Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[J11] Jakiego Qashqai-a II wybrałem/am?

elsebo
 Udostępnij

Qashqai-a J11  

330 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakiego Qashqai-a II wybrałem/am?

Rekomendowane odpowiedzi

1,6 DIG-T Tekna +szklany dach + podgrzewana szyba + dywaniki welur +guma + wykładzina bagażnika+ od ręki / 2 tygodnie / 108400 

Edytowane przez CZARNO_CZARNY

Dżizus, gdybym miał 108 tysi, to rzuciłbym robotę (nawet teraz, bo właśnie siedzę). :D

No ale oczywiście gratuluję wyboru i witam w gronie pozytywnie zakręconych. :spoko:

Dżizus, gdybym miał 108 tysi, to rzuciłbym robotę (nawet teraz, bo właśnie siedzę). :D

No ale oczywiście gratuluję wyboru i witam w gronie pozytywnie zakręconych. :spoko:

No niby 108 ale ostatni był za 169000 minęło 7 lat i kryzys a w tej cenie i tym wyposażeniu to chyba 250000 by było :thumbsdown: + exspres miła obsługa salon + min.ceny za  dodatki  typu alarm, koła zimowe, pakiet spotr=bezcenne

1,6 DIG-T Tekna +szklany dach + podgrzewana szyba + dywaniki welur guma + wykładzina bagażnika+ , od ręki / 2 tygodnie / 108400 

W kwietniu zamawiałem tą samą konfigurację co Ty i cena była identyczna 108 tyś - jeszcze w tej cenie miałem zimówki na stalowych felgach, chlapacze i pakiet chrom -  tylko ja czekałem 3 miesiące bo auto było do produkcji.

Fajny prezent na święta  :box-yellow:

Mnie jeszcze znajomy, który pracuje u dealera Nissana powiedział, że czasem mały dealer może zaskoczyć ceną, bo tak jak pisałem, np. musi wykonać plan, sprzedać jedno auto więcej, by wskoczyć w "premię". U większych np. Japan Motors, już wkracza korporacja i sprzedawca musi pytać "góry", co po pierwsze trwa, po drugie "góra" nie patrzy przez pryzmat 1 salonu, tylko sieci.

Ja jak kupowałem, to auto na stoku, czy na zamówienie nie miało większego wpływu.

Tam gdzie kupowałem (Opole - Vip Car) w tej chwili zakupili nowe QQ w fajnych wersjach do testów i za pół roku, mają je gonić w cenach około -20%. Kolega, jak kupował Mazdę 6 w topowej wersji, dogadał się z salonem, że wezmą na demo przez pół roku, a potem on kupi z odpowiednim rabatem. Oczywiście ustalili wszystkie warunki, jakie auto ma spełniać po pół roku jako DEMO.

Ja właśnie kupiłem w takiej opcji DEMO 1,6 benz N-Tec dach panowama, relingi, szary metalic za 91tyś auto z przebiegiem 2100km Myślę że warto było czekać. Nie wiem czy to dlatego że demo auto dość poprawnie spacowane. Wymieniono mi aku bo nie spełniał norkm na teście. A tak wszystko ok

Tymczasem z linii montażowej Nissana cały czas inaczej wychodzi QQ. :D

W piątki i w poniedziałki wychodzą te żłopiące olej, we wtorki i środy te z wariującymi czujnikami, a w czwartki z niedokładnie spasowanymi blachami i brakiem oleju w skrzyniach biegów. :P A teraz, po 2 latach od rozpoczęcia produkcji nowego QQ, linia montażowa uległa już zmęczeniu (tak jak i Pakusie ją obsługujący) więc już na pewno nic dobrego z niej nie zjedzie. ;)

No nie no, aż tak źle to chyba nie jest. ;)

Aaaaa,co to są te Pakusie?

P.S. Produkcja to ruszyła 3 lata temu, po letnich wakacjach. :P

Edytowane przez kuba770

No czyli 2 lata z haczykiem. Tym bardziej maszyny na linii montażowej się wyklepały. :D A Pakusie, to forumowa pieszczotliwa nazwa pakistańskich uchodźców, którzy w pewnej angielskiej fabryce składają ten pseudojapoński samochód na francuskich częściach. :P

• Upvote 1

w pewnej angielskiej fabryce składają ten pseudojapoński samochód na francuskich częściach. :P

wyprodukowanych w Chinach  :)

A tak na prawdę to nie jest z QQ tak źle - zależy co kto oczekuje od samochodu - niestety dla niektórych zakup samochodu to wiele lat wyrzeczeń, ciężkiej pracy i od tego zakupu wymaga żeby był to ideał , który będzie mu służył bez problemów przez wiele lat - niestety producenci aut mają zgoła odmienną filozofię od naszej - zrobić takie auto , które przy jak najmniejszym nakładzie środków finansowych w miarę bezproblemowo przejeździ okres gwarancji a potem zacznie się tak sypać że klient będzie chciał jak najszybciej go sprzedać i kupić nowe .

Obecny QQ to mój drugi Nissan i o pierwszym nie powiem nic złego - auto idealne przez pięć lat tylko paliwo i pięć przeglądów co rok - obecny QQ na razie za krótko go mam i za mało przejechane ale bardzo bym chciał, żeby było z nim jak z poprzednim :)

• Upvote 1

No nie no, aż tak źle to chyba nie jest. ;)

Aaaaa,co to są te Pakusie?

P.S. Produkcja to ruszyła 3 lata temu, po letnich wakacjach. :P

Hehe :D

Kuba jeszcze kilka zwrotów musisz ogarnąć....TTTM,SS,zestaw MM :D

• Upvote 1

.... jeszcze Milicjant i Śmalec  :P

A Majonez???

Trzeba chyba jakiś słowniczek pojęć zmontować, bo gdy jakiś nowy zajrzy, to pomyśli jakie tu głupie człowieki siedzą. :D

Podsumujmy :D

Pakusie-Pakistańczycy w GB

TTTM-Ten typ tak ma

SS-(bez skojarzeń) system Start-Stop

Milicjant-Militec

Majonez-Ceratec

Śmalec-Collinite(wosk)

Byłoby? :D

Podsumujmy :D

Pakusie-Pakistańczycy w GB

TTTM-Ten typ tak ma

SS-(bez skojarzeń) system Start-Stop

Milicjant-Militec

Majonez-Ceratec

Śmalec-Collinite(wosk)

Byłoby? :D

Ok, no dobra jestem lekko nierozgarnięty :P, widzę że mam jeszcze sporo do opanowania.

Słówko do colinsa. Ha, pudło, drogi kolego. Na północ Anglii Pakusie nie dojeżdżają (za zimno czy co?), i nie można na nich tego zwalić. :D

Edytowane przez kuba770

Ok, no dobra jestem lekko nierozgarnięty :P, widzę że mam jeszcze sporo do opanowania.

Słówko do colinsa. Ha, pudło, drogi kolego. Na północ Anglii Pakusie nie dojeżdżają (za zimno czy co?), i nie można na nich tego zwalić. :D

Kuba, nie ja to wymyślił. Byli tacy co widzieli. W związku z tym wiemy lepiej. :D

1,6 DIG-T Tekna +szklany dach + podgrzewana szyba + dywaniki welur +guma + wykładzina bagażnika+ od ręki / 2 tygodnie / 108400 

W czerwcu, za 117k, wyrwałem X-traila z tym silnikiem, 7 os, szklany dach, guma.... wersja niżej niż Tekna, ale z kamerami, czujnikami itp pierdołami. Nie myślałeś o większym skoro tak mała różnica w cenie?

W czerwcu, za 117k, wyrwałem X-traila z tym silnikiem, 7 os, szklany dach, guma.... wersja niżej niż Tekna, ale z kamerami, czujnikami itp pierdołami. Nie myślałeś o większym skoro tak mała różnica w cenie?

Nawet jazda próbna była :)

Ale:

1. Nie ten silnik :showoff:
  2. 7 osobowy już miałem / przez 4 lata nigdy nie użytkowałem 3 rzędu / tylko zbędny balast, 95 % mojej jazdy to 1 góra 2 osoby 
  3. Fakt że troszkę więcej luksusu :dribble:  niż w qq typu elektr klapa bagażnika, przesuwana kanapa,  elektr. regulowany fotel pasażera - to by się przydało no ale nic za darmo
  4. Te dwadzieścia parę cm długości prawie nie robi różnicy, fakt że  w środku jest więcej miejsca ale jak dla mnie pkt . 2 wystarcza. Za to w garażach podziemnych, centrach handlowych te parę centymetrów mniej, pomimo "wspomagaczy" parkowania pomaga więcej :thumbsup:

Nie chcę się czepiać ale wg mnie właściwszym tłumaczem skrótu SS - to STOP/START [tak jak i jest napisane w instrukcji]. Bo system najpierw robi STOP, a potem START.

Zaś START-STOP jeszcze z dawnych czasów używano raczej do przycisku uruchomienia silnika w miejsce tradycyjnej stacyjki.

Hihihihi to tyle od wujka Karmnadla.

Kuba, nie ja to wymyślił. Byli tacy co widzieli. W związku z tym wiemy lepiej. :D

Są tacy co tam pracują ;)