Gość danstan Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 A ile zaplaciles za odgrzybianie? Witaj Musisz mi wybaczyć, ale tego niestety nie pamiętam :029: Wiem, że zrobili dobrą robotę bo czuję to do dzisiaj i na pewno na kolejną dezynfekcję też pojadę do nich. Jeżeli jesteś zainteresowany to możesz do nich ewentualnie zatelefonować i zapytać o aktualną cenę. Sorry, ale to tyle. Pozdrawiam :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxpaynemm Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 A ile zaplaciles za odgrzybianie? Dzwoniłem dziś do nich.... muszę powiedzieć że operacja nie należy do najtańszych :/ 230zł i w zakres tego wchodzi: 1. odgrzybianie 2. kontrola stanu i działania 3. wymiana filtra... ale za filtr płacimy oddzielnie :/ Cała operacja trwa około 3h Drogo ale chyba się zdecyduję bo z mojej klimy już ostro jedzie a lubię z niej kożystać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość danstan Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Drogo ale chyba się zdecyduję bo z mojej klimy już ostro jedzie a lubię z niej korzystać Witam Musiałem poprawić te "kożystać" na zgodne z ortografią "korzystać". No cóż pisałem parę postów wyżej, że : "wysoko się cenią, ale są naprawdę dobrzy w tym co robią.". A to przykładowa drobna ocena warsztatu : Wysłany: Wto 22 Maj, 2007 21:01No ja już po przeglądzie klimy na SZarych Szeregów w Warszawie. Generlanie wszystko OK Tylko wkurzająca jedna opcja. Umówiony byłem na cenę 220 jak wyżej pisałem a przy odbiorze gość mi mówi że to cena netto ))) . NIe spodobało mi się to ale fakt przyjemnie świeżo z klimy wieje, koniec stęchłego powietrza. To tyle. Pozdrawiam :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxpaynemm Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 korzystać :584: :fuckyou2: :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość danstan Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 a lubię z niej kożystać danstan napisał/a: korzystać :584: :fuckyou2: :diabel2: Oj nie ładnie, nie ładnie. Znajomość języka ojczystego to podstawa ( szczególnie ortografii ), a jej brak to naprawdę duży wstyd. Pozdrawiam :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kubeusz Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 ...Może jakieś polecone miejsce w warszawie? KlimaCar Warszawa-Mysiadlo kolo Piaseczna. Polecam. (022) 7110010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość joana Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 Mam problem z klimatyzacją w Almerzee 1.5 rocznik 2001. Wydaje mi sie że układ jest mało wydajny poniważ 2 dni temu klima była nabijana i serwisowana w ASO, a temperatura nawiewu jest wysoka (ok. 15 st. C). Czy ktoś z was miał pododny problem? Jaka u was jest kemperatura nawiewu klimatyzacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MIS Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 co prawda ja mam rocznik 95 ale wczoraj nabijałem i mam 11st. nie mielismy czasu z kumplem (sprawdzalismy czy wogole dziala) ale wydaje mi sie ze jakbysmy jeszcze troche poczekali to moooooze 2-3 stopnie poszłoby jeszcze w dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carvel Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 sorry,a ja mam pytanie jak wy sprawdzacie ta temerature? ja w n15 nie mam termometra :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MIS Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 przy nabijaniu klimy ta cała maszyna do uzupelniania czynnika ma termometr. A tak to sposobami domowymi. Termometr w łapke i przykladasz do wylotu powietrza. Trzymasz jakis czas i masz temperature z jaka chłodzi klima. Ot co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
egn Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 A wymieniłeś filtr kabinowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carvel Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 z tego co pamietam to jak mi gosciu nabijal to na jednym termometrze bylo -2 a na drugim +12 ,strona zimna i ciepla czy cos takiego,dobrze rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MIS Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 A wymieniłeś filtr kabinowy? A co ma filtr do temperatury? z tego co pamietam to jak mi gosciu nabijal to na jednym termometrze bylo -2 a na drugim +12 ,strona zimna i ciepla czy cos takiego,dobrze rozumiem? no +12 to pewnie masz przy nawiewach i wg mnie jest OK. Ale -2 to ja nie wiem gdzie mozesz miec ! Bo jak przy nawiewach to angina murowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość joana Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 Więc czego winą może być wysoka temperatura nawiewu 15 st C minimalnie na klimie to dość dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pepe Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 filtr kabinowy ma dużo do tego !!! jeżeli jest brudny to wydajność klimy znacznie spada, samo nabicie klimy wtedy na dużo się nie zdaje !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxpaynemm Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 Moja klima podczas nawiewu na "jedynce" przy środkowych kratkach daje 6 st C a z tego co słyszałem prawidłowo działająca klima powinna dawac poniżej 8 st C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 wszystko zależy od tego jak bardzo nagrzana jest deska rozdzielcza niestety np w N15 nagrzewa się niemiłosiernie co skutecznie obniża skuteczność klimy ja zawsze na początku używam wewnętrznego obiegu wtedy leci zauważalnie zimniejsze powietrze. Jak w tym roku serwisowałem klimę to po nabiciu z środkowego nawiewu temp spadała do 4st (deska nie nagrzana wogóle) po osiągnięciu 4-5 st kompresor się wyłączał i temp z nawiewów rosła do 9-10st po czym załączął się kompresor i znowu do 4-5st itd dmuchawa na dwójce temp mierzona z środkowego nawiewu. Może będziecie się śmiać ale w najbliższych dniach zdejmuję konsolę środkową i gdzie się da wyłożę taką folią termoizolacyjną wszystko po to żeby kanały którymi wędruje powietrze poprostu nie nagrzewały się od parzącej deski N15 Dla przykładu deska w Seacie Alhambra 2005r samochód przodem do słońca przez pół dnia efekt... deska ledwie ciepła to tyle w tym temacie EDIT Pozatym na klimę tak naprawdę nie narzekam a moja narzeczona mówi że mam zajebistą klimę w samochodzie (jeżeli chodzi o jej wydajność) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxpaynemm Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 wszystko zależy od tego jak bardzo nagrzana jest deska rozdzielcza hmmm.... ciekawe przyznam że nie wiem czy moja deska była rozgrzana ale temperaturę mierzyłem kilkanaście dni temu w te upały kiedy na dworzu było u mnie 31 szt C to chyba nie jest tak źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 merzyć trzeba profesjonalnym termometrem który raguje na zmianę temp w ułamku sekundy inaczej nie ma sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MIS Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 filtr kabinowy ma dużo do tego !!! jeżeli jest brudny to wydajność klimy znacznie spada, samo nabicie klimy wtedy na dużo się nie zdaje !!! ale filtr jest przed nagdzewnica wiec nawet jak jest zapchany to co najwyzej moze byc mniejszy "podmuch", moga szyby szybciej parowac a nie temperatura wzrosnie... powietrze ktore przejdzie przez filtr jest chłodzone a nie na odwrot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MSD Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 Mam problem z klimatyzacją w Almerzee 1.5 rocznik 2001. Wydaje mi sie że układ jest mało wydajny poniważ 2 dni temu klima była nabijana i serwisowana w ASO, a temperatura nawiewu jest wysoka (ok. 15 st. C).Czy ktoś z was miał pododny problem? Jaka u was jest kemperatura nawiewu klimatyzacji? Za niskie ciśnienie czynnika chłodniczego w układzie. Albo za mało napompowany albo nieszczelny. Pozdrawiam MSD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 7 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2007 jak kogoś to interesuje to zrobiłem pomiary zwykłym miernikiem za 25zł z czujnikiem temperatury który szybko raguje i jest dość czuły wszystkie pomiary na drugim biegu dmuchawy 1 Samochód "zimny" z garażu wyprowadzony krótka jazda po mieście temp na wylocie 4-11st. 2 Samóchód "goracy" (deska rozdzielcza parzy) krótka jazda po mieście 8-13st 3 Samochód na dłuższym postoju temp 13-15st. przy dmuchawie na jedynce 11-13st. dolna wartość temp to ta przy której sprężarka wyłacza się natomiast górna to ta przy którrej się włącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość justica Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 W układzie klimatyzacji brakuje mi parownika ( almera n15 1.4 ) niestety nie mogę nigdzie dostać używanego. Czy będzie pasował parownik z innego nissana, jeśli tak to z jakiego? A może ktoś się orientuje ile ewentualnie kosztowałby nowy? Będę wdzięczna za informacje bo w tym upale bez klimy trochę ciężko wytrzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 www.allegro.pl inny raczej napewno nie będzie pasował szukaj ze wszystkich rozbitków swoją drogą jak może brakować parownika? był i się zmył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość justica Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 Gdy kupowałam auto już go nie było. Facet, od którego kupowałam samochód, sprowadził almerę z niemiec już bez parownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi