BarracuDa Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Ja już zgłupiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 (edytowane) A mi się wszystko układa, bo kasowanie luzu zaworowego u mnie jest nie regulowane w manualu nie ma płytek!! Jeśli szklanki zaczną dzwunić to do wymiany koszt wymiany duży Jacko dobrze prawił Baracuda,każdy silnik jako popychacze ma szklanki(oczywiście stare nie,bo mają pręty jako popychacze) W zależności od tego czy ma szklanki hydrauliczne czy nie stosuje się płytki regulacyjne.Jeżeli ma hydrauliczne,nie stosuje się płytek,bo hydraulika niweluje luzy zaworowe.Jeżeli natomiast ma popychacze mechaniczne to koniecznością jest stosowanie płytek jako regulacji luzów zaworowych Płytki są przypisane do danego modelu silnika,bądź średnicy siedliska w szklance,a dodatkowo są różnej grubości Jeśli Aso piszę ci w ASO że masz płytki to masz regulowany luz zaworowy i u ciebie będzie taniej kiedy pojawi się problem Edytowane 10 Czerwca 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BarracuDa Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 (edytowane) No i ch.. najlepiej bedzie jak do tego nie dojdzie A wlasnie czy jest tu ktos kto mial takie doswiadczenie? Czy ktos z was robil te szklanki lub te podkladki? Edytowane 10 Czerwca 2015 przez BarracuDa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Robią ci którzy zasilają silnik paliwem do zapalniczki ich trzeba pytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Pisałem, na forum są opisane akcje z zaworami. Najlepiej znam przypadek z Note z HR16DE. Po 150 tys. gdzie większość na gazie, regulacja nie była potrzebna. I to jest optymistyczne. Ale same zawory wydechowe były spalone i wymagały wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Ranger,przecież był przypadek w Note,że po 60ciu tys jazdy na gazie trzeba było robić remont głowicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 No ale to sprawa skrajna. Na gazie wszystko jest możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Dla tego nawet do gotowania nie używam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Pewnie, bo gaz pali gary i zawory w silnikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Dość o tym,bo daliśmy słowo ,że nie będziemy o tym na forum utyskiwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adamgf1 Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Witam Wszystkich.Mam QQ 1.5 dci I słychać jak grzechoczą mi zawory.powiedzcie mi czy to jest jakaś skomplikowana operacja w tym modelu żeby wykasowac luzy na zaworach? I jaki mniej więcej koszt takiej usługi Z góry dzięki ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Wyślij PW do Manixa on zna ten silnik jak własną kieszeń !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafni Opublikowano 16 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Ponawiam pytanie Czy jest to taki sam silnik (1.6) tylko wieksza poj. ? Wg zebranej p.mnie wiedzy to dwie odrębne rodziny pochodzące z różnych okresów i linii produktowych: https://en.wikipedia.org/wiki/Nissan_HR_engine https://en.wikipedia.org/wiki/Nissan_MR_engine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi