Gość makak Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Ale to w końcu jak konkretnie....Qashqai, czy Kijanka...?? Bo sie pogubiłem na 8 str... Póki co się przysłuchuję dyskusji i wam nie przeszkadzam - bo generalnie są dyskusje ciekawe, albo na temat Zwycięzca wciąż nie wyłoniony... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badi Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Miałem okazję przejechać się dzisiaj Sportage, a posiadam QQ jak w opisie, po lifcie. Nie zamieniłbym się w życiu Tyle w temacie. Faktem jest, że dzisiaj dołożyłbym parę tysi i szukał okazyjnie X-Traila z tym samym silnikiem. QQ jest dla mnie obecnie za mały. Chwila i zmiana auta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanteS Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Cóż... QQ+2 jest zbudowany na płycie XT i ma więcej miejsca. ... jako kolejna opcja w dyskusji wydaje się interesująca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareq Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 normalny qq tez jest na tej samej plycie ale nadwoziowo x-trail jest wiekszy co sie przeklada na ilosc miejsca w srodku, no i zdolnosci terenowe w qq nie takie jak w x-trailu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badi Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Ilość miejsca między normalnym QQ, a X-em jest zdecydowanie na korzyść X-a. Bagażnik to zupełnie inna klasa tak jak i klasa aut. Mi z kolei w X-ie bardzo przeszkadza konstrukcja wnętrza na wysokości kolan. Za każdym razem wadzę rzepką/kolanem o ten prostokątny element obudowy audio/pokręteł klimy. Gdyby nie to auto dla mnie idealne. Mam spore nogi, co zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sceptyk Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Ilość miejsca między normalnym QQ, a X-em jest zdecydowanie na korzyść X-a. Bagażnik to zupełnie inna klasa tak jak i klasa aut. Mi z kolei w X-ie bardzo przeszkadza konstrukcja wnętrza na wysokości kolan. Za każdym razem wadzę rzepką/kolanem o ten prostokątny element obudowy audio/pokręteł klimy. Gdyby nie to auto dla mnie idealne. Mam spore nogi, co zrobić. I dlatego 3 lata temu zrezygnowałem z Forda Mondeo (a byłem bliski zakupu) na rzecz QQ+2. Bagażnik QQ+2 jest tak pojemny, że wchodzi złożony wózek (nie parasolka) i bagaże dla 4 osób. A ostatnio pakowałem paczkę styropianu 1000x500x600. I jeszce pol bym wcisnął jakbym chciał pojedyncze arkusze wsadzać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finchy Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Jak dla mnie XT odpada z powodu braku opcji silnika benzynowego. Szkoda, bo jak mu się przyglądałem w salonie to jest bardzo przyjemna fura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Beznynówka w XT musiała by być dużego kalibru, żeby bujnąć to auto. Dwulitrówka z QQ raczej byłaby za słaba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finchy Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Ale 2,5 l z Altimy (i Rouge) już dała by radę. Zresztą nie sądzę, żeby XT był dużo cięższy od QQ+2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareq Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Ale 2,5 l z Altimy (i Rouge) już dała by radę. Zresztą nie sądzę, żeby XT był dużo cięższy od QQ+2. wlasciwie to wazy mniej wiecej tyle samo co moj zwykly qq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rulid Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Wagowo podobne, szkoda że nie ma benzynówki, diesel zdyskwalifikował dla mnie to auto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość makak Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Miałem okazję przejechać się dzisiaj Sportage, a posiadam QQ jak w opisie, po lifcie. Nie zamieniłbym się w życiu Tyle w temacie. Faktem jest, że dzisiaj dołożyłbym parę tysi i szukał okazyjnie X-Traila z tym samym silnikiem. QQ jest dla mnie obecnie za mały. Chwila i zmiana auta. A nie zamieniłbyś się bo...? X-Trail mi nie odpowiada, zarówno w środku, jak i z powodu braku silnika benzynowego. Diesla z DPF/turbiną chyba szybko zakatuję bujając się na odcinkach typu 5 km do pracy, 2,5km do marketu, itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lenka Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Beznynówka w XT musiała by być dużego kalibru, żeby bujnąć to auto. Dwulitrówka z QQ raczej byłaby za słaba. Gdyby benzynowka w QQ lub XT bylaby wieksza niz 2 L to jeden jak i drugi model przestalby sie sprzedawac z uwagi na wysoka cene... akcyza 18% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemus863 Opublikowano 14 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Miałem okazję przejechać się dzisiaj Sportage, a posiadam QQ jak w opisie, po lifcie. Nie zamieniłbym się w życiu Tyle w temacie. Faktem jest, że dzisiaj dołożyłbym parę tysi i szukał okazyjnie X-Traila z tym samym silnikiem. QQ jest dla mnie obecnie za mały. Chwila i zmiana auta. A ja właśnie zmieniłem i nie ma porównania do QQ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość makak Opublikowano 15 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Dziękuję Wam wszystkim za rady, ale ostatecznie będzie Sportage. Samochody kupuje się sercem, wczorajsze niewinne oglądanie Sportage w salonie zakończyło się niemalże przybiciem kupna, ale dealer powiedział że trzeba czekać an auto z produkcji, więc jeszcze nie kupiłem. Ale mam nadzieję, że gdzieś w Polsce znajdę coś od ręki. Dzięki jeszcze raz za wszystkie rady i spostrzeżenia, życzę zadowolenia z Waszych QQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi