CZARNO_CZARNY Opublikowano 2 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 (edytowane) 1,6 DIG-T Tekna +szklany dach + podgrzewana szyba + dywaniki welur +guma + wykładzina bagażnika+ od ręki / 2 tygodnie / 108400 Edytowane 3 Grudnia 2016 przez CZARNO_CZARNY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 2 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Dżizus, gdybym miał 108 tysi, to rzuciłbym robotę (nawet teraz, bo właśnie siedzę). No ale oczywiście gratuluję wyboru i witam w gronie pozytywnie zakręconych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CZARNO_CZARNY Opublikowano 2 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 (edytowane) Dżizus, gdybym miał 108 tysi, to rzuciłbym robotę (nawet teraz, bo właśnie siedzę). No ale oczywiście gratuluję wyboru i witam w gronie pozytywnie zakręconych. No niby 108 ale ostatni był za 169000 minęło 7 lat i kryzys a w tej cenie i tym wyposażeniu to chyba 250000 by było + exspres miła obsługa salon + min.ceny za dodatki typu alarm, koła zimowe, pakiet spotr=bezcenne Edytowane 2 Grudnia 2016 przez CZARNO_CZARNY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 1,6 DIG-T Tekna +szklany dach + podgrzewana szyba + dywaniki welur guma + wykładzina bagażnika+ , od ręki / 2 tygodnie / 108400 W kwietniu zamawiałem tą samą konfigurację co Ty i cena była identyczna 108 tyś - jeszcze w tej cenie miałem zimówki na stalowych felgach, chlapacze i pakiet chrom - tylko ja czekałem 3 miesiące bo auto było do produkcji. Fajny prezent na święta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmamot Opublikowano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Mnie jeszcze znajomy, który pracuje u dealera Nissana powiedział, że czasem mały dealer może zaskoczyć ceną, bo tak jak pisałem, np. musi wykonać plan, sprzedać jedno auto więcej, by wskoczyć w "premię". U większych np. Japan Motors, już wkracza korporacja i sprzedawca musi pytać "góry", co po pierwsze trwa, po drugie "góra" nie patrzy przez pryzmat 1 salonu, tylko sieci. Ja jak kupowałem, to auto na stoku, czy na zamówienie nie miało większego wpływu. Tam gdzie kupowałem (Opole - Vip Car) w tej chwili zakupili nowe QQ w fajnych wersjach do testów i za pół roku, mają je gonić w cenach około -20%. Kolega, jak kupował Mazdę 6 w topowej wersji, dogadał się z salonem, że wezmą na demo przez pół roku, a potem on kupi z odpowiednim rabatem. Oczywiście ustalili wszystkie warunki, jakie auto ma spełniać po pół roku jako DEMO. Ja właśnie kupiłem w takiej opcji DEMO 1,6 benz N-Tec dach panowama, relingi, szary metalic za 91tyś auto z przebiegiem 2100km Myślę że warto było czekać. Nie wiem czy to dlatego że demo auto dość poprawnie spacowane. Wymieniono mi aku bo nie spełniał norkm na teście. A tak wszystko ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba770 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 (edytowane) Tymczasem z linii montażowej Nissana cały czas inaczej wychodzi QQ. W piątki i w poniedziałki wychodzą te żłopiące olej, we wtorki i środy te z wariującymi czujnikami, a w czwartki z niedokładnie spasowanymi blachami i brakiem oleju w skrzyniach biegów. A teraz, po 2 latach od rozpoczęcia produkcji nowego QQ, linia montażowa uległa już zmęczeniu (tak jak i Pakusie ją obsługujący) więc już na pewno nic dobrego z niej nie zjedzie. No nie no, aż tak źle to chyba nie jest. Aaaaa,co to są te Pakusie? P.S. Produkcja to ruszyła 3 lata temu, po letnich wakacjach. Edytowane 4 Grudnia 2016 przez kuba770 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 No czyli 2 lata z haczykiem. Tym bardziej maszyny na linii montażowej się wyklepały. A Pakusie, to forumowa pieszczotliwa nazwa pakistańskich uchodźców, którzy w pewnej angielskiej fabryce składają ten pseudojapoński samochód na francuskich częściach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 w pewnej angielskiej fabryce składają ten pseudojapoński samochód na francuskich częściach. wyprodukowanych w Chinach A tak na prawdę to nie jest z QQ tak źle - zależy co kto oczekuje od samochodu - niestety dla niektórych zakup samochodu to wiele lat wyrzeczeń, ciężkiej pracy i od tego zakupu wymaga żeby był to ideał , który będzie mu służył bez problemów przez wiele lat - niestety producenci aut mają zgoła odmienną filozofię od naszej - zrobić takie auto , które przy jak najmniejszym nakładzie środków finansowych w miarę bezproblemowo przejeździ okres gwarancji a potem zacznie się tak sypać że klient będzie chciał jak najszybciej go sprzedać i kupić nowe . Obecny QQ to mój drugi Nissan i o pierwszym nie powiem nic złego - auto idealne przez pięć lat tylko paliwo i pięć przeglądów co rok - obecny QQ na razie za krótko go mam i za mało przejechane ale bardzo bym chciał, żeby było z nim jak z poprzednim 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 No nie no, aż tak źle to chyba nie jest. Aaaaa,co to są te Pakusie? P.S. Produkcja to ruszyła 3 lata temu, po letnich wakacjach. Hehe Kuba jeszcze kilka zwrotów musisz ogarnąć....TTTM,SS,zestaw MM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 .... jeszcze Milicjant i Śmalec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Forumowa grypserka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 .... jeszcze Milicjant i Śmalec A Majonez??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 ooo i ja zapomniałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Trzeba chyba jakiś słowniczek pojęć zmontować, bo gdy jakiś nowy zajrzy, to pomyśli jakie tu głupie człowieki siedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Podsumujmy Pakusie-Pakistańczycy w GB TTTM-Ten typ tak ma SS-(bez skojarzeń) system Start-Stop Milicjant-Militec Majonez-Ceratec Śmalec-Collinite(wosk) Byłoby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Jacko na razie tak było by Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba770 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 (edytowane) Podsumujmy Pakusie-Pakistańczycy w GB TTTM-Ten typ tak ma SS-(bez skojarzeń) system Start-Stop Milicjant-Militec Majonez-Ceratec Śmalec-Collinite(wosk) Byłoby? Ok, no dobra jestem lekko nierozgarnięty , widzę że mam jeszcze sporo do opanowania. Słówko do colinsa. Ha, pudło, drogi kolego. Na północ Anglii Pakusie nie dojeżdżają (za zimno czy co?), i nie można na nich tego zwalić. Edytowane 4 Grudnia 2016 przez kuba770 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_1998 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 To jeszcze flagowe QQ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Ok, no dobra jestem lekko nierozgarnięty , widzę że mam jeszcze sporo do opanowania. Słówko do colinsa. Ha, pudło, drogi kolego. Na północ Anglii Pakusie nie dojeżdżają (za zimno czy co?), i nie można na nich tego zwalić. Kuba, nie ja to wymyślił. Byli tacy co widzieli. W związku z tym wiemy lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 1,6 DIG-T Tekna +szklany dach + podgrzewana szyba + dywaniki welur +guma + wykładzina bagażnika+ od ręki / 2 tygodnie / 108400 W czerwcu, za 117k, wyrwałem X-traila z tym silnikiem, 7 os, szklany dach, guma.... wersja niżej niż Tekna, ale z kamerami, czujnikami itp pierdołami. Nie myślałeś o większym skoro tak mała różnica w cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CZARNO_CZARNY Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 (edytowane) W czerwcu, za 117k, wyrwałem X-traila z tym silnikiem, 7 os, szklany dach, guma.... wersja niżej niż Tekna, ale z kamerami, czujnikami itp pierdołami. Nie myślałeś o większym skoro tak mała różnica w cenie? Nawet jazda próbna była Ale: Nie ten silnik 7 osobowy już miałem / przez 4 lata nigdy nie użytkowałem 3 rzędu / tylko zbędny balast, 95 % mojej jazdy to 1 góra 2 osoby Fakt że troszkę więcej luksusu niż w qq typu elektr klapa bagażnika, przesuwana kanapa, elektr. regulowany fotel pasażera - to by się przydało no ale nic za darmo Te dwadzieścia parę cm długości prawie nie robi różnicy, fakt że w środku jest więcej miejsca ale jak dla mnie pkt . 2 wystarcza. Za to w garażach podziemnych, centrach handlowych te parę centymetrów mniej, pomimo "wspomagaczy" parkowania pomaga więcej Edytowane 4 Grudnia 2016 przez CZARNO_CZARNY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Nie chcę się czepiać ale wg mnie właściwszym tłumaczem skrótu SS - to STOP/START [tak jak i jest napisane w instrukcji]. Bo system najpierw robi STOP, a potem START. Zaś START-STOP jeszcze z dawnych czasów używano raczej do przycisku uruchomienia silnika w miejsce tradycyjnej stacyjki. Hihihihi to tyle od wujka Karmnadla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 A takie silniki będą kiedyś montowane!!! https://www.youtube.com/watch?v=jsaz7URn5g8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba770 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Kuba, nie ja to wymyślił. Byli tacy co widzieli. W związku z tym wiemy lepiej. Są tacy co tam pracują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 5 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 Więc nie przyznawaj się do tego, bo jest tu mnóstwo ludków niezadowolonych z jakości montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi