Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[J11] Jakiego Qashqai-a II wybrałem/am?

elsebo
 Udostępnij

Qashqai-a J11  

330 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakiego Qashqai-a II wybrałem/am?

Rekomendowane odpowiedzi

...Honda HR-V jest od tygodnia .W Toruniu egzemplarz w kolorze białym jest tylko wystawowy.Też czekam na jazdę testową po której ostatecznie zdecyduję ...

Czyżby ...

Moc 130 KM 155Nm

Spalanie 6.1/4.6/5.2l wprzypadku skrzyni CVT jest porównywalne do aut tej klasy.

Czyżby ...

Moc 130 KM 155Nm

Spalanie 6.1/4.6/5.2l wprzypadku skrzyni CVT jest porównywalne do aut tej klasy.

Moc to nie wszystko,przy mojej spokojnej jeździe ważniejszy noment obr,a tu szału nie ma.

A ja sobie wsiadłem do Hrv..z przodu tak jakos ciasno na szerokosci,z tylu prawie głową sięgałem podsufitki mimo że wielkoludem nie jestem, ale moze to wina szyberdachu,masakryczny dostep do portów usb,trzeba sie chyba schylić zeby "namacac"porty..ogolnie na kolana mnie nie powaliła..

Zapomniałem się - koniec dyskusji o konkurencji ! Chętnie poczekałbym na oryginalnego japońskiego Nissana...

A co ! Może kiedyś wróci do "korzeni"

Zapomniałem się - koniec dyskusji o konkurencji !

Dyskusja o konkurencji pojawia się jako uzasadnienie wyboru Qq.

I nadal trudno wybrać coś lepszego w tej cenie.

HR-V jak napisał elfi jest ciasna, zwłaszcza z tyłu - dzisiaj oglądałem. Za to ma dużą przewagę jeśli chodzi o bagażnik. Ciekaw jestem jak się jeździ.

Kadjar ma mocniejszy silnik i większy bagażnik, ale trzeszczy i dupka za tylną osią jakaś taka za duża i nie do końca kształtna - dzisiaj oglądałem.

Aha elfi, infiniti podał ceny ale modelu Q30, czyli kompaktu, który kosztuje rzeczywiście od 100 tys w górę (fajnie wyposażona odmiana Q30 City Black Edition to już 130 tys.) Tak więc crossover QX30 będzie pewnie z 20 tys. droższy.

Edytowane przez myszorek

Co nie zmienia faktu że cross Infiniti bedzie w podobnej cenie co Tucson..Swiadczy to że Hyundai przesadził z ceną. W ostatnim Auto Motor i Sport,pisza że Tucson w takich cenach będzie niesprzedawalny..

I cos jest na rzeczy. Bylem w salonie Hyundaia ponad tydzień temu,stalo tam z 5 Tucsonow, sprzedawca pokazując na trzy powiedzial ze już są sprzedane i czekaja na odbiór. W tę sobotę ponownie zawitalem do Hundaia i..autka dalej stoją. Byl inny sprzedawca i powiedzial że auta są do sprzedaży : )..

Edytowane przez elfi

Witam,

Czy w QQ Tekna w "półskórze" podłokietnik jest skórzany, czy materiałowy? Wstyd się przyznać, zamówiłem, a nie wiem o takim szczególe... :whistle:.

Strasznie mnie wkurzają takie "chłyty maketingowe".

Mnie również !!! Po takim chłycie nie wracam w to miejsce .

Nieodpowiedzialny naganiacz bydła ! 

jeszcze jedno co mnie wkurza w takich chłytach to poprzestawiany towar w sklepie .

Seb,jeśli się nie mylę(a siedziałem kilka dni temu w takim) to materiałowy

Aaaa,to zwracam honor...mówiłem że mogę się mylić.

Naciagana dla mnie jest ta historia ze skrzypiacymi plastikami w Kadjar. Pewien jestem , ze jesli cos tak skrzypi to mozna to bardzo latwo wyeliminowac-tylko trzeba cztery litery do serwisu ruszyc a nie afere robic.

W QQ na siłę też można by coś znaleźć ;)

Mnie np wk... drzwi pasażera z przodu. Na nierównościach koncertowała tapicerka w okolicy lusterka.

Trochę poprawiłem fabrykę i znowu jest błoga cisza... Jak to mówi młody... "tato w tym samochodzie nic się nie dzieje" :D

Byłem dzisiaj odwieźć mojego Qashqaia na naprawę gwarancyjną - i mając chwilę czasu poszedłem posiedzieć w Kadjarze. I.... tak jak na filmiku, nawet nie używając dużej siły, po prostu trzymając się za ten uchwyt - głośne skrzypienie (sic!). Może to nie jest uchwyt - tylko taka wystylizowana ozdoba kokpitu??? Po drugie - po zachwycie po obejrzeniu Kadjara na drodze, w środku jakoś mnie nie urzekł. Może dlatego, że była to jakaś tańsza wersja (bez navi - jaka konkretnie wersja to nie wiem; z materiałowym podłokietnikiem, bez okna w dachu itd), to po drugie w środku.... takie renault. Nie, że coś mam do Renault - ale poprzednim samochodem był Scenic i już mi się to wnętrze opatrzyło. Z czasem trzeba zmiany - tą zmianą był dla mnie  Qashqai. Ale może ktoś z chęcią zmieni wnętrze Qashqai na Kadjara. Źle nie jest, nawet dobrze.... ale już renaultem sobie trochę pojeździłem.

W QQ na siłę też można by coś znaleźć ;)

Może to nie ten temat - ale wg mnie na miano DEBILIZMU nad DEBILIZMEM jest.... google search. To znaczy ładnie rozpoznaje wypowiedziane głosem tekst do szukania, ładnie szuka, znajduje wynik, możesz sobie palcem klikać po wyświetlaczu, przewijać wyniki, podglądać je, możesz wybrać numer telefonu, możesz wybrać go jako cel podróży.... o właśnie nie możesz. Hahahaha - bo wtedy masz komunikat, że jak chcesz wybrać go jako cel to musisz (dla bezpieczeństwa) zatrzymać najpierw samochód. Ale jaja - wg Nissana lepiej jak adres wybierasz w trakcie jazdy pacem próbując trafić w kolejne małe literki (ciągle patrząc na ekran navi, zamiast na drogę) nawet w trakcie jazdy.... ale nie możesz wybrać ostatniego kroku, jakim po wyszukaniu w google search jest naciśnięcie START by prowadziło do celu - po wcześniejszej obsłudze głosem google search (zamiast mozolnego wklepywania palcem).... bo to jest zbyt niebezpieczne hahahahahah

Edytowane przez Karminadel

A to już pisałem w osobnym temacie - padło podgrzewanie fotela.

http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/100688-awaria-podgrzewania-fotela-kierowcy/?do=findComment&comment=1070061

wtedy była diagnoza - dzisiaj naprawa gwarancyjna.

Witam wszystkich,

Dołączam do tegoż zacnego forum w oczekiwaniu na swoje QQ.

Odbiór za 2 dni (już odliczam godziny). Wybrałem N-tec 1.6 DIG-T ze szklanym dachem, w kolorze "magnetyczna czerwień" - jedyny egzemplarz w tutejszym salonie dostępny "od ręki", ale, co ważne, żonie się podoba :)

Obecnie Nissan reklamuje, że dach panoramiczny daje w prezencie.

Ciekawe co by dealer zrobił, gdyby ktoś powiedział, że on kupuje, ale bez prezentu? :D

Może w ten sposób można by mieć QQ Cabrio? :P

Edytowane przez colins

Witam serdecznie forumowiczów. Ja też dołączyłem do grona oczekujących - QQ 1.2 DIG-T N-Tec z panoramicznym oknem dachowym, czarny metallic :)

Dzisiaj dowiedziałem się, że mój QQ płynie już statkiem do Gdańska :dribble: W salonie ma być między 18 a 24 października, czyli nieco szybciej niż miał być pierwotnie (2 listopada). Choć podejrzewam, że sam odbiór się opóźni, bo pewnie procedury leasingowe trochę trwają. Wziąłem w Masterlease. Ktoś miał jakieś doświadczenia jak to wygląda z leasingiem gdy auto już jest w salonie? Co trzeba załatwić samemu, a co załatwia za nas leasing i ile to trwa?