komati Opublikowano 6 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 (edytowane) Witam Podrzucam schemat, na podstawie którego robiłem ledy w poprzednim samochodzie. Dzięki zastosowaniu tranzystora, można wpiąć się do zasilania w kostce, bez żadnej ingerencji w elektrykę samochodu. Dzięki temu zapalały się po uruchomieniu silnika, a że masę do tranzystora pociągnąłem poprzez żarówkę postojową, po przełączeniu w światła pozycyjne, czy krótkie, ledy oczywiście się rozłączały. Edytowane 6 Października 2013 przez komati Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzialus Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Ja podłaczyłem plusowy pod kabelek z sondy lambda przed katalizatorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz600 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Witam, A próbował ktoś takich modyfikacji jak ten pojazd w załączeniu? P12 wyglądałaby rewelacyjnie z światłami do jazdy dziennej w fabrycznym kloszu. Np w BMW można to ustawić za pomocą modyfikacji komputera wtedy długie światła świecą słabiej i są do jazdy dziennej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
expo Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Witam Powiem wam ze te okragle to bajer tak mi sie wydaje? Prawie niemam prxeciwmgielnych to bym je tam umiejscowil co wy na to? Sa jakies przeciwskazania do tych swiatel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Nie tylko w BMW ale w większości aut z rozbudowanym ECU.W p12 też można to zrobić. Spytaj @Dino on Ci powie jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martines2711 Opublikowano 15 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Mam pytanie czy P12 posiada cosik takiego jak czujnik zmierzchu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak_86 Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Chętnie się podłączę pod pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Nie spotkałem się z takim udogodnieniem w P12. Na 99% nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robson22 Opublikowano 8 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Witam, nie chce zaczynać nowego tematu, jakiej firmy są dobre swiatla do jazdy dziennej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO NFS Opublikowano 8 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Robson22 między innymi z dobrych to Phil...ale czy warto przepłacać? x4razy! Oni i tak produkują w chrl. Wystarczą Ci płaskie w przedziale od 50zeta w góre, okrągłe to od ok 100zeta w góre. Dla każdego coś miłego. P.s. Chcesz to dzwoń i nagram w b.d.cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robson22 Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Na allegro znalazlem fajne okragle które mialy dodatkowo jako postojowki ringi cos jak w bmw, ale cena nie mama bo 200zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Na allegro znalazlem fajne okragle które mialy dodatkowo jako postojowki ringi cos jak w bmw, ale cena nie mama bo 200zl. Daj linka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robson22 Opublikowano 19 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 (edytowane) Daj linka... http://allegro.pl/swiatla-do-jazdy-dziennej-nssc-510l-okragle-odpis-i4681069750.html http://allegro.pl/swiatla-dzienne-led-okragle-7cm-nssc-510l-ringi-i4697573431.html Edytowane 19 Października 2014 przez Robson22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoboAlien Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Panowie mam problem, pozpinałem wszystko tak jak pisaliśćie, plus wziąłem z wycieraczek, ale mam problem : gdy przełączam na zwykłe drogowe to ledy gasną ale gdy zapalam do tego silnik to światła led świecą razem z drogowymi, słabo ale świecą. Co może być przyczyną?? Na lampach led mam trzy przewody, masa na karoserię, biały sterowanie do postojówek, no i plus idzie na wycieraczki ( gruby zielony). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastiw Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 (edytowane) Używanie świateł mijania/ postojowych/ drogowych jako dziennych (święci tylko przód, ew. na część mocy) w P12 jest niezgodne z przepisami i nie przejdzie badania technicznego - a na drodze mandat + może nawet zatrzymanie dowodu rej. Funkcje taką posiadają niektóre auta fabrycznie, ale one mają wtedy na kloszu wybitą homologację DRL, czego P12 nie ma. Ja używam philips daylight 9, montaż BANALNY nawet dla kompletnego laika (jak ja), jasność i kąt świecenia bardzo dobre, do tego malutkie zużycie prądu. Można kupić tańsze, mniej znanych marek, ale wtedy na pewno wykonanie nie będzie tak dobre, a i montaż trudniejszy, ale jak ktoś ma wiedzę to na pewno coś wymyśli. Edytowane 30 Sierpnia 2015 przez sebastiw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoboAlien Opublikowano 1 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Panowie mam problem, pozpinałem wszystko tak jak pisaliśćie, plus wziąłem z wycieraczek, ale mam problem : gdy przełączam na zwykłe drogowe to ledy gasną ale gdy zapalam do tego silnik to światła led świecą razem z drogowymi, słabo ale świecą. Co może być przyczyną?? Na lampach led mam trzy przewody, masa na karoserię, biały sterowanie do postojówek, no i plus idzie na wycieraczki ( gruby zielony). To nikt nie ma pojęcia co może być nie tak ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogsall Opublikowano 1 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 -----> LoboAlien Sprawdź kabelek który idzie z LED do masy, ew przepnij go w inne miejsce - najlepiej do " - " akumulatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skit Opublikowano 1 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 a może po prostu kupiłeś ledy które mają funkcję postojówek, czyli jak światła mijania są wyłączone to ledy świecą mocno natomiast jak je włączasz to się przyciemniają, widywałem już takie na alledrogo. Podaj markę, model lub odnośnik gdzie to kupiłeś to poczytamy, może coś się wyjaśni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figer Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Panowie, pamiętam, że kiedyś przepisy stanowiły coś o minimalnej wysokości na której mogą być światła dzienne i to wykluczało wnęki pod przeciwmgielne. Czy coś się zmieniło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi