kojot505 Opublikowano 7 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Też mam te "bajery" od wyjazdu z salonu. Wcześniej widziałem na zdjęciach jeszcze kilku użytkowników QQ 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaroslavus Opublikowano 7 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Mogę prosić link do tych pampersów i listwy na klapę bagażnika (górną)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 7 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Mogę prosić link do tych pampersów i listwy na klapę bagażnika (górną)? wystarczy wejść na stronę www.nissan.pl w zakadkę Qashqai i wybrac akcesoria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaroslavus Opublikowano 7 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Miałem na myśli zamienniki. Listwę już znalazłem, pampersów nie mogę namierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 7 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 (edytowane) Obawiam sie, ze pampersy to tylko oryginalne sa. A jak juz jestesmy przy oryginalach to od poczatku staram sie auto zaopatrywac tylko w oryginalne akcesoria. I to troche mi sie kloci z dywanikami ktore dostalem wraz z autem od dilera a ktore okazaly sie jakimis marnej jakosci podrobkami. Jak to sie mowi? Swiety bardziej od papieza? albo cos w tym stylu. Edytowane 7 Marca 2015 przez gregson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@ro Opublikowano 7 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 (edytowane) Moja stylizacja w originale. Edytowane 7 Marca 2015 przez J@ro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yanekoktagon Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 niestety, w kwestii pieluch jestesmy skazani na razie na oryginały, co prawda znalazłem komplet podróbek na e-bayu, chyba z włoch, ale po pierwsze cena nie była rewelacyjna a po drugie jakieś dziwne były. poza tymi elementami większość dodatków mozna już znaleźć w zamiennikach, warto jednak dokładnie się zapoznać z ofertą bo niektóre z zamienników nieco się różnią od oryginałów, jak np z bocznymi listwami drzwi w chromie, oryginały są nieco mniejsze, ja mam zamienniki ale właśnie te zamienniki bardziej mi przypadły do gustu. jest jeszcze poza pieluchami jeden element którego na razie nie ma w podróbkach a mianowicie listwa na tylną klapę nieco poniżej szyby, coś jak by mini spojler. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimekpl Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Y@ro pikne to mosz:)w salonie stał N-Tec z 2014 śliweczka z tymi listwami bocznymi ale tak tandetnie przylepionymi ze maxymalnie odstawały w kilku miejscach. Moze je tak tylko przykleili leciutko aby można było odkleić jak ktoś kupi ale generalnie odstraszyło mnie to bardzo od tego. Moze jak zobacze ładnie doklejone to zmienie zdania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 pewnie przykleili tylko po to aby można było je zobaczyć na samochodzie bo w innym przypadku albo Klient musiałby je kupić ( ok 1000zł dopłaty) albo by musieli mu dać jako gratis ( choć nie każdy z nas by je chciał dostać - lepiej miec wybór jeżeli już coś by mieli dać ) wiec pewnie tasma dwustronna była w użyciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimekpl Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 a czym to się przykleja tak już na serio serio? nigdy nie ustrajałem auta jak kupiłem tak jeździłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Klimek,listwy przykleja się na zamontowaną na nich taśmę 3M ,dwustronną.Nie da się tak ot,lekko przykleić.Po prostu to co widziałeś w serwisie to było niechlujstwo wykonującego klejenie.Miejsce pod klejenie musi być oczyszczone i odtłuszczone ,albo spirytusem medycznym,albo białą benzyną i bez pośpiechu przy klejeniu.Gdybyś chciał później oderwać takie listwy to tylko z zastosowaniem WD40 i cienkiej żyłki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimekpl Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Raczej chyba tak jak pisał Bartosz było to tak do wglądu bo jak patrzyłem za listwę widać było tylko w niektórych miejscach jak jest przylepiona prawdopodobnie zwykłą taśmą dwustronną. Z daleka wyglądało fajnie z bliska straszyło bo odstawało. rozumiem ze te środki: spirytus medyczny i biała benzyna, nie niszczą lakieru i są bezpieczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Nie niszczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimekpl Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 (edytowane) https://www.youtube.com/watch?v=gRiW-7bB76s https://www.youtube.com/watch?v=rl8sznWIKKw znalazłem coś na ten temat Edytowane 8 Marca 2015 przez klimekpl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Dokładnie,taka zabawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimekpl Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Ciekaw jestem jaka jest cena np w Anglii czy Niemczech zestawu naprawczego do bagażnika kompletnego razem ze styropianem. Wtedy okazjonalnie można zwiększyć pojemność bagażnika na jakiś wyjazd wyciągając dojazdówkę ze styropianowym wypełnieniem. Po przebiciu koła co się zdarza dość rzadko, można zawsze skorzystać z opcji Assistance i niech naprawiają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 9 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Ciekaw jestem jaka jest cena np w Anglii czy Niemczech zestawu naprawczego do bagażnika kompletnego razem ze styropianem. Wtedy okazjonalnie można zwiększyć pojemność bagażnika na jakiś wyjazd wyciągając dojazdówkę ze styropianowym wypełnieniem. Po przebiciu koła co się zdarza dość rzadko, można zawsze skorzystać z opcji Assistance i niech naprawiają zawsze możesz wysłać maila do dealera np. w UK z zapytaniem P.S. przeczytaj program Assitance - samochó zostanie odholowany do najbliższego ASO - więc raczej przebitego koła Ci nie naprawią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
njacek Opublikowano 9 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 zawsze możesz wysłać maila do dealera np. w UK z zapytaniem P.S. przeczytaj program Assitance - samochó zostanie odcholowany do najbliższego ASO - więc raczej przebitego koła Ci nie naprawią Może ma na myśli assistance ubezpieczyciela a nie Nissana. Tam czasem jest taka usługa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimekpl Opublikowano 9 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Dokładnie miałem kiedyś w Assistance ubezpieczyciela taki bajer jak warsztat polowy czyli muszą mi naprawić auto (wymienić koło, zmienić żarówkę, dowieść benzynę) jak nie potrafią na miejscu to jadę do Hotelu a oni laweta i robić do rana ma być gotowe ichhhaa. I tu mogę wybrać czy chce w ASO czy u zaprzyjaźnionego warsztatu. I powiem, że to działało bo raz skorzystałem przejazd wakacyjny na lawecie - bezcenne:) Ale szybko naprawili i wyprawa toczyła się dalej:) A ubezpieczenie miałem w PZM Znajoma (piękna DAMA - paznokcie na 2 cm) nie wozi koła zapasowego w aucie w ogóle bo ma gaz w miejscu koła. Pytam się a co jak jej coś z kołem się stanie zrobi a ona mówi, że ona sama tego nie będzie zmieniać i tak więc jak mąż przyjedzie wymieniać to przywiezie koło - heheheh. Można i tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszorek Opublikowano 9 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 No bagażnik to mamy nie za duży. Opcja z zestawem naprawczym parę litrów by dodała. Z drugiej strony ja zawsze na dłuższy wyjazd zabieram jakiś dodatkowy prowiant (jakieś zupki, kilka konserw, napoje) i zawsze wrzucam to w wolne miejsce przy dojazdówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 9 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Nigdy o tym nie myślałem , ale ciekawe co by zrobiło moja dama serca , "telefon do przyjaciela" czy wyjęła klucze i zrobiła renault z podnośnika ? jak wróci to zapytam ją . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkot1971 Opublikowano 9 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 A ja mam pytanie z innej beczki. Czy ktoś już sie interesował zamontowaniem schowka na okulary. W poprzednim QQ miałem to zamontowane w ASO przy okazji przeglądu, zapłaciłem ok 100pln. Było to bardzo przydatne. W obecnej wersji nie ma tego w akcesoriach, ale może nic się nie zmieniło jeśli chodzi o montaż??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 9 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 wg mnie nie bedzie pasował od poprzedniej wersji ale oczywiście mogę się mylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 9 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 A nie ma schowka dedykowanego dla nowszej wersji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattk Opublikowano 11 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Cześć. Powracam z tematem alarmu do Qashqai'a. Czy ktoś montował? Jakie polecacie alarmy do QQłki? Jeżeli już się zdecuduję, chciałbym aby był dobry (sprawdzony) i zintegrowany z systemem bezkluczykowym Nissan'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi