graphia Opublikowano 18 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Nawigacja jest bardzo dobrym rozwiązaniem gdy wybieramy się do nieznanego miasta lub gdy zaskakuje nas w trasie korek i musimy lub chcemy znaleźć jakiś objazd. Nowsze nawigacje (a mam nadzieję taką ostatnio nabyłem ) mogą radiowo odebrać informacje o utrudnieniach na trasie. Wolę nawigację od CB. Zdecydowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 18 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 masz na myśli system TMC? niestety nie wszędzie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 18 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Tak TMC. U mnie na śląsku - podbeskidziu całkiem sprawnie - i to bez podłączonej zewnętrznej anteny - która ponoć jeszcze bardziej zwiększa obszar informowania.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 18 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 mam Beckera, który ma dodatkową antenę TMC. Nie używałem jej wcześniej, bo u nas nie było tej usługi.Muszę ją przy okazji wypróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 18 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Spróbuj. Ta usługa (chyba) ma charakter rozwojowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 20 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 widzę panowie że shell wykonał dobrą robotę,trzeba jeszcze przetestować tą zupę w wyższych prędkościach co by się nie okazało że powyżej 120 doi więcej niż fabryka pozwala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 20 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 powyżej 120? chyba powyżej 170 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 20 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Taaaa,ja nie mówię o sportach extremalnych dla silnika 1.4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.a.polak Opublikowano 20 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 można tez używać YANOSIKa, zwłaszcza, gdy miasto zakorkowane i nie wiadomo którędy najszybciej. co do antyradarów, jak wcześniej mówiono/pisano notkami jeżdżą stateczni ojcowie wielodzietnych rodzin, lub dziadkowie (z fantazją afkoz), a oni zazwyczaj nie przekraczają prędkości i nie lamią przepisów ruchu drogowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 20 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 (edytowane) powyżej 120? chyba powyżej 170 ile wycisnąłeś ze swego egzemplarza? mnie udało się parę razy dojść do licznikowych 190 -(oczywiście mam na myśli note - Drakulą nie udałoby się pewnie przekroczyć 160 Edytowane 20 Maja 2012 przez Dar1962 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 20 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 (edytowane) można tez używać YANOSIKa, zwłaszcza, gdy miasto zakorkowane i nie wiadomo którędy najszybciej. co do antyradarów, jak wcześniej mówiono/pisano notkami jeżdżą stateczni ojcowie wielodzietnych rodzin, lub dziadkowie (z fantazją afkoz), a oni zazwyczaj nie przekraczają prędkości i nie lamią przepisów ruchu drogowego No jak go spotkam to mu oko podbiję! A wcześniej umówię go do dentysty! Dar,ja swoim juz lecialem prawie 170! i to na równym! Edytowane 20 Maja 2012 przez JACKO29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 20 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 ile wycisnąłeś ze swego egzemplarza? mnie udało się parę razy dojść do licznikowych 190 -(oczywiście mam na myśli note - Drakulą nie udałoby się pewnie przekroczyć 160 190 chyba już jechałem.... ale nie bardzo mam aż tak bujną fantazję.... 170 km/h to raczej regularnie mogę tzn o ile mogę (no... w PL nie mogę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 20 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 (edytowane) czyli jednak prawdą jest,że w sprzyjających warunkach z notka 1,6 da się wycisnąć prawie 200 km/h przynajmniej licznikowo Edytowane 20 Maja 2012 przez Dar1962 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 20 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Graphia,ale ja mówiłem o 1.4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 20 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 aj! no tak. 1,4 nie wiem... nie miałem przyjemności jeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek_sosnowiec Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Dar,ja swoim juz lecialem prawie 170! i to na równym! A dlaczego nie? Mój 1,4 nawet odrobinkę przekroczył 170 km/h (według prędkościomierza czyli w rzeczywistości było pewnie mniej. Za to po równym) i nawet nie było pedału w podłodze (ale i tak gdyby docisnąć do końca, więcej raczej by nie pojechał). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
was79 Opublikowano 23 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmarcin Opublikowano 23 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 was79 nie ma jak auto z charakterem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 23 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 (edytowane) pomysłowość ludu zza Buga - gdy chodzi o tuning - nie zna granic Edytowane 23 Maja 2012 przez Dar1962 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red Opublikowano 23 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Nie mam tempomatu w Note, ale kolega z pracy ma dokładnie taki sam model, ale z lepszym wyposażeniem (rok młodszy) i posiada owy bajer. Czy to prawda, że max prędkość jaką można ustawić w tempomacie to 148km/h? Pokonuje dłuższe trasy i nie raz korzysta z tempomatu i za każdym razem max. 148km/h. Ja nawet z taką szybkością nie sunąłem chyba Nissanem, ale widać da się. Mało tego...nie używając tempomatu osiągnął prędkość 170km/h i ponoć jeszcze zapas miejsca pod pedałem gazu miał. Szybkie te nasze bryczki...A chyba prędkość max. to 165km/h-z tego co pamiętam. Aha...Przy prędkości ok. 170km/h na włączonej klimie komputer pokazywał mu spalanie ok. 9,0-9,5 l/100 km. Nie litrażował go na stacji...jedynie wskazanie komputera takie liczby mu pokazywało-sporo, ale jak chciał szybko się przemieścić to coś za coś. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 23 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 (edytowane) Wracając do pytania red,a , co do prędkości max.tempomatu tak jest napewno w modelach nissana-micra,note,tiida,QQ i napewno w hondzie civic.Prędkość jaką można ustawic na tempomacie,jest procentowo niższa od mksymalnej(tiida np.ok175km/h,QQ-173KM/h ,przy silnikach 1.6. O innych autach się nie wypowiem,bo nie wiem. Edytowane 23 Maja 2012 przez manix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość weber29 Opublikowano 24 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Czyli p......ć RENAULT i jego produkty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
was79 Opublikowano 27 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 (edytowane) Wszyscy o oszczędzaniu benzyny a ja na odwrót - wspaniały motoryzacyjny łikent. Wczoraj trening na autodromie, a dziś polatałem po salmopolu, z bananem na twarzy, jak dzieciak po komuni Edytowane 27 Maja 2012 przez was79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 27 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 na salmopolu dobry asfalt... a na kubalonkę też dobry - i serpentyny jakby hm.... ciut dynamiczniejsze ile Ci spalił? o ile w ogóle istnieje taka cyfra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
was79 Opublikowano 27 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 całkiem nieźle na 200 dzisiejszych kilometrach, 10,6l Pb98, z tym, że naprawdę gaz był mocno grany. Podjazd od strony wisły to chyba ze 3-4 łykanie pod górę (TDI, TDCI), zjazd trochę zamuła za motorem - niedokręcona 2 na winklach, a w drodze powrotnej ciąłem się z bwm, aż mnie odcinka na 2 złapała, bo przegapiłem świecącego shiftlighta Co by nie mówić o spalaniu, jednego co nie znosi renuar, to korki, gdzie spalanie rośnie momentalnie w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi