Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Terrano 2 - lift 2" + dywagacje o modyfikacjach

Sygma
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

ojciec kiedyś przewiózł maluchem na bagażniku dachowym na 2 razy deski na mały domek letniskowy .... ale maluch ma rynienki :)

jak założę swoje to drugie tyle co na pace na dach wrzucę,

a nasz znajomy z d22 to na dachu tak samo też bez rynienek i bez relingów bazowych ale za to z bagażnikiem DIY w oparciu o stopy Thule to wozi w terenie chyba ze 2 koła zapasowe i z 6 baniek paliwa ;)

Hugh, Ty zrobiłeś fajna bazę pod bagażnik ale instalując go na dachu podłóż np. taśmę samowulkanizującą bo Ci lakier wypiaskuje i ruda się wprowadzi.

a tak z ciekawości podpytam dokładnie jaka taśmę maiłeś na myśli - taka gumowata lepka ? bo chyba nie ta elektryczną ? bo ja ją wykluczyłem ze względu na to że potem będzie trudno rozłączyć

Myślałem o elektrycznej np 3M ale to faktycznie na wiki by trzymało. Luźno położona taśma jakieś odrobiny pyłu i wody przepuści zawsze i będzie powoli piaskowało.

planuje mikrogumę jak pisałem, jest na tyle elastyczna ze taką ze 3mm grubości to się ściśnie prawie do zera i będzie szczelne

Sygma, czy coś takiego miałeś na myśli zaczynając post?

http://otomoto.pl/nissan-terrano-2-7-td-2-osobowy-van-offroad-C27835104.html

witam wszystkich, przepraszam za całe to zamieszanie...

już wspominałem że rejestracja powyżej 150cm jest niezgodnie z przepisami, a może to 120 było nawet :)

Edytowane przez hugh_h

Sygma, czy coś takiego miałeś na myśli zaczynając post?

http://otomoto.pl/nissan-terrano-2-7-td-2-osobowy-van-offroad-C27835104.html

witam wszystkich, przepraszam za całe to zamieszanie...

nie, nie to

to co wstawiłeś to jakiś koszmar.....

• 2 tygodnie później...

Gdybania ciąg dalszy....

Jeżeli podniesiemy budę o 2" to co w takim wypadku z lewarkami od zmiany biegów w automacie i reduktorze ?

elementarne... ten z biegów nie ma problemu, co do tego drugiego, małego to czasem trzeba podebrać od tyłu budę... niektórzy lubią go po lifcie przedłużyć nadspawaną śrubą...

jak na zawieszeniu podnosisz to nic się nie zmienia przy lewarkach :) dopiero przy body lifcie trzeba troszkę dziurę powiększyć od wajchy reduktora ;)

co przeważyło za frotką ? cena ?

ja miałem kupować campo zamiast nissana - jest sympatyczne, bardzo podobne, mocniejszy silnik, nie trzeba demontować połowy zawieszenia do wyjęcia skrzynia ale ... miało uciąg ba haku 1,5t co go wykluczyło

Głównie mocniejszy silnik.. chodzi o 3.2 V6,

ładniejsze wnętrze (choć to kwestia gustu), lepszy układ hamulcowy i cena też miała swoją składową.

szersza ale niższa

choć sam wymiar i różnice centymetrowe nie mają jakiegoś istotnego znaczenia

bo samochody są bardzo podobne

żona chciała frotkę ale jak zobaczyłem T1 na zdjęciu to gdzie tu porównanie...panowie, opel chyba nie bardzo ma doświadczenia w terenówkach, jest jeszcze monterey

ja to wzrokowiec jestem i  powiem Ci jak to z mojej strony wygląda: frotka wygląda mocarnie ale taka jakaś pękata jest, o krótkiej wersji to nawet nie piszę bo toto w ogóle dla kalifornijskich gimnazjalistek ,powinni je wypuszczać tylko w różowym kolorze..., T2 - cinquecento po lifcie , a już te światła w tylnym zderzaku to makabra dla mnie, no i T1 wreszcie...tutaj tylko rocznik może być na minus...jest ( tak jak w T2 zresztą) pole do przeróbek wszelakich...jest agresywny ,kanciasty , taki bardziej ociosany niż wygłaskany z zewnątrz, wystarczy trochę podliftować i jest gitara...a przecież chciałeś zmieniać mosty, cuda, wianki, we frotce też będziesz miał możliwość takich manewrów?

jeśli mimo wszystko zdecydujesz się to napisz chociaż że to Isuzu Rodeo a nie "frotka".....jakoś lżej nam będzie to przełknąć  :unsure:

i na koniec najważniejsze, wydajesz się być zorientowany w temacie a my nie chcemy tracić fachowca  :jeep:

Edytowane przez lemmy69

Mostów nie chciałem zmieniać, bo IFS mi w niczym nie przeszkadza.... ale szukałem blokad do mostów.

Tu okazuje się, że Frota B ma z tyłu Dana D44, do której jest pierdylion wszelakiej maści wynalazków. Na przód też bez problemu masz ARBy i jakieś inne zamienniki.

Jest tego więcej niż do T2

no może i tak, ale to łopel, terenówka to land rover, jeep, i japończyki :punk:

pewnie za bardzo kieruję się stereotypami, nie patrz na to, kupisz co zechcesz w końcu to twoja kasa...pogoda mi się wyklarowała to idę liftować mojego, nara  :wave:

Edytowane przez lemmy69

Z Oplem jest o tyle dobrze, że do niego jest sporo oprogramowania.... masz Opel EPC i TIS 2000.

Czyli mamy program z częściami i serwisówkę.

Dodatkowo mam nie daleko ASO Opla...

gdzie usługi są w normalnych cenach i dobrze robią.