kubalon Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Może w serwisie jakiś dowcipniś podmienił albo trafiłeś na dziadowski egzemplarz filtra, mogła być podróbka nasączona olejem rzepakowym, nie widzę innej możliwości skoro wszędzie sucho. Filtry nasączane olejem jakoś nie przekonują mnie i jestem zdania że szybciej się zapychają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Szybciej się zapychają bo więcej syfu łapią... Przy takim zachowaniu filtra ,to nie wiem czy po prostu K&N nie byłby lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Jacko nasze filtrony też nie są złe, krąży opinia że dziadowskie ale jakoś nigdy nie miałem z nimi kłopotu, poza tym podejrzewam że wkłady są sprowadzane z jednego worka. Koszt filtra nie jest wysoki i zmieniłbym na twoim miejscu, nie wiem jak to jest ale filtry nasączane powinny mieć rzadszą strukturę i po takim myciu mogą nie trzymać parametrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Pisałem już ,że w tym tygodniu wymienię,a za 10 dni mam ostatni przegląd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Szybciej się zapychają bo więcej syfu łapią... Przy takim zachowaniu filtra ,to nie wiem czy po prostu K&N nie byłby lepszy K&N jest dużo lepszy !! Ale trzeba lubić się paprać przy czyszczeniu iii nie przeoliwieniu suchej bawełny Papierzaki to dusiciele silników pisałem ostatnio o 2 dniowym testowaniu papirzaka Filtrona na okres czyszczenia K&Na !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Właśnie szukam K&N a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Jacko nasze filtrony też nie są złe, krąży opinia że dziadowskie ale jakoś nigdy nie miałem z nimi kłopotu, poza tym podejrzewam że wkłady są sprowadzane z jednego worka. Koszt filtra nie jest wysoki i zmieniłbym na twoim miejscu, nie wiem jak to jest ale filtry nasączane powinny mieć rzadszą strukturę i po takim myciu mogą nie trzymać parametrów Masz Filtrona, silnik mi się na nim dławił a miałem go tylko 2 dni pies go ............... Właśnie szukam K&N a Chyba jeszcze nie robią do J11 , zobaczę na stronie K&Na Robią !!! http://www.knfilters.com/search/appsearch.aspx?type=auto&year=2014&make=NISSAN&model=Qashqai&engine=1.2L K&N 33-5016 https://www.motointegrator.pl/produkty/1511425-filtr-powietrza-kn-33-5016 Tylko Jaco trzeba sprawdzić wymiary filtra papirzaka z K&N 33-5016 czy się zgadzają???!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Robią nr 33-5016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Jacko jak kupisz i zainstalujesz, to zobaczysz różnice reakcji silnika na dodawanie gazu, dużo mnie trza dusić aby silnik szybciej się wkręcał https://www.youtube.com/watch?v=u36ESU-OSC8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Sam mam taki filtr - nawet zdjęcie na forum dałem.... Za 2 tygodnie mam dostać służbówkę skode oktavie 2.0 tdi i tez pierwsze co zrobie to założe K&Na bo są naprawde dobre 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 I jaka różnica miedzy dusicielem papirzakiem a mokrym K&Na w twoim 1.2 ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 fajniejszy dzwiek silnika roznicy w mocy nie widac poza samym dołem - może ciut szybciej się kręci. aa i delikatnie mniej pali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Mały silnik a taki duży filtr ,te klapkę zamykasz czy trzymasz otwartą??? Aaaa uważaj jak oddajesz samochód do serwisu lubią tulić te filtry ja zawsze wkładałem papirzaka niech kradną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 A jak edek myslisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Myślę że ją zamykasz Ale tak się zastanawiam poco dali te klapkę w obudowie puszki filtra kontrolna Pieer a gdzie jest zasys powietrza bo nie widzę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 No właśnie,po to jest ta klapka jak ją nazywasz,bo miejsca jest na tyle mało,że nie otworzyłbyś puszki do wymiany filtra.A tak zdejmujesz tą klapkę z kawałkiem rury ,odpinasz zaczepy i obudowa się otwiera do wygodnej wymiany filtra.Poza tym do kontroli nie musisz wszystkiego otwierać.Całość rury z tą klapką jest na 3 zaczepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Klapka rewizyjna ja pierdziu dobrze macie Ale przecie zaczepy puszki filtra są na zewnątrz to jak otworzyć zaczep od środka Jacko gdzie jest u was rura zasysu powietrza?? u mnie tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Tak jest Może nie jest to tak super pokazane,ale łączenie rur jest za zdjęciem obok aku.A jak na pewno widzisz to puszka jest wciśnięta za aku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flood Opublikowano 6 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Panowie oglądałem prezentację nowego Peugeota 3008 i tam silniki zaczynają się od 3 cylindrowego silnika 1,2 - a to auto gabarytowo jest jednak bliższe X niż QQ. Jednak downsizing rozwija się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 7 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 (edytowane) Panowie oglądałem prezentację nowego Peugeota 3008 i tam silniki zaczynają się od 3 cylindrowego silnika 1,2 - a to auto gabarytowo jest jednak bliższe X niż QQ. Jednak downsizing rozwija się. Nowa skoda oktavia silnik 1,0 i tez 3 gary. A koni az 115 Edytowane 7 Lutego 2017 przez Pieer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 10 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 Trzeba kupić coś na żółtych tablicach ,wyremontować i cieszyć się z jazdy... Czy u Was w Kaśkach też występuje taki luz na poduszce silnika??? Z prawej strony jest dobrze ok 2mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz1609 Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 (edytowane) fajniejszy dzwiek silnika roznicy w mocy nie widac poza samym dołem - może ciut szybciej się kręci. aa i delikatnie mniej pali Pieer,dużo głośniejsze jest auto z tym filtrem,bo chciałbym na taki filtr wymienić? Edytowane 26 Lutego 2017 przez tz1609 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 To nie stożek! to wkładka jest kapkę głośniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz1609 Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 To jednak się skuszę i tak lepiej się opłaca niż papierowy co rok za około 80 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Alee trza lubić go czyścić i umiejętnie nasączać olejem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi