Gość maron4x4 Opublikowano 10 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Witam, drodzy uzytkownicy Patha, mam pytanie co robi przycisk SHIFT LOCK na skrzyni A/T w Pacie R51? Domyślam się, że to coś blokuje aktualne przełożenie i zatępuje np. pozycję 1, 2, 3 tak jak jest w innych automatach? Mam niby instrukcję obsługi, ale o tym guziczku nie znalazłem ani słowa. Co więcej po wciśnięciu go nie zauważyłem żeby coś się zadziało. Macie jakieś sugestie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość opacinski Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Pod tą klapką jest możliwość odblokowania dźwigni zmiany biegów, ponieważ przy np. braku zasilania / padł akumulator/ dźwignia biegów jest zablokowana i nie można zmienić jej położenia np na.neutral - luz kiedy chciałbyś auto przestawić na pobocze. Szukaj w rozdziale 5/12 w manualu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maron4x4 Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 dzieki, popacze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EVO_FAN Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Witajcie, przerabiał ktoś ten temat w QQ ? Mnie się właśnie uszkodziło i muszę kluczykiem odblokowywać drążek, gdzie szukać przyczyny ??? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Blokada jest elektromagnetyczna sprzężona z pedałem hamulca. Może padł mechanizm zwalniający albo włącznik przy pedale hamulca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EVO_FAN Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Tylko jak rozbroić obudowę lewarka... gdzieś na googlach coś widziałem.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszW Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 ja też tak miałem, na drodze musiałem odblokować shifta ... cyrklem (bo dzieciaki miały w tornistrach:-) zdażyło się to chyba ze trzy razy, później padł mi akumulator (jeszcze z usa), po wymianie akumulatora przeszło do dzisiaj cyrkiel leży w schowku pod ręką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EVO_FAN Opublikowano 17 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Rozbroiłem wczoraj cały lewarek ☺ Uszkodzony elektromagnes przyciągający element odblokowujący lewarek. Działa bez niego.... muszę spróbować dokupić. .. tylko ten ponowny demontaż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.