Gość jaroslav Opublikowano 20 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2005 chyba masz spalone jakieś żarówki, u mnie jest to podświetlone. Inna sprawa, żę u kolegi (SLX z 94r) też nie widać podświetlenia opisów przycisków nawiewu. pozdrawiam. hmm... palą sie te prostokątne pomarańczowe diody, natomiast nie ma podświetlenia obrazków, że to jest na szybę, to na nogi itp. Wydaje mi się, że jak przeglądałęm książkę, to nie ma tam na fotkach żaróweczek pod obrazkami, Sprawdzę to jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hubo Opublikowano 20 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2005 Widze że jest zdecydowanie więcej postów na temat "co mi się nie podoba w Primerze" niż "co mi się podoba". Z kolei na pytanie "czy jesteś zadowolony ze swojej Primery" zgodnie odpowiadamy TAK. C o z tego wynika? Primera jest OK? czy nie jest... a może poprostu lubimy sobie ponarzekać... Primerke mam nieco ponad rok, przejechałem w tym czasie 45 tyś km. Wczoraj po raz pierwszy nie chciała jechać, a do tej pory poważnych problemów nie było. Drobiazgi się sypią ciągle jak na "francuza" przystało. W jednym lusterku nie działa już podgrzewanie, podobnie jest w przypadku fotela. Zepsuła się regulacja oparcia fotela kierowcy, zepsuły się wycieraczki (omawiany wilokrotnie temat na forum). Zurzyły się za wcześnie kielichy amortyzatorów tylnych, zurzyło się wcześnie łożysko spręzarki klimy. Zawieszenie przednie ciagle stuka - jak nie wachacze górne, to łączniki.... choć przyznaje że auto faktycznie dobrze się trzyma drogi.. mimo stukania. Denerwują mnie też niektóre elementy we wnętrzu, np. przy dłuższej jeżdzie brakuje miejsca na lewą nogę kierowcy... elektryka szyb przeszkadza... ktoś projektując wnętrze myślał o ergonomii inaczej. Podsumowując, gdybm rok temu wiedział o primerze tyle co dzisiaj raczej bym jej nie kupił. W zasadzie nie oferuje nic nadwyczjnego...., no i te drobne, wkurzające usterki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scyzor Opublikowano 20 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2005 Widze że jest zdecydowanie więcej postów na temat "co mi się nie podoba w Primerze" niż "co mi się podoba". Z kolei na pytanie "czy jesteś zadowolony ze swojej Primery" zgodnie odpowiadamy TAK. C o z tego wynika? Primera jest OK? czy nie jest... a może poprostu lubimy sobie ponarzekać... To wynika z jednej starej jak świat prawdy. Do luksusów i komfortu przyzwyczajamy się natychmiast, a wady i niedociągnięcia kolą w oczy. W związku z tym bardzo szybko przyzwyczajamy się do wielkich bagażników, oszczędnych i niezawodnych silników, ładnego wyglądu i bogatego wyposażenia. Te cechy szybko stają się w naszym mniemaniu standardem i nie zauważamy ich tak długo jak długo mamy je do dyspozycji... Gorzej jak ich braknie, wtedy się przypominają... A jedna głupia spalona żaróweczka na desce rodzielczej nie pozwala o sobie zapomnieć, dlatego wciąż o niej mówimy. Widzisz już schemat? Podsumowując, gdybm rok temu wiedział o primerze tyle co dzisiaj raczej bym jej nie kupił. W zasadzie nie oferuje nic nadwyczjnego...., no i te drobne, wkurzające usterki. Taaaaa... I ciekawe co byś kupił innego. Pewnie jakiegoś VW i byłbyś z niego niewątpliwie za***iście zadowolony... pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hubo Opublikowano 20 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2005 Taaaaa... I ciekawe co byś kupił innego. Pewnie jakiegoś VW i byłbyś z niego niewątpliwie za***iście zadowolony... VW skiepscił się wcześniej niż Nissan, więc napewno bym go nie kupił... Wcześniej miałem Corolle i się tylko zużywała, ale nie psuła. Miałem chęć na Avensisa... ale były sporo droższe i wyposażeniem dużo słabsze. Można więc powiedzieć że skusiło mnie bogate wyposarzenie Primerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 20 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2005 Drobiazgi się sypią ciągle jak na "francuza" przystało. P11 144 to jeszcze nie jest "francuz" :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotrek503 Opublikowano 20 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2005 ... Miałem chęć na Avensisa... ale były sporo droższe i wyposażeniem dużo słabsze. Można więc powiedzieć że skusiło mnie bogate wyposarzenie Primerki I sie ciesz! Bo Avensis to już tylko mit. Poczytaj na forum Toyoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hubo Opublikowano 21 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2005 P11 144 to jeszcze nie jest "francuz" częściowo niestety jest francuzem. Kupowałem niedawno części w ASO, bo niestety nie było zamienników. Na opakowaniach były nadruki "Made in France". Odkąd francuzi przejeli europejskiego Nissana wpychają do niego wyprodukowane u siebie nienajlepszej jakości części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TomekWawa Opublikowano 21 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2005 Mnie najbardziej denerwuje to, że silnik ma wibracje na wolnych obrotach z którymi nie mogę sobie poradzić !!!!! A i oparcia foteli mają luzy ..... :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość IHI Opublikowano 21 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2005 Od kiedy wymieniłem rozrząd w silniku jestem spokojny i wyluzowany 8) a z Primery ZADOWOLONY. Pewnie, że ma swoje wady, ale ogólnie trzyma wysoki poziom, kiedy sie porówna takie same roczniki innych producentów. Niestety polskie drogi zabiją wszystko - dziury na jezdniach jak na trasie downhill'owej i sól w zimie :x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hoover Opublikowano 21 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2005 Parę rzeczy: 1. Głośny silnik - GA16DS (a może raczej słabe wyciszenie wnętrza) i do takiej fury trochę za słaby 2. Dość szybko zużywające się zawieszenie (ale to reguła w naszym kraju) 3. Coś, kurdebalans w drzwiach pasażera mi stuka 4. Brak filtra pyłkowego 5. Nierówne obroty silnika (albo za niskie albo za wysokie) 6.Rdza na końcówkach progów i parę innych rzeczy. Ale to wszystko jest do wybaczenia, część z tego da się naprawić a reszta jest przyćmiona przez zalety auta, więc bilans spokojnie wychodzi na plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 21 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2005 W moje P10 zabija mnie: - Tragiczny i nieprzemyślany dostęp do pompy paliwa - tragiczna skuteczność hamulcy tarczowych z tylu (naszczesice po wyawlenie korektorów jest super) - kiepskie trzymanie boczne foteli (poza SRI i GT) - beznadziejnie duży promień skrętu Narazie to tyle JAk pojerzdze to sobie przypomne inne drobne wady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KaZeLoT Opublikowano 22 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2005 Cobcio, a brak napędu z tyłu..? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 22 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2005 Do tego to akurat można się przyzwyczaić, Prima bardzo łatwo wyczuć przy ruszaniu (moco przeciążony przód) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KaZeLoT Opublikowano 22 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2005 Ale latać bokami się raczej nie da:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maglev Opublikowano 6 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2005 No to ja jeszcze dodam co mi się podoba w Primerce 1. układ skrzyni biegów, tj. wsteczny od siebie i do tyłu...rewelacja...pozostał sentyment z dużego fiata 2. cyngielek otwierania bagażnika i wlewu w jednym - niezwykle pomysłowe urządzenie :wink: 3. bardzo czytelna deska rozdzielcza +panel środkowy 4. wygodniaste fotele 5. podłokietnik z tyłu 6. stosunkowo dobre wyciszenie (mam pod maską matę bitumiczną +wygłuszenie z BMW 730) :D/ pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pavoolon Opublikowano 6 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2005 SILNIK. wiadomo ze mocy nigdy za wiele ale juz teraz objezdzam niejedno lepsze auto :twisted: reszta nie ma zadnego znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maglev Opublikowano 6 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2005 SILNIK. wiadomo ze mocy nigdy za wiele ale juz teraz objezdzam niejedno lepsze auto :twisted: reszta nie ma zadnego znaczenia no ja niestety nie mam za dużo mocy, 90 koników ale co mi tam, lubię się delektować jazdą jak bóg przykazał - 100Km/h O:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pavoolon Opublikowano 6 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2005 lubię się delektować jazdą jak bóg przykazał - 100Km/h O:) :^o :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomiszu Opublikowano 6 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2005 ZALETĘ po 3 letniej przerwie powróciłem do primerki... przez ten okres jeździłem 3 autami... Fiat tito 1.9 turbo diesel - ładnie się zbiera ale..... fiat... :cry: VW golf 2 1.6 - zdeeeecydowanie przereklamowane autko :? Honda Civic 1.4 ..... hmmm jak jedna osoba to jeszcze jaakoś się jechało... jak więcej to strach wyprzedzać.. po kupnie PRIMERKI tylko wsiadłem i... poczułem się jak w domu... po prostu to rewelacyjne autko jako całość i nie ma sensu wymieniać poszczególnych rzeczy... Ten samochód ma duszę.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PabloP Opublikowano 21 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2005 w zasadzie zgadzam sie z tym co napisano powyzej dodalbym doskonaly uklad jezdny pewnosc prowadzenia doskonale silniki 2.0 i co najwazniejsze doskonale dzialajaca AUTOmatyczna skrzynia biegow plus over drive po prostu cudo i tak pozatym to zaj..... autko PS moje gowne porownanie to ujezdzane do tej pory Fordy jeden byl lepszy Mustang 5.6 1976 rocznik ech to bylo marzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 22 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2005 To ja oprócz tego co było wymienione dorzucę: A) Klima Podłokietnik kierowcy C) Odpowiednia widoczność w lusterkach wstecznych D) Fotel kierowcy z regulacją siedziska w dwóch punktach E) Powoli ściemniające się oświetlenie wnętrza :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość IHI Opublikowano 24 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2005 Duży plus: - świetne prowadzenie - precyzyjna skrzynia biegów - niezniszczalna tapicerka welurowa - ponadczasowa sylwetka i ładne wnętrze Minusy (moje zdanie): - sypiące się przedwcześnie rozrządy w siln. 1.6 i 2.0 - w większości drogie części - większość mechaników jest oszołomiona jak się wjeżdża na warsztat Primerą ( na widok elektronicznego gaźnika i aut. ssania dostają drgawek i coś tam zaczynają bredzić o przereklamowanych VW - ale i tak to OLEWAM!!! :wink: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akarczma Opublikowano 25 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2005 plusy: bardzo wygodne kubelkowe fotele czesciowo w skorze doskonaly na dalekie trasy (800km i wiecej) duzy bagaznik na zabudowe audio ;-) swietny silnik bezawaryjny jak narazie (smigam juz ponad rok w tym raz latala po polu ale tylko zderzaki odpadly) prezencja klima +elektryka wspanialy komputer(pokazuje mi spalanie gazu) brak lambdy za katem(=brak kata) wyroznia sie w tlumie astr i golfow (dot wersji gt,sri) twarde zawieszenie trzyma sie drogi i pewnie prowadzi przy >200km/h(i tak nie ma gdzie tyle jezdzic,obwodnica w Piaskach jedynie) odciecie przy 7200 dymam niektore padaki motocyklowe typu 125cm3 jeszcze moglbym tak pisac ale po co, fura jest extra,chcialem zamienic na eclipsa ale tego nie zrobie, gt zostaje a eclipsa i tak kupie.ale nie o tym mam pisac Wady: paruje strasznie w srodku duzo pali benzy 2.0 gt w miescie brak podgrzewanych foteli z masazem(eheheeee, zartuje) wiecej wad nie znam Adas p11 gt 97 gsx-r1000 K5 coming soon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość macias-1981 Opublikowano 25 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2005 Mnie zaskoczyło zawieszenie... Twarde i super sie prowadzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maxbike Opublikowano 31 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2005 Mnie denerwuje za słaby silnik 1.6, bardzo rozczarowują mnie hamulce, pewnie mam do wymiany tarcze, ale w porównaniu do innych samochodów są kiepskie. Problemy też sa ze skrzynią, czasami najniższe biegi wchodza ciężko, to też pewnie wina tego, ze coś jest zużyte... i kierownica mogłaby być troszke mniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi