Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Tu się witamy.

Strider
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 13.04.2017 o 19:50, noico napisał:

Pewnie, że sie szykuje :) Jestem gotów na różne pojeżdzawki jak najbardziej.

btw. Twój post na racingforum m3 vs 350z przekonał mnie, żeby spróbować zetki ;)

No nie wiem jak to się dzieje ... zasiewam ziarenko.... i tylko patrze jak rośnie ;)

To napisz tam! Wrzucę też tam jakiegoś apdejta później. Fajnie będzie mieć nowego zawodnika na tor! 

Witam wszystkich, widzę  że natrafiłem na ciekawe forum o 350z:) Jak narazie jestem posiadaczem a4 b7, lecz mam w planach zakupienie ciekawego egzemplarza 350z, mam nadzieję że czegoś na tym forum się dowiem na ten temat. 

Pozdro

W dniu 17.04.2017 o 11:16, 0petany napisał:

Witam wszystkich, widzę  że natrafiłem na ciekawe forum o 350z:) Jak narazie jestem posiadaczem a4 b7, lecz mam w planach zakupienie ciekawego egzemplarza 350z, mam nadzieję że czegoś na tym forum się dowiem na ten temat. 

Pozdro

Witamy i życzymy powodzenia w poszukiwaniu Z ;)

Witam wszystkich , jestem nowy na forum . Chciałem się przywitać i ogłosić ze jestem dumnym posiadaczem Nissana 350z cabrio  :D 

Będę miał kilka pytań odnośnie auta , ale to już w innym dziale opisze o co chodzi :)

Pozdrawiam 

Marek

Siema fani 4 kółek! 

Od paru dni jestem w posiadaniu 350Z. Auto kupiłem dość przypadkowo gdyż wygrałem licytacje o 1£  B) Cena była dość okazyjna choć jest wiele do zrobienia aby auto odzyskało wzorowy wygląd. Pare rzeczy już ogarnąłem ale jeszcze do zrobienia jeszcze sprzęgło z dwumasą, korozja podwozia i nadkola (witamy w UK...) oraz zrobienie przeglądu, który nie jest tutaj taki oczywisty. Na koniec zostanie polerka zmatowiałych elementów po czym zostanie już tylko czerpać przyjemność z jazdy. Na codzień jeżdżę E46 330d wiec Zetka pewnie zostanie do weekendowych przejażdżek.

Pozdro ZZ 

post-105389-0-44111100-1493369443_thumb.jpg

post-105389-0-59315700-1493369444_thumb.jpg

Wrzucajcie zdjecia bedzie latwiej sie na miescir rozpoznawać:)

Wiyajcie i pozdrowka !

Witam, jestem Yaak , aktualnie posiadam Corvette C5 ktora chetnie wymienie na 350Z ;)

W dniu 8.05.2017 o 06:06, Yaak napisał:

Witam, jestem Yaak , aktualnie posiadam Corvette C5 ktora chetnie wymienie na 350Z ;)

Poka Vette! Zanim kupiłem swoją 350z szukałem Vetty c4 poliftowej :)

W czerwcu zawita na allegro za 69 do nego, cena jaka mnie interesuje to 6 z przodu kwoty, w rozliczeniu chetnie 350z w manualu, w dobrej kondycji ;)

Autko w USA miało takie kuku ;) . Szyby, poduszki, rama i zawieszenie nie byly nigdy uszkodzone. Naprawialem jedynie plastiki, trzeba bylo dokupic lampe i lusterko. Obecnie robie serwis olejowy, kable, swiece, sondy, przeplywka, dwie piasty, termostat i tylne klocki ;) . To wersja Targa

;)

post-105566-0-88423300-1494257736_thumb.jpg

post-105566-0-54380500-1494257972_thumb.jpg

post-105566-0-00105200-1494258018_thumb.jpg

post-105566-0-00204000-1494258080_thumb.jpg

Śliczna Corvette'a. Miałbym ogromny dylemat co wybrać. Kusi ten piekielny gang V8 z rozluźnionym wydechem. Coś pięknego. :)

Pozdrawiam. :)

Dzieki, no ja tez kocham . Niestety na te chwile musze miec cos nieco tanszego. Wczesniej mialem Mustangi, V6 i V8, Corvette pali zdecydowanie mniej, czesci mechaniczne są tańsze niz do tych Fordow, za to karoseryjne sporo drożej

Wiadome, do upalania i na tor lepszy manual. Automat na miasto i trase spoko, starty od zera ze swiatel na automacie wychodza duzo latwiej. Konstrukcja skrzyni ma juz swoje lata ale skrzynia dziala plynniej niz w Mustangach ktore mialem, mimo ze to byly auta nowszej generacji ;)

do miasta tym bardziej manual, żeby nie usnąć za kółkiem, strzelać ze sprzęgła, robić redukcje z międzygazem :) 

No co kto lubi. Automat daje powtarzalność startow, manulem juz bardziej trzeba sie postarac. Oczywiscie w tych auta bardziej ceni sie manuala . To moj trzeci amerykanski automat , minusem jest czas jaki automat traci na redukowanie, niby chwilka ale jest, brak mozliwosci strzalu ze sprzegla, przyhamowania biegiem no i przegazowki ;) , wchodzi tez wiecej oleju ;) no i jest filtr. Z drugiej strony automat nie jest wcale taki zly, zwlaszcza przy 5.7 L i takiej mocy ;) . Jak kupowalem auto w USA , to na 50 aut z aukcji byly 2 manuale, jeden topielec a drugi po duzym strzale , wiec wolalem piekna targe w automacie ;)

• 2 tygodnie później...

Witam wszystkich.

Zaglądam bardzo nieregularnie ale już od ładnych kilku lat. Jednak dopiero teraz postanowiłem się zarejestrować.

Od bardzo dawna ciągnęło mnie w kierunku Nissanów ze sportowym zacięciem. Zawsze bardzo podobały mi się 200SX oraz 350Z a później jego następca 370Z.

Niestety dotąd zawsze były inne priorytety, tzw. ważniejsze sprawy oraz motocykle, którymi jeżdżę od dziecka i z których nie chciałem(i nie zamierzam) rezygnować.

W związku z tym "auto-zabawka" musiała poczekać na lepszy czas. Ten czas wreszcie nadszedł i postanowiłem kupić 370Z!

Rozważałem jeszcze kilka innych aut ale ostatecznie padło na Z-etkę, która mam nadzieję zagości wkrótce w moim garażu.

Dotąd jeździłem głównie niemieckimi autami a z Japońskimi mam skromne i średnio pozytywne doświadczenia. ;)

Pozdro

Maciek

Witam,

Mam na imię Łukasz i pochodzę/mieszkam w Toruniu. 

Posiadam 350z jakieś 4 lata, zaglądałem na forum ale jakoś nigdy nic nie napisałem. 

Teraz postaram się to zmienić i czasem coś napisać.