Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Almera n16 2.2 di mała ciekawostka

Motyl22

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zastanawia mnie w mojej almie taki stan rzeczy ,że np stojąc w korku i ruszając na polsprzegle bądź jadąc cały czas na 1 biegu(jazda na obrotach do 1200) i szybko wciskając sprzeglo obroty spadają do jakieś 530 i po 2 sekundach na nominał w granicach 750, czy to normalne jakieś zabezpieczenie czy coś? Ogolnie nie mam problemu z odpalaniem i jazda, nie dymi, ładnie się zbiera wymieniona mam nowa przeplywke od kilku dni.

ma ktos jakieś propozycje?:)

W tym aucie jedynie regenerowałem alternator- po przekreceniu w pozycji zapłon przy otwartej masce słychać od niego takie jakby delikatne buczenie jak z lini wysokiego napięcia:)

propozycji ja nie mam zadnych bo mam tak samo dodam ze przy właczonej klimie tak sie nie dzieje i trzyma 900 obr. tylko ze u mnie szumi troche cos z prawej strony podejrzewam ze cos z razrzadem ale odkąd pamietam to szumi wiec nie szukam dziury w calym chodz coraz głosniej szumi

czyli to cos w normie, u mnie nie szumi tyle ze rozwartswila mi sie uszczelka od rozrzadu i na 15 tys ubylo jakies 1,5 litra oleju a spalac nie spala turbina do 4 tys nie dymi jak wcisne w podloge, tzreba by bylo wymienic ta uszczelke tylko zastanawia mnie czy daloby rade bez wyjmowania silnika bo u mnie fachwocy tacy ze dobrze klockow hamulcowych nie potrafia zalozyc i dopasowac do modelu:P,jacek moze jakis pasek ci szumi od alternatora? u mnie po wymianie tez szumialo jak polalem cola to pzrestalo:P

no jak bedzie pogoda i checi to pozdejmuje paski i zobacze ale poki co to jezdze u mnie tez sie poci ta uszczelka ale na 16 tys. oleju nic nie dolalem a miarka przy wymianie byla w polowie. kiedys mechanicy u mnie wyjmowali pompe bez wyjmowanie silnika tak wiec jak najbardziej da rade wymienic ta uszczelke wiec trzeba poszukac dobrych mechanikow

na wiosne rusze z tematem , ciekawe ile sobie policza za robote i ile sama uszczelka. Podejrzewam ze za robote policza konkretnie:)pozdrawiam

za wyjecie pompy i wlozenie wysłanie do serwisu bosha zaplacilem ok 500zl nie pamietam dokladnie

jak,masz trochę pojęcia i chęci,no i możliwość to sam możesz tą uszczelkę wymienić.Pokrywa zejdzie,bez wyjmowania silnika,tyle,że trochę trzeba się pobawić.Dobrze by było mieć "kanał"lub podnośnik,albo najazd,bo kilka śrubek od dołu trzeba odkręcić

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...