NazgulXL Opublikowano 15 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Bielsko-Biała się wita ....ale ja mam zmieniony ostatni i środkowy wydech... więc ciężko będzie chyba porównać No cóż chyba rozumiem czemu krakowski wątek zlotowy w innym dziale praktycznie jest nieczynny Dzięki graphia za odzew No cóż będę wyciszał - na pierwszy ogień maska bo łatwo, a potem spróbuję pójść w ślady Jacko39 i zrobię podszybie od komory silnika. Stp silver albo gold a na to GMS 011A (pod maską nawet 2 warstwy - zagłębienia potem jeden kawałek na całość), podszybie ewentualnie sam GMS jeżeli stwierdzę że nie ma tam co wibrować. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 15 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Podszybie nie wibruje,ale jak poodkręcasz osłony,jak zdejmiesz plastik z nad korytka,to zobaczysz że jest to cienka blaszka,puszka która niczym nie zaizolowana pięknie przenosi hałas do wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NazgulXL Opublikowano 15 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Jacko masz jakieś zachowane fotki z demontażu tego podszybia ? Bo w oryginalnym wątku zdjęć nie ma, nawet nie wiem czy wrzucałeś sam opis jak zdemontować te części ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jusef19 Opublikowano 30 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 witam, mam dziś takie pytanko. warto wlać coś takiego https://www.palis.pl/plyn-do-chlodnicy-g12-kuler-czerwony-35c-k2-5-lit,3,8724,2446 czy lepiej pojechać do ASO i wlać oryginalny bodajże L250? Chodzi mi oczywiście o wymianę a nie dolewkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 30 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Po 5 latach ja w moim wymieniłem na taki który był na glikolu i do chłodnic aluminiowych.Nie patrzałem,że musi być L250. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo32 Opublikowano 30 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Biorąc pod uwagę jak dzisiejsze silniki i ich osprzęt jest robiony (cienkie ścianki bloku i głowicy w downsizing-u dla redukcji masy, cienkie chłodnice o małym przekroju rurek, pompki wody z urywającymi się skrzydełkami z plastiku itd., itd) - wychodzę z założenia, że nowe samochody mają służyć do czegoś innego niż dotąd uważałem. Nigdy na jakość płynu do chłodzenia nie zwracałem uwagi (oprócz temp. zamarzania) - teraz okazuje się, że nawet dolewek nie można stosować innych od zalecanych. Stosowane w nich domieszki: przeciw pienieniu się i temp. - bo kawitacja, przeciwkorozyjne bo rdza, i inne tam - chemia w nich stosowane nie toleruje się wzajemnie w różnych płynach = powstaje szlam, zatykający wąskie przepływy. Pozostaje tylko chuchać, dmuchać i przecierać szmatką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 31 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Aaa widzisz! Ja trafiłem na płyn bezbarwny ,mieszalny i bezpieczny dla wszystkich płynów na bazie glikolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo32 Opublikowano 31 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Dobry marketing wszystko sprzeda Ja jednak staram się nie mieszać płynów, tym bardziej kolorowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Ja jednak staram się nie mieszać płynów, tym bardziej kolorowych Ja też staram się nie mieszać płynów, jak spożywam to tylko jednego rodzaju W przeszłości zdarzało się że czasami brakło jednolitości, dlatego teraz zawsze mam spory zapas.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo32 Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Przykłady z życia wzięte najbardziej przemawiają do wyobraźni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NazgulXL Opublikowano 3 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 Przyznam ze jak wymienialem plyn to robilem troche doktoryzacje z tego. Podsumowanie w tym poście http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/67095-plyn-chlodniczy-qashqai/page-2?do=findComment&comment=1140423 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 4 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 Rejestrator jazdy Co powiecie o tej nowości od Sony ??http://www.iparts.pl/czesc/rejestrator-jazdy-fhd-viofo-a119s-g-gps-sony-a119sg,1-vio-a119sg-1641458.html?gclid=EAIaIQobChMI4JGW5Zel1wIVUkgYCh36hQgaEAEYASACEgJdjfD_BwE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 4 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 Ładnie wyglada tylko to klejenie na szybę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NazgulXL Opublikowano 4 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 (edytowane) To nie jest żadne Sony. Sony tam jest sensor optyczny IMX291. Mocno w sieci polecane urządzenie jako jedno z tych tańszych 0_0 (i z uwagi na stosunek jakość/możliwości/cena). Polecam forum https://dashcamtalk.com/forum/ Sam się zabierałem do kupna i właśnie rozważałem ten model, ale jakoś temat zszedł na dalszy plan. https://dashcamtalk.com/forum/categories/viofo.100/ https://dashcamtalk.com/forum/threads/a119-still-considered-one-of-the-best-purchases.31199/ Poczytać o wersjach bo były jakieś problemy w tych pierwszych. Edytowane 4 Listopada 2017 przez NazgulXL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 4 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 Kuba - możesz dokupić taki uchwyt, dedykowany do tego urządzenie, ale wtedy już nie wygląda to zbyt dyskretnie To nie jest żadne Sony. Sony tam jest sensor optyczny IMX291. Zerknij na parametry poszczególnych modeli i różnice między nimi. Jest tam też film. https://www.wideorejestratory24.pl/kamera-samochodowa-viofo-a119s-gps Co do cena / jakość, to na pewno nie jest to jeden z tańszych rejestratorów. Osobiście, gdybym miał coś takiego kupić, to chyba dorzuciłbym trochę kasiory i sięgnąłbym po https://www.wideorejestratory24.pl/kamera-samochodowa-xblitz-professional-p500 Temat zapewne wielu zainteresuje, dlatego dyskusja i wymiana doświadczeń na pewno nikomu nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NazgulXL Opublikowano 4 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 (edytowane) Hej Andrzej, ja tego rejestratora nie miałem więc mogę tylko podać źródła i jest nim m.in. forum do którego podałem linka. Co do ceny to faktycznie - sensu stricte wcale nie jest to tani rejestrator ale biorąc pod uwagę parametry to okazuje się że jednak tak. Jak przeglądniesz ofertę sklepu choćby z twojego linka to zapewne wiesz że są rejestratory dużo, kilkakrotnie nawet droższe. http://www.autowrzuta.pl/showthread.php?tid=14036 Nie neguję potrzeby dyskusji i jestem jak najbardziej za. Ja po prostu lubię googla i przede wszystkim pytam się najpierw wujka W tym Xblitzu to bardzo mi się podoba rozwiązanie z magnetycznym uchwytem. W ogóle jest ładniejszy. Czy mi się zdaje czy on jednak nie ma nawet GPS ? Pozdrawiam ! edit: Nie wiem czy znasz ten art z tego sklepu: http://www.wideorejestratory24.info/2015/11/jaki-rejestrator-jazdy-kupic-na-co-zwrocic-uwage.html Polecam też komentarze na dole. Edytowane 4 Listopada 2017 przez NazgulXL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 2 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 (edytowane) http://moto.onet.pl/testy-uzywane/najmniej-i-najbardziej-awaryjne-male-auta-zdaniem-brytyjczykow/02jhdm Nie wiem skąd te redaktory maja takie dane ?? Nissanów Note w GB jeździ od groma...chyba że chodzi im o II generacje bo tej faktycznie nie uświadczysz. Nissan Note I to bardzo popularny samochód. Poza tym musi być bezawaryjny bo "brytole" nie dbają o samochody i jak by był awaryjny to znikał by z dróg. Oni wiedzą tylko gdzie się paliwo leje i ewentualnie płyn do spryskiwacza a robią Notkami tysiące mil. Sam widziałem używane "angole" z przebiegami 230-300 tyś mil. Mniej niż 200 tyś mil nie spotkałem w sprzedaży. Edytowane 11 Listopada 2017 przez M@reS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo32 Opublikowano 2 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Z tego co piszesz, to jednak trzeba zweryfikowąć ogólnie panujący pogląd, że części z Angoli (silniki) są dobrej jakości, bo mają małe przebiegi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 2 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Małe przebiegi mają te które stoją i nikt ich nie chce ......jak autko sprawne i mało awaryjne to ma na liczniku sporo. Tam się dużo jeździ...nawet tylko na zakupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bajer Opublikowano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Podłączę się do tych rejestratorów jazdy. Jak je stosować w QQ, skoro w gnieździe 12 V DC napięcie jest stale (nawet po wyłączeniu zapłonu i wyjściu z garażu). Z takim rozwiązaniem spotykam się po raz pierwszy a parę aut już miałem. No chyba, że to da się gdzieś ustawić... Włączanie i wyłączanie zasilacza ni wchodzi raczej w rachubę bo często się o tym zapomina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Stały plus w gniazdku zapalniczki jest też w SAABie, w Fordzie i na pewno jeszcze się znajdzie kilka. W SAABie jak miałem przerobiłem gniazdka zapalniczki dając plus po przekręceniu stacyjki. Kilka minut roboty. W Fordach robią podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bajer Opublikowano 12 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Stały plus w gniazdku zapalniczki jest też w SAABie, w Fordzie i na pewno jeszcze się znajdzie kilka. W SAABie jak miałem przerobiłem gniazdka zapalniczki dając plus po przekręceniu stacyjki. Kilka minut roboty. W Fordach robią podobnie. Mój QQ jest na gwarancji i naszpikowany jest elektroniką że głowa mała. Dlatego boję się ingerować w jego obwody elektryczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 12 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Skoro chcecie odcinać zasilanie z gniazdka po wyłączeniu stacyjki, to niby jak Wam rejestrator ma zarejestrować "naruszenie nietykalności" auta np. na parkingu pod marketem ?? Dodam, że w Pulsarze jest na odwrót - chwilę po wyłączeniu auta, jest wyłączane wszystko, włącznie z gniazdem zapalniczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bajer Opublikowano 12 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Osobiście wolę, żeby nie działał pod marketem niż miał mi nagrywać drzwi od garażu przez całą noc ... Mnie głównie chodzi o rejestracją jazdy (takie jest jego główne przeznaczenie)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 12 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 (edytowane) Akurat elektryka zapalniczki jest bardzo prosta i gwarancja w niczym nie przeszkadza. Jak nie chcesz nic przecinać to podpinasz pod bezpieczniki osobne gniazdo zapalniczki przez "bajpas" i po problemie. Ja mam co prawda Notka I generacji wersję Tekna i też po około 10 minut jest wyłączane wszystko. Możesz zostawić np włączone oświetlenie w środku, lub kamerkę a i tak po kilku minutach wszystko się wyłączy. Włączy się po sygnale z pilota (kluczyka) lub jak u mnie po sygnale z czujnika uderzeniowego z alarmu. Edytowane 12 Grudnia 2017 przez M@reS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi