Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

uszczelka pod głowicą lub pompa wody

dome_k

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Dzis zauważyłem w swojej Almerce 2.2dci że jest mokro w okolicach pompy wody. Mam wrażenie że płynu nieco ubywa. I tak sie zastanawiam czy poszła lub za niedługo pójdzie mi uszczelka pod głowicą czy to uszkodzenie pompy wody. Widać wycieki już wyschniętego płynu chłodniczego. Płyn chłodniczy czysty brak ślądów oleju.W oleju na bagnecie nie widać śladów płynu chłodniczego olej ma normalny kolor. Przy przegazówce nie kopci na jasno( standardowo na czarno:)). Almerka ma już swój przebieg 230 tys.

Prosze o pomoc.

Wrzucam poglądowe zdjęcie.

Z góry dzięki

post-34440-0-31135000-1343844002_thumb.jpg

U mnie jedyna oznaka uszczelki pod glowica byly babelki spalin w zbiorniczku od plynu chlodzacego, ani kpcenia na bialo, ani masla na korku od oleju itd

A bąbelki pojawialy się na wolnych obrrotach na rozgrzanym silniku czy na zimnym. Czy przy przegazówkach?

na cieplyma, po zgaszeniu auta bylo slychac pukanie w kabinie, myslalem ze to przekazniki i tak sobie 2lata z tym jezdzilem, do czsu az zaczelo bulgotac:D

• 1 miesiąc temu...

Witam,

Od jakiegoś czasu obserwuję swój wyciek. Dostałem info od mechaniora żeby zalać jakimś środkiem do usczelniania układu chłodniczego w płynie i tak zrobiłem. Przeciek u mnie był na zewnątrz i jak narazie nic nie wycieka płynu nie ubywa więc chyba się uszczelniło.

Okolice gdzie był przeciek wyczyściłem i obserwuję codziennie.

Witam i tak nic się nie działo z miesiąc aż tu znowu zauważyłem wyciek.

Postanowiłem jeszcze raz spróbować z uszczelniaczem do chłodnic STP.

Dolałem i wyciek ustał ale zauważyłem dziwną rzecz.

Przejechałem już troszkę samochód mi się nie przegrzewa ale po krótkiej trasie płyn chłodniczy w zbiorniczku wyrównawczym pozostaje zimny.

Czy to normalne bo chyba coś jest nie tak.

Wiecie co to może być ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...