gregson Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 (edytowane) No ja nigdy nie widzialem sensu montowania jakichkolwiek owiewek na maske. Uwazam, to za malo praktyczne - bo w kocu ile tych kamyczkow uderzy akurat w ta czesc maski - a dodatkowo szpeci przod samochodu. Jak ktos chce sobie zabezpieczyc samochod przed kamyczkami to powinien sobie chyba zalozyc prezerwatywe na caly przod od reflektora do reflektora -no to wtedy cos by to chronilo Edytowane 8 Lutego 2015 przez gregson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimekpl Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 faktycznie urodziwe to jest średnio ale w 3 autach wcześniejszych miałem po każdym wyjeździe na wakacje pamiątkowy odprysk z kamyka własnie na masce:) może temu na to patrze pragmatycznie:) tez tego na pewno nie kupie jak i rur ale pooglądać można:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 No nie no, ja jak z wakacji wracam to cala maske mam pokryta muchami to jest dopiero challenge zeby te muchy pousuwac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Pamiętam jak jeździłem na moturze, to i w zębach muchy miałem. Skoro już mowa o ostrzale z przeciwka, to mnie osobiście, to ta mega dziura w zderzaku nieco przeraża. Toż tamtędy nie tylko muchy mogą wpaść, ale nawet jakiś bocian (o kocie nie wspomnę). A tam przecie zaraz chłodnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszorek Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 (edytowane) Musze wybrać już kolor. Jak dla mnie najładniejszymi kolorami są cień nocy i biała perła. A mam ...... srebrnego, bo dwóch poprzednich nie było. Srebrny należy do jasnych więc w N-Tecu fajnie komponuje się z ciemnymi dodatkami (felgi, szyby, dach) i mniej na nim widać syf z ulic. Skoro już mowa o ostrzale z przeciwka, to mnie osobiście, to ta mega dziura w zderzaku nieco przeraża. Toż tamtędy nie tylko muchy mogą wpaść, ale nawet jakiś bocian (o kocie nie wspomnę). A tam przecie zaraz chłodnica. Dlatego jak się tylko trochę się ociepli, to będę zakładał siatkę jaką pokazał Yanekoktagon w wątku o akcesoriach. Edytowane 8 Lutego 2015 przez myszorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowakm Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 (edytowane) Srebrny kolor jest chyba najlepszym wyborem jeśli chodzi o ilość brudu. Każdy kolor jest piękny jak stoi wyczyszczony wypicowany w salonie itd. Nie ma kółek spowodowanym ręcznym myciem wszystko nowe pachnące itd. Brąz jest pięknym kolorem - kierownik salonu sam polecał, że mieni się w słońcu itd. Jednak ja gustuje w jasnych kolorach. Biały jest modnym kolorem dzisiaj, a kiedyś kto by pomyślał i zadał pytanie : biały ?? Nie ma mowy itd. Po przypatrzeniu się bliżej białej perle widać metaliczność. Kolor bardzo ładny metalizowany i w połączeniu z felgami 18" (N tec ) moim zdaniem najlepszymi wyborem do tej wersji całość komponuje się wyśmienicie. Jakbym brał Tekne miałbym dylemat gdyż podoba mi sie na tych 19 zarówno blue, brąz jak i czerń. P.S: Żadnych kondonów na maskę Edytowane 8 Lutego 2015 przez nowakm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 No nie no, ja jak z wakacji wracam to cala maske mam pokryta muchami to jest dopiero challenge zeby te muchy pousuwac. To jest "bug deflector", ma za zadanie chronic przednia szybe przed owadami, ito dziala, roznice widac po dlugim dystansie przejechanym z duza predkoscia. Na kamienie, bloto czy ptaki nie dziala . Owad jest na dystansie dlugiej maski podwiany do gory i nie trafia w szybe. W stanach ma to wielu , bo i tam ,ma to sens(odległości) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chaddy Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Moje poprzednie auto było czarne, więc obecne dla odmiany jest białe (perła). Najgorsze dla mnie nie jest samo mycie, lecz nakład pracy jaki trzeba włożyć w pielęgnację już umytego auta by wyglądało ładnie. Ciemne kolory, szczególnie czarny uwydatniają wszelkiego rodzaju zacieki z wody i niedoskonałości lakiernicze typu ryski zmatowienia itp. Ponieważ auto jest krótko użytkowane, więc ciężko mi stwierdzić czy brudzi się nadzwyczajnie szybko (mam jeszcze jedno białe auto, ale nie przejmuję się zbytnio jego stanem lakierniczym i przesadną czystością karoserii ). Aby jednak ułatwić sobie pielęgnację QQ, w weekend zafundowałem mu zabezpieczenie powłoką kwarcową, co powinno ułatwić utrzymanie go w nienagannym stanie wizualnym (mam nadzieję). Czas jednak pokaże na ile taka powłoka jest trwała i spełnia pokładane w niej nadzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 (edytowane) "Kobiety lubią brąz ..." jak śpiewał Rynkowski - to może stąd popularność tego koloru ? Za "komuny" w przewadze była biel i tak się "przejadła" ,że przez długi okres nikt na ten kolor nie chciał patrzeć.Ale jak to moda ...może teraz biel to już retro ? Gregson Ze sprzedanych ~150szt. Qq II przez Yamę to w większości brąz i biel . Widzę 2 sąsiadów i Ciebie jeżdżących w brązie jak i jeszcze wielu w tych kolorach choć spora część to CTR-y. Więc "zabrano" już mi ten kolor i będę zmuszony coś zmienić .... koloru nie da się to może markę ? P.S. Kiedyś nam dokuczano nazywając "Krzyżak" teraz od "Rydzyków" ... A ja wolę jak już co ,żeby moje piękne miasto przezywano 'Piernikowo" czy "Kopernikowo" Edytowane 9 Lutego 2015 przez nowy 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Czy jest ktos, kto swiadomie wybral czarny smochod? Czuje sie troche zdyskryminowany . Dlaczego czarny? Chcialem zeby pasowal i na plaze i na krawatowa impreze, zeby kobieta wysiadajac z niego wygladala naturalnie w stroju miss sporty jak i czarnej wieczorowej sukience . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProceSS Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 zawsze mialem ciemne lub czarne samochody - takie kolory lubie co do jasnych to zielen lub pomarancz ale na Lamborghini, Ferrari to tylko czerwien ... a BIALY ???, teraz jest moda i fajnie ale samochod ma sie podobac mnie a nie byc "modny", szczegolnie ze "nissanowska" perla jest taka sobie i moim skromnym zdaniem bardziej mieni sie NIghtshade niz Biala Perla . PS teraz mam przewalone u 75% nissan-maniakow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Mnie biale samochody zawsze kojarzyly sie "flotowo". No ale co kto lubi, jak komus sie podoba bialy to mu sie podoba bialy i tyle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 biały a biała perełka to inne bajki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klepa Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Czy jest ktos, kto swiadomie wybral czarny smochod? Tak ja . Przez ostatnie dziesięć lat mam srebrny, więc wystarczy. Miałem Audi w kolorze ciemny granat i w tych czasach nie było myjni bezdotykowych i sobie dawałem rady. I jeszcze jedna sprawa, nigdy nie miałem i nie będę miał samochodu wersji combi, bo samochód w takiej wersji zawsze mi się źle kojarzy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Strider Ty kupujesz samochód a Kobieta(Twoja) kolor ... i na jedno wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 No baby normalnie baby... mi tam wszystko jedno właściwie jaki kolor ma samochód... cena się liczy! Jak kupuje jakiś samochód i pytają mnie jaki bym chciał kolor to mówię: "ten tańszy" Babski samochód, to i babskie wybory. Prawdziwy facet to jeździ co najmniej takim Nissanem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProceSS Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 ze co "wojskowym" do tesco ?! hihihihhiihihihihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
njacek Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 biały a biała perełka to inne bajki. No ja nie widzę dramatycznej różnicy. Najbardziej widać jak stoją koło siebie, są czyste i jest mocne słońce. Tak to nie specjalnie widzę różnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Jak ktos ma watpliwosci czy czarny ladnie wyglada to w watku o boxach dachowych forumowicz umiescil zdjecia swojego czarnego QQ na 19" felgach-i wyglada rewelacyjnie http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/98546-box-dachowy/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
njacek Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Jest spora różnica w moim odczuciu biały perłowy jak sama nazwa wskazuje jest perłowy i wpada może nawet lekko w taki kremowy, ale ogólnie jest taki jakiś cieplejszy od zwykłego białego. Różnicę widać nawet na brudnym... Może być.Ja trochę ignorant jestem jeżeli chodzi o kolory Albo racjonalizuje sobie fakt, że kupiłem zwykły biały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Ja nie mówię, że zły tylko inny, a lepszy, bo tańszy... Mysle, ze sobie jaja robisz mowiac ze wybierasz "tanszy kolor". Bo kupujac auto za 80-100tys to raczej juz nie patrzy sie na cene lakieru tylko na to czy sie on podoba czy nie. Bo oszczedzic 300zl i jezdzic np kanarkowym albo jakims innym fikusnym kolorem tylko dlatego , ze "byl tanszy" to juz szczyt skapstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Mysle, ze sobie jaja robisz mowiac ze wybierasz "tanszy kolor". Bo kupujac auto za 80-100tys to raczej juz nie patrzy sie na cene lakieru tylko na to czy sie on podoba czy nie. Bo oszczedzic 300zl i jezdzic np kanarkowym albo jakims innym fikusnym kolorem tylko dlatego , ze "byl tanszy" to juz szczyt skapstwa [sarkazm Mode ON] Teraz to chyba Ty sobie jaja robisz? Przecież sam znasz kilka jak nie więcej wątków, w których ludzie się zastawiają jak zaoszczędzić 300zł na oponach/felgach czy przeglądzie (czyli zapakować do reklamówki z Biedronki swój olej i filtry); czy korzystać z ASO czy lepiej u pana Miecia (znów zaoszczędzić na robociźnie ze 150 złociszy) itd i te pe A Ty myślisz, że skąd nissanowcy mają na te swoje kaszkaje? Właśnie z takich oszczędności. Ziarnko do ziarnka i pachnąca Tekna w garażu jest! [sarkazm Mode OFF] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 chodziło mi bardziej o to, że wolę kupić taniej samochód, który dealer ma na stanie w dobrej cenie niż czekać na jakiś wymyślnie dobrany kolor i wersję na który jest mniejszy rabat. Reasumując - jeszcze nigdy nie jeździłem chyba takim kolorem jaki sobie wybrałem. Jaki był taki był... Io dokładnie tak samo jak ja zaletą jest też to ,że nie czekam zbyt długo na auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 GTR-Nissan.com ciekawe czy ma aktualne mapy w NCII ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A60 Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 A60 mam pytanie odnośnie belek zamontowanych na relingach - widocznych na zdjęciach - co to za model i jak się spisuje w praktyce (chodzi mi głównie o hałas w trakcie jazdy). Z góry dzięki za info. Odpowiedź znajdziesz w temacie box dachowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi