Mlynarz86 Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 W związku z coraz silniej akcentowaną potrzebą zakładam temat do wrzucania linków Przy okazji wrzucę coś dla miłośników/miłośniczek driftu: enjoy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewa_hb Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 W związku z coraz silniej akcentowaną potrzebą zakładam temat do wrzucania linków Przy okazji wrzucę coś dla miłośników/miłośniczek driftu: Good idea TO ja wrzucę (chociaż pewnie wszyscy widzieli, bo obiegło internet w tempie ekspresowym), dla tych co nie mieli okazji nowy block Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mlynarz86 Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 (edytowane) Ponoć 600 koni ma ta fiesta No taki samochód to już zapewnia bezpieczne wyprzedzanie Chociaż zetka też daje radę - http://www.streetfire.net/video/nissan-350z-top-speed-sf_71267.htm Edytowane 24 Sierpnia 2011 przez Młynarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marekmks Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 No to i ja coś dorzucę, generalnie polecam wszystkie filmiki tego gościa, a wybrałem kilka moich ulubionych: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewa_hb Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 (edytowane) No to i ja coś dorzucę, generalnie polecam wszystkie filmiki tego gościa, a wybrałem kilka moich ulubionych: Mój ulubiony to zdecydowanie ten: w ogóle to zakochana jestem w NSXie więc pewnie nie patrzę obiektywnie... Edytowane 24 Sierpnia 2011 przez ewa_hb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marekmks Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Mój ulubiony to zdecydowanie ten: w ogóle to zakochana jestem w NSXie więc pewnie nie patrzę obiektywnie... NSX mnie nie rusza jakoś specjalnie - ale ten filmik też mi się podoba przez klimat jaki w nim jest - połączenie muzyki (te skrzypce i fortepian ) z poezją i wywiadami z Senną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mlynarz86 Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 NSX mnie nie rusza jakoś specjalnie - ale ten filmik też mi się podoba przez klimat jaki w nim jest - połączenie muzyki (te skrzypce i fortepian ) z poezją i wywiadami z Senną Widzę że gość zrobił filmik nawet z Celica VII generacji do której mam ogromny sentyment Każdy znajdzie coś dla siebie Ale fakt, ogólnie fajny klimat prezentują te filmiki http://www.youtube.com/watch?v=XwKYGG-aWPI&feature=channel_video_title Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanPlut Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 (edytowane) Hej, ale dajcie coś o Nissanie: stare ale jare. http://www.youtube.com/watch?v=Y1qeSEhad8Y&feature=related Edytowane 24 Sierpnia 2011 przez DanPlut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devi Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Hej, ale dajcie coś o Nissanie: stare ale jare. http://www.youtube.com/watch?v=Y1qeSEhad8Y&feature=related dzielny samuraj fajnie zostawiał krechy na asfalcie. szkoda, że stockowa zetka nie jest w stanie czegoś takiego zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tokyo Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 dzielny samuraj fajnie zostawiał krechy na asfalcie. szkoda, że stockowa zetka nie jest w stanie czegoś takiego zrobić Troszkę serii brakuje mocy do utrzymania pełnego driftu, ale i seria pięknie driftuje. Co ciekawe mam identyczną tylną lotkę co auto z filmiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devi Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 (edytowane) dzielny samuraj fajnie zostawiał krechy na asfalcie. szkoda, że stockowa zetka nie jest w stanie czegoś takiego zrobić Troszkę serii brakuje mocy do utrzymania pełnego driftu, ale i seria pięknie driftuje. Co ciekawe mam identyczną tylną lotkę co auto z filmiku. nie ta moc, nie ten zawias, nie te opony. I nie ten kierowca. Ale buda podobna to nie jest o nissanie, ale przypadkowo dzisiaj trafiłem na ten link i jest zabawny, bo to polski film http://www.youtube.com/watch?v=k_w4RG5wp8o&feature=related oglądamy od 8:10 Edytowane 25 Sierpnia 2011 przez devi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyOne Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 (edytowane) Na oponach max. 245 ( nie muszą być nawet mocno napompowane, może być seryjne ciśnienie 2,5 ) trzymając zakres obrotów na w miare wysokich obrotach >5tyś. bez większego problemu będziesz robił takie kreski i utrzymaywał drift nawet w serii. Edytowane 25 Sierpnia 2011 przez AndyOne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devi Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Na oponach max. 245 ( nie muszą być nawet mocno napompowane, może być seryjne ciśnienie 2,5 ) trzymając zakres obrotów na w miare wysokich obrotach >5tyś. bez większego problemu będziesz robił takie kreski i utrzymaywał drift nawet w serii. pewnie tak, tylko trzeba się mocno rozpędzić i zerwać przyczepność tylnej osi. A ja tego na drogach publicznych nie robię bo parę razy miałem spotkanie z nieprzewidzianą dziurą w jezdni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirtrojan Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 a zimóweczki nie zostawiłyby takich łądnych kreseczek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devi Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 a zimóweczki nie zostawiłyby takich łądnych kreseczek? albo Dębica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utaszo Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 (edytowane) ej! bo nie mogę się odnaleźć! Ktoś chwycił za miotłe i ostro pozamiatał (a) to forum! Brawo Pani Gospodyni!!! Edytowane 26 Sierpnia 2011 przez utaszo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanPlut Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Patrzcie jaki śmieszny temat: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/78597-zawor-blow-off/page__pid__813612#entry813612 Bez komentarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utaszo Opublikowano 6 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Pozazdrościłem Polańskiemu :-) zbierzność nicków jest przypadkowa ;-) http://www.grapheine.com/bombaytv/agence-pl-856279af365038249762eccad734375e.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devi Opublikowano 7 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Pozazdrościłem Polańskiemu :-) zbierzność nicków jest przypadkowa ;-) http://www.grapheine.com/bombaytv/agence-pl-856279af365038249762eccad734375e.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
worm#21 Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Pozazdrościłem Polańskiemu :-) zbierzność nicków jest przypadkowa ;-) http://www.grapheine.com/bombaytv/agence-pl-856279af365038249762eccad734375e.html :rofl: dobreeee hahaha co za szaty:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewa_hb Opublikowano 12 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Jakby ktoś miał wątpliwości które luksusowe auto nabyć ;P :> Przy okazji towarzyszący artykuł: http://www.motortrend.com/features/performance/1109_2011_motor_trend_best_drivers_car/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devi Opublikowano 12 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Jakby ktoś miał wątpliwości które luksusowe auto nabyć ;P :> Przy okazji towarzyszący artykuł: http://www.motortrend.com/features/performance/1109_2011_motor_trend_best_drivers_car/ szkoda, że nie napisali jaki % GT-Rów stoi non-stop w serwisach, i ile razy można zrobić start z LC zanim skrzynia padnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewa_hb Opublikowano 12 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 (edytowane) szkoda, że nie napisali jaki % GT-Rów stoi non-stop w serwisach, i ile razy można zrobić start z LC zanim skrzynia padnie. a i owszem, napisali: "Rzecznik prasowy Nissana poinformował, że z dotychczas sprzedanych 1750-1800 Nissanów GT-R, tylko ok. 1% (16-19) doświadczyło usterki skrzyni biegów." source: http://autofoto.pl/blogs/s4jm0n/archive/2009/01/30/nissan-przeprogramowuje-procedur-startow-gt-r. Czy to naprawdę taka tragedia? Biorąc pod uwagę, że LC zostało zmienione niedaleko po dacie wydania artykułu, to moim zdaniem nie ma się czego wstydzić Nikt nie jest doskonały od razu, ważne, że zostało poprawione i, że nissan uczy się na własnych błędach. Edytowane 12 Września 2011 przez ewa_hb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devi Opublikowano 12 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 (edytowane) a i owszem, napisali: "Rzecznik prasowy Nissana poinformował, że z dotychczas sprzedanych 1750-1800 Nissanów GT-R, tylko ok. 1% (16-19) doświadczyło usterki skrzyni biegów." source: http://autofoto.pl/blogs/s4jm0n/archive/2009/01/30/nissan-przeprogramowuje-procedur-startow-gt-r. Czy to naprawdę taka tragedia? Biorąc pod uwagę, że LC zostało zmienione niedaleko po dacie wydania artykułu, to moim zdaniem nie ma się czego wstydzić Nikt nie jest doskonały od razu, ważne, że zostało poprawione i, że nissan uczy się na własnych błędach. to jest informacja oficjalna, a prawda jest taka, że są to notoryczne usterki, których nie potrafią usunąć, ludzie wracają po raz n-ty do serwisu a tam nic nie mogą poradzić. W zasadzie tylko wymiana skrzyni na nową, o ile to możliwe w ogóle. Kupujesz samochód, który stoi w serwisie cały rok. Ma to jakiś sens ? rzesadzasz, zresztą sam zobacz... inne samochody się nie psują? Ile razy w internecie pojawiały się zdjęcia spalonego Ferrari, czy Lambo? Mówisz tak jakby w EVO skrzynie były pancerne... WRX'y non stop mielą skrzynie i nikt z tego awantury nie robi. W STi newage notorycznie i praktycznie w większości egzemplarzy pada czwarty tłok albo wydmuchuje uszczelkę pod głowicą. Wszystko się psuje nawet w autach tych z najwyższej półki. Ot ryzyko posiadania samochodu o absolutnie unikalnych osiągach i właściwościach. z tego co się zdążyłem dowiedzieć to Ferrari i Lambo psują się jeszcze częściej od GT-Ra i to w warunkach zwykłej eksploatacji, bez specjalnego upalania. Zresztą o Astonach też same paskudne rzeczy słyszałem. Jest jakiś poziom awaryjności, który można wytrzymać, ale jak samochód stoi non stop w serwisie to można zwątpić. Edytowane 12 Września 2011 przez devi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewa_hb Opublikowano 12 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 (edytowane) to jest informacja oficjalna, a prawda jest taka, że są to notoryczne usterki, których nie potrafią usunąć, ludzie wracają po raz n-ty do serwisu a tam nic nie mogą poradzić. W zasadzie tylko wymiana skrzyni na nową, o ile to możliwe w ogóle. Kupujesz samochód, który stoi w serwisie cały rok. Ma to jakiś sens ? Informacja oficjalna = nieprawdziwa? Dziwne rozumowanie. Prawda jest taka, że żeby mieć obiektywne zdanie trzeba mieć co najmniej 100 szczerych znajomych jeżdżących GTRami, ewentualnie mieć dostęp do informacji w co najmniej 30 serwisach w których te GTRy stoją zepsute przez cały rok. W Twoim przypadku wątpię w jedno i drugie [w każdym innym również, żeby nie było ] Więc albo jesteś uprzedzony do GTRa albo jest jakiś inny tajemniczy powód dla którego twierdzisz że "wszystkie" GTR spędzają cały swój czas po wyjechaniu z salonu w serwisie ;] Osobiście poznałam tylko (...) 2 osoby jeżdżące GTR, a moi znajomi mają stały kontakt z kolejną i żadne z nich nie miało przygód z serwisem. Mała próba doświadczalna, ale przynajmniej prawdziwa. Edytowane 12 Września 2011 przez ewa_hb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi