO światła do jazdy dziennej i wówczas kiedy tylko uruchomisz silnik włączą się światła mijania ( przednie postojowe oraz tylne jak i oświetlenie tablicy rejestracyjnej nie będzie się świeciło ) a jak będzie robiło się już ciemno wówczas włączysz normalne świtała chyba ,że masz wersję Tekna i włącznik zmierzchu włączy je za Ciebie :)

Ale ja lubię jak moje autko jest oświetlone :)

...

a po uruchomieniu silnika włączają się wszystkie światła i nie muszę pamiętać o zapalaniu.

Mam wersję Acenta

Gość Juke-R

Czy nie uważacie że boczne gąbki obicia siedźisk przednich foteli są zbyt miękkie ?. Gąbka, która tam jest wydaje się zbyt miękka, przez co cała się gnie i marszczy. Przebieg mam marny, a co bedzie później , jak to będzie wyglądać , pewnie się wytrze. :dribble:

Edytowane przez Juke-R

To masz pecha .(albo jesteś za ciężki ? )Ja mam ponad 20 tys i nic się nie dzieje . Fotele dobrze sprężynują i wystarczająco podtrzymują na boki .

• 4 tygodnie później...

Dwa dni temu umyłam autko na myjni, łącznie z woskowaniem...

kilka godzin później deszczyk popadał...

zostały paskudne zacieki,plamy po deszczu.

Wiedziałam,ze czarny kolor to brudzący

ale może są jakieś sposoby ,zeby chociaż kilka dni było czyste?

Pozdrawiam :)

pytanie do wszystkich uzytkownikow oryginalnej sat-nav w jukach ...

czy wasze nawigacje pokazuja polazenie/rozmieszczenie kamer ...?! (ostrzegaja przed kamerami gdy sie do nich zblizacie ? )

• 3 tygodnie później...

Ostatnio w tygodniku " Motor " wpadł mi w ręce artykuł z wykazem 150 aut , które najlepiej przyspieszają w przedziale prędkości od 60 do 100 km czyli w przedziale najbardziej potrzebnym do wyprzedzania na drodze . I tu ciekawostki. Nasz Nissan Juke 1,6 T zajmuje świetną 32 pozycję .Wyprzedzają go w tym zestawieniu typowo sportowe samochody lub usportowione takie jak np : Ferrari 458 Italia miejsce 8 , Porsche 911 Carrera S - mijsce 15 czy Nissan 370 Z miejsce 18. Gorsze przyspieszenia mają między innymi takie znane samochody jak : BMW XI xDrive 20d miejsce 45 , BMW 320 d miejsce 56 , Audi A4 Avant 2,0 TDI miejsce 62.czy BMW520 d miejsce 106 !

Z własnego doświadczenia wiem , że odpowiada to prawdzie kiedy wyprzedzam na szosie te auta zaraz po końcowej tablicy z miejscowością . Zwykle są szybsze w miejscach , gdzie jest ograniczenie prędkości :thumbsdown: a ja jadę prawidłowo .

Edytowane przez nnemrod

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

doskonały pomysł byle nie w 6,7,8,miesiącu

Co myślicie by zrobić jakiś pierwszy zlot naszych Juke'ów? np. Tor Kielce ? :) Czy ktoś z Was by reflektował taką zabawę ?

oczywiscie byle nie w 6,7,8,miesiącu

Strider, pewnie że można :) Oczywiście fajnie by było zorganizować zlot dla Juke'ów ale wiem jak takie evanty wyglądają i inne auta są na początku dziennym. Pytanie inne mi się nasuwa: Czy zdążymy z organizacją w tym roku ?

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Simanko Userzy,

jestem nowym użytkownikiem forum. Co prawda nie posiadam (jeszcze "japończyka") ale jego zakup został przesądzony :)

PZDR

• 1 miesiąc temu...

Mam juka od roku, bez wizyty w serwisach wszystko ok, moja tekna spala po mieście 7,5 litra beznzynki, nawigacja ok, brak podświetlenia tyłu auta to porażka, kamera cofania ---super sprawa polecam w juku, przegląd po roku umiarkowanie tani. Wrażenia z jazdy super zwłaszcza na trybie sport, Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Dzisiaj jechały sobie dwa zuczki jeden za drugim..

w pierwszym kierowcą był męzczyzna, w drugim ja.

Kolory takie same-czarne, trzy pierwsze literki rej. tez takie same..

Po jakimś czasie Pan skręcał w lewo, ja prosto, stalismy na swiatłach łeb w łeb.

Pomachałam z uśmiechem do kolegi:)

odzew natychmiastowy,szeroki usmiech i reka w górze.

:):):)

• 2 tygodnie później...
Gość afrowawa

Mam juka od roku, bez wizyty w serwisach wszystko ok, moja tekna spala po mieście 7,5 litra beznzynki, nawigacja ok, brak podświetlenia tyłu auta to porażka, kamera cofania ---super sprawa polecam w juku, przegląd po roku umiarkowanie tani. Wrażenia z jazdy super zwłaszcza na trybie sport, Pozdrawiam

Jaki motor? Mój Dig-T dotąd spalał 10 l, po założeniu kapci ziomowych i nastaniu mrozów 10.5 ciągnie :D

Po jakimś czasie Pan skręcał w lewo, ja prosto, stalismy na swiatłach łeb w łeb.

Pomachałam z uśmiechem do kolegi:)

odzew natychmiastowy,szeroki usmiech i reka w górze.

:) :) :)

No to jest fajne wśród "kumatych" niemal zawsze jak z kimś jadę "łeb w łeb" to ręka do góry czy uśmiech :)

Ps. Po jakim czasie zmienialiście olej w samochodach? W instrukcji mówią, że po roku ujeżdżania lub 10 tys. km. Z kolei na forach piszą, że pierwsza zmiana powinna być po 1,5-2 tys. po dotarciu. Ja postanowiłem posłuchać się instrucji i zmienić po roku i teraz się zastanawiam czy nie zrobiłem źle...

Nowe silniki z reguły są dotarte. Ja swojego docierałem gdzieś tak do 3300km powoli zwiększałem zakres przepustnicy i zmieniałem ustawienia. Ogólnie nigdy nie wiadomo czy się przedobrzyło czy się zaszkodziło. Ja w swoim będę chciał jakoś końcem zimy zrobić parę małych modyfikacji i wtedy hamownia prawdę powie ile wypluwamy ;):)

Gość afrowawa

Nowe silniki z reguły są dotarte. Ja swojego docierałem gdzieś tak do 3300km powoli zwiększałem zakres przepustnicy i zmieniałem ustawienia. Ogólnie nigdy nie wiadomo czy się przedobrzyło czy się zaszkodziło. Ja w swoim będę chciał jakoś końcem zimy zrobić parę małych modyfikacji i wtedy hamownia prawdę powie ile wypluwamy ;):)

Jakie modyfikacje masz na myśli? :) Ja osobiście łagodnie się z żukiem ochodziłem do 1,5- 2 tys. km czyli starałem się zmieniać bieg przy 3 tys. RPM a nie przekraczać 4. Dopiero potem od święta wskazówka obrotomierza wjechała na 5-6 tys. RPM :D Swoją drogą też myślę jak mi styknie 9 tys. km na budziku wybrać się na hamownie :)