ranger Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Może to jakiś problem GPS'a? Generalnie nie wiem, czy wiecie, ale GPS nie jest tak dokładny jak nam się wydaje. Dokładnie. Prędkość podawana przez urządzenia GPS jest prędkością w trybie ciągłym interpolowaną na pewnych odcinakach. Dodatkowo długość tych odcinków jest wyliczana na zasadzie punkt - punkt a nie tak jak biegnie droga . Zatem na prostej drodze pomiar jest dokładniejszy niż na krętej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Przy okazji na filmiku Edka widać jak ten mikrosilnik puchnie po górkę To nie mój film ja kręcę się w filmach XXX A silnik nie puchnie tylko tłoki ,jak miałem MZ 251 zaraz po Jawa 350 TS, to na trasie w MZ puchł tłok i mocy brakło ,trzeba było zatrzymać i ostudzić silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polonus Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Dokładnie. Prędkość podawana przez urządzenia GPS jest prędkością w trybie ciągłym interpolowaną na pewnych odcinakach. Dodatkowo długość tych odcinków jest wyliczana na zasadzie punkt - punkt a nie tak jak biegnie droga . Zatem na prostej drodze pomiar jest dokładniejszy niż na krętej .Gps w nawigacj, ma dokladność kilka metrów, jak zlapie komplet satelitów. Łatwo policzyć ile wynosi błąd. Za to mam wrażenie, że gpsy w telefonach nie są za dokładne, bo próbkują za rzadko. To nie mój film ja kręcę się w filmach XXX A silnik nie puchnie tylko tłoki ,jak miałem MZ 251 zaraz po Jawa 350 TS, to na trasie w MZ puchł tłok i mocy brakło ,trzeba było zatrzymać i ostudzić silnik W sumie w XXX też chodzi o tarcie :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Edi ściemnia. Na potrzeby filmów popularnonaukowych trzeba znać się na lizingu, a on sam przyznał kiedyś, że nie ma o tym pojęcia. Podejrzewam, że dostaje tylko na kredyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Od kiedy Edi lize to Ediego lizo i so Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Gps w nawigacj, ma dokladność kilka metrów, jak zlapie komplet satelitów. Łatwo policzyć ile wynosi błąd. Za to mam wrażenie, że gpsy w telefonach nie są za dokładne, bo próbkują za rzadko. W sumie w XXX też chodzi o tarcie :] Odbiorniki GPS w popularnych nawigacjach też próbkują dość rzadko. Zatem pomiar prędkości przy użyciu nawigacji też jest obarczony błędem. Być może mniejszym niż licznik samochodu ale jednak za wzorzec raczej brać go mnie można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 No to w sumie nie dojdziemy do sedna sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Chyba nie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Nieźle prawicie ... tylko sedno tematu znikło za horyzontem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 No!!!198 licznikowe! Wzzzziuuuu!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Jacko żyjesz? ??? Kur....Kamikaze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos84 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 tak czytam i nie dowieżam, 198 km/h? moja QQłka na autostradzie max 160 i to z ciężkim bólem, wydawało mi się że spokojnie powinna rozwinąć większe prędkości a Twój wpis tylko potwierdził moje przypuszczenia. Powiedzcie mi co moze być nie tak że do ok 100 km/h jest wszystko ok - przyspieszenie nie powala ale jest w porządku, od 110 w góre już ciężko bardzo powoli przyspiesza wręcz przeciwnie do spalania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Kamilos,nie wiem z którego roku masz wozidło.Może masz coś ze softem silnika? Na drugim sofcie również Qqłka nie miała ochoty na współpracę.Na pierwszym i trzecim owszem,owszem.... A teraz powiem Wam ciekawostkę jak Nissan chce zrobić z kierowców idiotów... Rozmawiałem dzisiaj z jednym panem z jednego serwisu na Śląsku,na temat zużycia oleju w Qqłkach.Tak się złożyło że byłem w wielkim "mieście". Zdziwienie mnie ogarnęło,bo pan kategorycznie stwierdził,że norma zużycia oleju dla 1.2 jest 1L na 1000km!!! Tak,tak! Wasze oczęta Was nie mylą! Taką normę ustalił Nissan! Zasugerował również,że taka norma jest wpisana w książkę serwisową .No więc,jako że czytać umiem,okazałem szanownemu panu książkę,że norma to jest do 500ml na 1000km,a powyżej należy się zgłosić do serwisu... Odpowiedź tego pana:No i przyjedzie pan do nas,a my pana uświadomimy że 1 L jest normą i odjedzie pan z kwitkiem... Coś mi mówi,że to mój ostatni Nissan...Pracują sobie na opinię,oj pracują... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos84 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 rok produkcji 2013. QQ kupiony ok 2 miesiące temu więc nie wiem jaki mam soft - może głupie pytanie, ale jak to sam mogę sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 No i coraz bardziej się utwierdzam w przekonaniu że serwisy to zło, nie dość że fachowcy mierni to jeszcze mają klienta w głębokim poważaniu i zbywają metodą spychologii, szkoda że tak jest i nikt nic z tym nie robi. Jacko widzę oczyma duszy Twoją minę i słyszę jak miłe słowa płyną w kierunku pseudo fachowca, 10 l na 10000 km mistrzostwo świata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 rok produkcji 2013. QQ kupiony ok 2 miesiące temu więc nie wiem jaki mam soft - może głupie pytanie, ale jak to sam mogę sprawdzić? Tylko w serwisie,a klient który sprzedawał nic nie mówił o reprogramingu silnika??? Ta akcja była głośna i nadal trwa. Kuba,raczej wrażenia na mnie nie zrobił,bo dla mnie ważne jest to co pisze,a nie to co jakiś d***k sobie zagdacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Mimo wszystko z pewnością zrobiłeś minę i coś tam się zagotowało toż to absurd nad absurdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos84 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 autko regularnie serwisowane, nawet w momencie kupna był w autoryzowanym serwisie z jednej strony skierowany przeze mnie do sprawdzenia przed kupnem z drugiej strony coś tam wgrywali "przy okazji" i aktualizowali ale czy to był soft to nie pamiętam, muszę sprawdzić wydruk który mi dali albo zadzwonić i dopytać o szczegóły. No coś jest wg mnie na rzeczy bo na 5tce nie chce się wkręcić 6000 obr nie wspąmnę o czerwonej strefie na obrotomierzu która jest nieosiągalna na żadnym z biegów - no moze na 1nce czy 2jce ale nie chce go aż tak żylować... po prostu mam wrażenie że 5500-6000 obr to max co mogę z niego wydusić - potem gaz w podłogę i nic.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Na 1 ce powinien się żwawo wkręcać,jeśli jest mułowaty to masz drugi soft.Gdzie go serwisujesz? D.G.??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos84 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 1,2,3 ogólnie fajnie - do 80-100km/h nie ma się do czego przyczepić I powiedziałbym nawet że idzie lepiej niż niejeden z większą pojemnością , dużo gorzej z rozpędzeniem go od 100 w gore. Serwis w MadMobil Rybnik, w momencie kupna (tam go serwisował sprzedający). Niestety I właściciel nie przdłużył gwarancji po 3 latach... więc póki co gdybym się decydował na wizytę w serwisie to pewnie Tychy lub Katowice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zdziwienie mnie ogarnęło,bo pan kategorycznie stwierdził,że norma zużycia oleju dla 1.2 jest 1L na 1000km!!! Tak,tak! Wasze oczęta Was nie mylą! Taką normę ustalił Nissan! Zasugerował również,że taka norma jest wpisana w książkę serwisową .No więc,jako że czytać umiem,okazałem szanownemu panu książkę,że norma to jest do 500ml na 1000km,a powyżej należy się zgłosić do serwisu.. Nie tylko Nissan, do i30 i silnika 1.4mpi tez w książce stoi 1l/1000km, a nie ciungnie wcale. Zabezpieczenie producenta na wszelki wypadek.Dla 1.6 w X-trailu i przebiegu 21tkm ( bo taki miałem na przeglądzie i coś tam burknęli, że przeciągnąłem) nie ubyło ani grama. Ale X-y to Made in Japan, a nie ciapatowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Ale chodzi o to,że w książce nie ma 1L tylko 0.5! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Będziesz kopał się z koniem?? Wiem, tak nie powinno być, ale realia są takie jakie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Przecież to ja mogę konia kopnąć??? Zwłaszcza że mam czarno na białym coś innego. Niedługo dojdzie do tego,że kupisz nissana z silnikiem 1.6 ,a po roku powiedzą Ci że nissan zrobił dobrą zmianę i wyposażył Twoje wozidełko w 1.2 i nie ważne jest to co pisali.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Przed momentem przeczytałem w Motorze, że ten sam silnik 1.2 w Renault, nie ma problemu wciungania oleju. W czym zatem rzecz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi