ProceSS Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 (edytowane) Zapewniam Cię,że ani pupy,ani c*py,a tym bardziej genitaliów nie miałem na myśli,a był to wynik pisania na smartfonie(jak i teraz)i nie trafienia w malutką literkę. Pomyłkę naprawiłem. dlatego wlasnie pytam, bo mozna to interpretowac dowolnie ... ze silnik jest do d..py lub ze jest funny lub fajny ... tez moze byc co do ciebie gregson - to jak masz jakis problem to proponuje uporac sie z nim SAMemu Edytowane 23 Lutego 2015 przez ProceSS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 (edytowane) Postanowilem tego nie komentowac... Edytowane 23 Lutego 2015 przez gregson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jano2d Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 I znowu 1,2 zaatakowały zielone ludziki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Niektóre rzeczy poszły na śmietnik,reszta została.Co do loży szyderców,macie przecież HP I przestańcie się prowokować,...jak dzieci,jak dzieci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jano2d Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Jak dobrze mądrego posłuchac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 (edytowane) Tak żeby odkurzyć nieco ten wątek napiszę sobie wiadomość zaczepno-obronną. No więc tak. Wróciłem właśnie moją francuską kosiarką 1.2 z ferii zimowych, a dokładnie z Gór Sowich. Przejechałem, proszę ja Was, ponad 700 km w te i nazad. No i tak - mijałem wioski i miasta, wspinałem się trochę po górach, jechałem drogami lokalnymi, ale również wojewódzkimi (tak chyba się nazywają skoro prowadzą z województwa do województwa ). Sporą część trasy śmignąłem także po autostradzie A4 trzymając tam stałą prędkość całe 130 km/h (tzn. tempomat trzymał). Parę razy jechałem nawet z włączoną klimatyzacją, ale nie za długo, bo jeszcze się zepsuje. Pozostały czas piłem. Mam tu na myśli oczywiście czas wolny, a nie za kierownicą. Do czego zmierzam. Po przejechaniu całego dystansu czyli tych ponad 700 km w różnych warunkach, uzyskałem średnie spalanie w wysokości dokładnie 7 l/100 km. Nie wiem czy to źle czy dobrze. Myślę, że jak na francuski wynalazek całkiem dobrze, biorąc pod uwagę fakt, że żaden TIR mnie nie wyprzedził, a ja wyprzedziłem kilka traktorów. Myślę, że wpływ na to miały moje ponadprzeciętne umiejętności. Prawie takie jak jednego mojego kolegi, który super wachę tankuje. Też zatankowałem taką - na pompie pisało EŁROSUPER 95 więc to pewnie ta sama. Bo przecież SUPER. A potem to już samo poszło. Jeśli coś chcecie wiedzieć więcej, to walcie śmiało, bo ja wszystko wiem więc porad chętnie udzielę. Tymczasem buziole i dobranoc. Edytowane 25 Lutego 2015 przez colins 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Niepoprawny jesteś A spalanie norma,jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dambam Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 francuską kosiarką Nie używajcie tak często słowa "francuska" bo już google zaczyna zaśmiecać forum reklamami peugota, a jak tak dalej pójdzie to kto wie co tam jeszcze francuskiego pojawi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 "Żabi młynek do kawy" ??? gdzie wyświetlają się owe reklamy ? Na forum ?? A mówiłeś colins że chemii między wami nie ma , jest i nawet wygląda mi to na romans z przekorą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 "Żabi młynek do kawy" ??? gdzie wyświetlają się owe reklamy ? Na forum ?? A mówiłeś colins że chemii między wami nie ma , jest i nawet wygląda mi to na romans z przekorą Ja Colinsowi po nocach spać nie daje, forum odpalone 24H 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jano2d Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Kto się czubi ten się lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 @colins a ile osób na pokładzie podczas tej trasy ? Kto się czubi ten się lubi Ciekawe co by było, gdyby Edziu tez miał QQ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 O to ja bym już go podrasował chemicznie i wizualnie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Tak by to wyglądało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 A to Eduardo nie ma QQ? a tyle ma do powiedzenia na jego temat..... hmmm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 @colins a ile osób na pokładzie podczas tej trasy ? 4 osoby - 2 duże, 1 średnia i jedna mała. Plus jakieś 50 kg bagażu. Na oko jakieś 300 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 A to Eduardo nie ma QQ? a tyle ma do powiedzenia na jego temat..... hmmm Widzisz już mogę go mieć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 A to on godny Twoich rąk i stóp dotykać??? bo już się pogubiłam... czy to francuski badziew czy japońska maszyna? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jano2d Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Colins jak sprawował się tempomat na trasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Ha ,toż przecie ma silnik 1.6 w ofercie(a nawet dwa) a ten to myśl Jaońska z Japoni ,tej co leży dallleko na wschód ,jak by co na trzęsących się wyspach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 A to on godny Twoich rąk i stóp dotykać??? bo już się pogubiłam... czy to francuski badziew czy japońska maszyna? Z 1.6DIG-T do zaakceptowania i mniej Francowaty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Przypominam o sednie tematu,znowu zaczynacie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 (edytowane) Colins jak sprawował się tempomat na trasie Sprawował się dobrze. Choć chyba muszę potwierdzić wcześniejsze opinie kolegów o tym, że jazda na tempomacie skutkuje nieco wyższym spalaniem. Ponadto troszkę brakuje mi też możliwości zwiększania prędkości skokowo, o 10 km. Myślałem, że dłuższe przytrzymanie pstryczka na kierownicy spowoduje taką skokową zmianę ustawień tempomatu, ale chyba jednak nie, bo musiałem każdy dodatkowy kilometr pstryknąć. Jeśli piszę głupoty, to proszę o sprostowanie. Moja instrukcja leży gdzieś w śmietniku, a ja uczę się praktycznie. W związku z tym czasem się mylę. Nie to co mój kolega. Dodam, że silnik 1.2 z paliwem obchodzi się dość rozsądnie właśnie do prędkości ok.130 km/h. Przy takiej prędkości jesteśmy w stanie zmieścić się w ok.8 l/100 km, powyżej tej prędkości spalanie zaczyna rosnąć lawinowo. Przynajmniej w moim egzemplarzu. Edytowane 25 Lutego 2015 przez colins Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 (edytowane) A twój kolega w Tidzie ma tępomat i przycisk na kierownicy co cyka po 10km U mnie zdjęcie to przykład- prawa strona na kierownicy i pierwszy z góry przycisk ciach +10km ciach -10km Colins musisz mieć cykanie co 10km tylko nie wiesz gdzie przycisk na kierownicy Wklej zdjęcie swojej kierownicy ! Edytowane 25 Lutego 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jano2d Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Potwierdzam powyżej 130 sprawdzonena na drogiej Kulczyka A2 pije jak Ruski chłop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi