Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Tu się witamy.

Strider
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...

Kubak masz czerwone światła (demon eye) czy mi się zdaje? Jak tak to wrzuć jakieś lepsze foty tego

Nie do są zwykłe, światło tak sie odbiło.

Odnośnie "Demon eye" zapodałeś mi ciekawy pomysł nawet znalazłem jak to zrobić.

http://my350z.com/forum/body-interior-exterior-and-lighting-diy/421528-diy-adding-demon-eye-to-06-headlights.html

https://www.youtube.com/watch?v=hGHxs1FEOc0

ale osobiście wolał bym ten poniższy patent niż demon eye lub ironman

https://www.youtube.com/watch?v=IqD4DUu5GBU

cześć,

nazywam się Bartek, mieszkam w Warszawie, obecnie jeżdżę Infiniti G35 coupe, czyli w sumie bliźniakiem 350 Z, niektórzy z Was pewnie będą kojarzyć auto, kiedy jego właścicielem był jeszcze Tomek. Postanowiłem dołączyć do Was zarówno na forum, jak i na zlot 15go maja. Do zobaczenia!

post-98885-0-43312900-1461577974_thumb.jpg

post-98885-0-95993900-1461577974_thumb.jpg

Część na imię mam Michał pochodzę ze Skoczowa okolice Ustronia/Wisły i jestem anonimowym japan-holikiem...

• 2 tygodnie później...

Witam wszystkich  :wave:

Nazywam się Ewelina i od dzieciaka pasjonuje sie sportowymi autami.

Jako, że mój mężczyzna srednio stoi z czasem, a ja mam go czasami nadmiar to

przygarnęłam jego Nisska pod swoje skrzydła i czuje się zobowiązana dbać jak o swoje dziecko  :wub: 

swojego czasu siedziałam sporo czasu w Hondach więc zielona w temacie nie jestem  ;)

Mam kilka pytań, kilku rzeczy potrzebuje, kilka chcemy zmienić, więc jestem i liczę na waszą pomoc  :rolleyes:

Witam wszystkich. Chyba najwyższa pora, żebym się przywitał.

Nazywam się Jędrzej i kilka miesięcy temu kupiłem 350Z. W tej chwili auto prawe stokowe. Wjechał jednomas, sprzęgło Exedy, spacer od Coobcia. Po poprzednim właścicielu został catback Invidia i jakiś niemiecki bodykit.

Od kilku lat jeżdżę sobie po rożnych trackdayach. Najpierw męczyłem Civicka potem Lotusa Elise a teraz Coobcio namówił mnie na Zetke:) 28.05. wpadnę na tor Jastrząb więc mam nadzieję, że spotkamy wielu z Was osobiście. Niestety mój Zetor na tor w zasadzie nie jest gotowy wcale, ale mam nadzieję że uda mi się to zmienić za czas jakiś ;)

2lscwvn.jpg

Edytowane przez Jedras

Czesc Jędrzej dzieki za oponki od lotusa;)

28 oczywiście bede to trochę polatamy;)

Co tam masz jaki model dokładnie?

Edytowane przez 35zdawid1

Pokaż wiecej fotek, tylny zderzak wygląda ciekawie, prawie jak seria a jednak cos ma w sobie

O siema :) Słyszałem że lotusowe slicki dawały radę. Fajnie że będziesz na torze to mi pokażesz jak zetora obsługiwać ;) Moja nysa to europejski manual DE 280km. Odezwę się jakoś do Ciebie niedługo bo mam parę pytań co do Twojego setupu torowego.

Pokaż wiecej fotek, tylny zderzak wygląda ciekawie, prawie jak seria a jednak cos ma w sobie

No właśnie wstyd się przyznać ale nie mam żadnych porządnych fotek. Spróbuję coś ogarnąć niebawem :)

No oki cos napewno podpowiem.

Dawaly dawaly ale te tylnie na przodzie scianki boczne byly za slabe jak do tak ciezkiego auta jakim jest zetka;)

No dobra coś tam udało się znaleźć za fotki. Uprzedzając komentarze. Bodykit jest źle spasowany i trochę już sfatygowany. Między maskę a zderzak można prawie rękę włożyć a kolor też nie bardzo podchodzi... Oprócz tego z odległości trzech metrów jest przepiękny i nawet da się przejechać przez większość progów i do garażu bez desek wjechać ;)  W środku pierwszy właściciel też nie hamował swojej tuningowej pasji i wykleił wszystko gustownym gównolitem w szaro srebrną kratkę. Najpierw chciałem to zdzierać, ale chyba już przestało mi przeszkadzać a ostatnio nawet zaczyna mi się podobać ;) Autko idealne nie jest, ale jak coś urwę na najbliższym trackdayu to będziemy poprawiać :)

jj33wm.jpg

r8ibue.jpg

2na5mps.jpg

Fajne to body i ładnie sie prezentuje;) poprawisz szczegóły i będzie mailna a jak bys chcial sprzedawać te zderzaki to dawaj znać :P a w środku też miałem ten ala carbon ale w pizdu to zerwalem. Lepiej wygląda serii niż z tym pseudo weglem. Dawaj temat w odpowiednim dziale chętnie poczytamy więcej

Witam serdecznie, obecnie posprzedawałem wszystkie auta i jeżdzę szwagra volvo. Chciałbym zakupić moje marzenie jakim jest 350z. Jeśli ktoś chciałby oddać w dobre ręce to polecam się. Pozdrawiam wszystkich.

• 1 miesiąc temu...

Wo, widzę, że szportowe Nissany mają oddzielny temat powitań. Więc napiszę też tutaj!

Ahem!

Witam wszystkich Zetkowiczów, SXowiczów, NXowiczów i ZXowiczów !

Nazywam się Kuba, mam 24 lata i od dłuższego czasu jestem jednym z moderatorów forum Prelude Team Poland.
Cóż, można więc po tym zgadnąć, że do niedawna byłem właścicielem Hondy Prelude. Konkretnie Piątej generacji BB8 z silnikiem H22A5 i czterema kołami skrętnymi.
Poniżej kilka zdjęć:
IMG_20150818_194125161_zpsd9zkjcdb.jpg
IMG_20150818_194240851_HDR_zpsvmu6tgid.j
IMG_20150818_194307150_HDR_zpsnskukwda.j
IMG_20150901_161658080_HDR_zpsh0rdbbb0.j

Generalnie mam dużego bzika na punkcie akcesoryjnych rzadkich rzeczy do auta, między innymi byłem właścicielem jednych z 5 w Polsce zegarów z wersji S Spec, jednym z nielicznych właścicieli Spoilera S Spec, jedynym w Polsce posiadaczem oryginalnego doświetlania zakrętów i wielu innych JDMowych smaczków :)

Tak czy inaczej, moja Preluda została sprzedana w marcu, szukam więc godnego następcy.  Miałem kupić coś już teraz w wakacje, jednak w związku z tym, że mojemu Tacie padło auto, najpierw postanowiłem zrobić mu prezent w postaci wymarzonej Hondy CR-V. Kupno mojego auta przesunęło się więc na wiosnę 2017. Szczerze powiedziawszy pomysłów mam kilka. Od zawsze miałem ochotę na używaną Toyotę GT86/Subaru BRZ, ale po kilku przejażdżkach nie wiem czy to jest to. Pojawił się też pomysł na nowego Civica Type R. Jednak po pierwsze, jest dość drogawy, po drugie, zaczynają wychodzić w nich kolejne babole, które trochę odstraszają. O dziwo strasznie fajnie jeździło mi się nową Mazdą MX-5. Kupa radochy z jazdy. No ale jest to trochę za małe i...no wiecie :P Naturalnie więc zacząłem rozważać także kupno używanej 370Z. I ma ona dość mocne i stabilne miejsce na mojej liście.

Aczkolwiek przyznam szczerze, po pojeżdżeniu nowymi autami dalej ciągnie mnie do "staroci". I zaczynam rozważać takie auta jak Supra MK3 czy Nissan 300ZX. No cóż, do wiosny mam trochę czasu na zastanowienie się czego chcę :)

Tak więc podsumowując - Witam wszystkich serdecznie, mam nadzieję że dowiem się ciekawych rzeczy szukając auta i dalej podczas posiadania go (jeśli będzie to Szportowy Nissan :D)

Pozdrawiam!

• 4 tygodnie później...

Cześć Wszystkim ...

Mam na imię Bartek, jestem z Warszawy. Jakiś czas temu, pewnej nocy zajechał Nissan 370z pod bramę domu i tak już został z nami, kiedy to moja dziewczyna stwierdziła, że sobie go kupi :)

I tak zawitał na podwórko czarny kolor w automacie. Osobiście, strasznie mnie denerwuje ten automat i uważam że jest to grzech montować w takim aucie taką skrzynię, no ale cóż ... To jej zabawka, ja to tylko myję i tankuje :)

Szukając informacji o Nissanie, tak o to trafiłem na forum. Wcześniej zbyt wielkiego do czynienia z tą marką nie miałem, jedynie tata posiada Primerę.

Z Japońską technologią już się spotkałem, prywatnie miałem kiedyś Suzuki i Honde.

Pozdrawiam !

Edytowane przez BartekP

• 2 tygodnie później...

Powitać :-)

Kamil, lat 30 z Warszawy i okolic.

Czytałem Was od czasu do czasu i traktował em bardziej jako miłą ciekawostkę (bo sam jakoś pół zycia spędziłem przy VAG'u) do czasu, aż znajomy nie otworzył mi oczu.

Mam Golfa Mk6 w dizlu z lpg;P i Leona Cupre 2k14 jako spadek po ostatnim związku.

Chciałbym kupić Zetke jeszcze w tym roku i mam nadzieję, że mi sie to uda.

Do niej do pary jakieś byle co, żebym mógł psa wozić. Pewne jakiś stary freelander albo jeep. Dużo tego na otomoto.

Za to Zetek jak na lekarstwo... A roadstery mnie nie interesuje niestety.

Na razie tyle. :-)

Gość p_monsterr

Witam Wszystkich, z Nissanem mam stosunkowo małe doświadczenie jakieś 6 m-c, stąd też zawitanie na to forum 

Szukam informacji jak się za tą zabawkę zabrać bo jakby nie było to technologia "quattro" a "Z" troszku się różni :-) 

350 z 2006 roku w manualu