DINO Opublikowano 24 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 ładnie to wygląda, tylko daj osc z jazdy, bo dałeś ustawienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 24 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 faktycznie ładnie jeszcze nie widziałem takiego strojenia .... nawet u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miziera Opublikowano 24 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 He he ...po zmianie softu AC chyba "namagnesowało" linię map bo lgą do siebie tak równiutko.. . Na poprzednim sofcie nie mogłem tak równo zestroić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markusjk Opublikowano 24 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 dziś wieczorkiem przejechałem się tą trasą co zwykle stroiłem mapki i dołączam osc z jazdy wt 19 43.zip zastanawiam się czy zwiększyć dysze na 2,5 czy też zostawić 2,4 jakie to będzie miało znaczenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 24 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 coś źle nagrałeś, nie chce się otworzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markusjk Opublikowano 24 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 może wczorajszy ,bo mi ten też nie nie idzie 22 18.zip2220.zip jutro postaram się nagrać właściwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 24 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 2220 to ustawienia, a osc tak na szybko to wygląda nawet OK, daj co masz teraz tylko pokręć nissmo pod red line czy nei zapętla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markusjk Opublikowano 25 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 1938.zip1926.zip...dołączam osc z jady tym razem pliki ok. aha jeszcze przesunołem przedostatnią kropkę z 16,1 na 15,5 bo mi opadała zielona linia na końcu 1919.zip kropki 5,6,7 kliknołem 2 razy do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 niby wygląda OK, tam w dwóch miejscach sonda uboga przy przyspieszaniu, ale sprawdź dokładnie cewki i układ zapłonowy, bo nei możliwe są obroty powyżej 20000 a przynajmniej nie w Twoim nissmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markusjk Opublikowano 27 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 niby wygląda OK, tam w dwóch miejscach sonda uboga przy przyspieszaniu, ale sprawdź dokładnie cewki i układ zapłonowy, bo nei możliwe są obroty powyżej 20000 a przynajmniej nie w Twoim nissmo oki ale jak mam sprawdzić te cewki i układ ( chodzi mi co i w jaki sposób bo za bardzo nie wiem ) a co jest dokładnie z tymi obrotami ? aha i jakie parametry cewek i reszty bo szukam i na razie nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 27 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 zobacz na czasy 72-75ms, 570-572ms, widzisz jakie silnik ma obroty???, heheh raczej niemożliwe, dlatego napisałem aby sprawdzić dokładnie co i jak bo program łapie jakiś dziwny sygnał na PB i LPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markusjk Opublikowano 28 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 sprawdziliśmy wczoraj cewki ,świece i wtryski wszystko miało zbliżone parametry co może być przyczyną to nie mam pojęcia , jak by ktoś wiedział lub miał podobny przypadek to będę wdzięczny za pomoc dziś kolejny raz zrobiłem kalibrację tylko na mniejszym ciśnieniu 0,80 i pomogło , podniosła się mapka lpg i o wiele lepiej idzie fakt jest na bogato jeszcze zmniejszyłem ciśnienie minimalne w programie z 0,52 na 0,48 bo był błąd jak kiedyś ,że jest za niskie xcv.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 28 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 jakoś dziwnie to wszystko wygląda, oglądałeś ten osc??? jakie kosmiczne czasy PB do tego rozjazdy na wtryskach, coś jest nei tak, ja bym sprawdził wszystkie lutowania i czy czasem coś sie nie zwiera, bo znowu czasy PB na map[ie poszły dalej, rozpruwałeś wiązkę?? sprawdź jeszcze kabelki od MJ bo lubią się połamać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markusjk Opublikowano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 dziś zauważyłem , że czasy wtrysków PB są wysokie wtedy gdy przekręcam kluczyk bez odpalania jeszcze zobaczę wiązkę , zauważyłem DINO że założyłeś nowy reduktor NIKO ... jak on się sprawuje w porównaniu z MAGIKIEM III ???, pytam tak z ciekawości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 dziś zauważyłem , że czasy wtrysków PB są wysokie wtedy gdy przekręcam kluczyk bez odpalania jeszcze zobaczę wiązkę , zauważyłem DINO że założyłeś nowy reduktor NIKO ... jak on się sprawuje w porównaniu z MAGIKIEM III ???, pytam tak z ciekawości czyli gdzieś jest zwarcie musisz poszukać ano jest już NIKO w nissmo, narazie pierwszy dzień ale jest to pierwszy reduktor, co prawda po przeróbkach, który podczas ciśnięcia pod red line nie zapętlił wtrysków, czyli spadek ciśnienia minimalny zapowiada się gicior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markusjk Opublikowano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 tak przy okazji u mnie byłby git NIKO 150HP http://allegro.pl/reduktor-parownik-sekwencja-niko-150-km-nowosc-i1575133479.html taki jak w linku i czerwone HANKI ??? w przyszłości jeszcze jak widać w tym linku są pokazane 2 reduktory jeden z obudową metalową a drugi plastikową czarną jakie to ma znaczenie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Tak, taki NIKO styknie i Hanka czerwona, a reduktory teraz wszystkie mają plastikową nakrętkę, a różnica jest w średnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornik43 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Witam kolegów po dość długiej nieobecności. Wczoraj zabrałem się znów za gaz. Ciśnienie przy autokalibracji 0,95. Poniżej moje wypociny. Prosze po raz kolejny o rzucenie fachowym okiem. 1y.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 jest gitara, można dopieścić mnożnik od 1do 7ms a górę zostaw, chyba, że uda się zgrać i sonda będzie bogata, to wtedy można walczyć, a co robiłeś, ze znowu wkłądasz łąpska ale znowu czasy PB masz takie duże ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornik43 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Miałem standard czyli znów błąd wtryskiwaczai brak napięcia.powsadzałem magiki pojedynczo na krótkich przewodach tak jaki był plan. Pamietasz? Akcja do późnych godzin, i zonk!!! No i poprzednio ustawiałem autokalibracje na 0,82bar i podniosłem ciśnienie do 1bara o troche za dużo wydaje mi sie. Teraz zapętliło mi przy red line ale na bogato. Ps. Nie wiem czemu czasy wtrysków takie mam wymieniłem wtryskiwacze benzynowe i cewki. Cała instalka sprawdzana 4 razy. No i oczywiście udało mi się w końcu zaślepić ten EGR.Musiałem zastosować rezysorek 0,2mega ochma ten co mi mówiłeś 0,3kilo ochma wywalał mi bład. Teraz narazie przejechałem 100km i spokój z pomarańczową kontrolką. Kiedy odwiedzasz nasze okolice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 a miałeś hanki pakować , a jak tam @efej?? jak z sondą po wymianie/??? jak się uda i będzie jakaś trasa to na pewno dam znać,, i może byśmy jakiegoś browca strzelili przy PIRAMIDZIE nad zalewem??? w sumie Krzysiek abstynent bbuuhahhahah to będzie kierman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornik43 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 ja jestem za. tylko ze to ja bede kiermen! Pomyliło ci sie z krzychem. Gadaliśmy pare razy mówi że narazie gicior. Mial ten wydech pospawać i wpaść. Jakbyś tu mial traske to dawaj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 ja jestem za. tylko ze to ja bede kiermen! Pomyliło ci sie z krzychem. Gadaliśmy pare razy mówi że narazie gicior. Mial ten wydech pospawać i wpaść. Jakbyś tu mial traske to dawaj znać. już zaczynam się gubić kto pije a kto kieruje spoko jak tylko będę przelatywał to piknę i się ustawimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi