Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Chcesz kupić Almerę N15, N16? Zapytaj tutaj

Gość Polinaa
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Polacy to naród który lubi być walony w du..... Rok temu chciałem sprzedać almere 2000r 2.2di prawie 200tyś przelotu. Chciałem 10tyś, za 9też bym sprzedał. auto mechanicznie w stanie b. dobrym ale lakier do odświeżenia. I co? i przychodzili, patrzyli, wybrzydzali i nikt nie kupił. Nie miało znaczenia że od 4lat auto u mnie, osobiście ją przywiozłem z Włoch. Prowadzę firmę, wszystkie naprawy na firme, na wszystko mam papiery, na każdą gównianą naprawę. U Polaka liczy się przebieg<100tyś i za***isty lakier. Ot to jest to co lubią Polacy. Za miesiąc kończy mi się ubezpieczenie i znowu naszła mnie myśl na sprzedanie. W ciągu ostatniego roku na liczniku przybyło 2tyś km (auto żony). żal mi tego auta jak stoi pod blokiem...

Edytowane przez voseba

Witam

To mój pierwszy post na tym forum :)

Planuje przejechać się po ta Almerę: http://otomoto.pl/nissan-almera-C27744301.html

możecie coś o niej powiedzieć na podstawie zdjęć? jakieś charakterystyczne sprawy o których nie wiem

bo nie znam tego modelu np. że światła z nowszej wersji itp?

z góry dziekuje.

Maska z nowszej wersji (poliftowej) - brak wglebienia pod znaczkiem, no ale nie zaznaczal, ze 'bezwypadkowy 100% oryginal lakier'. Poczytaj forum.1.8 sa podatne na branie oleju.

Edytowane przez csm

a czy lift nie był w 2002 roku?

chociaż światła ma faktycznie z wersji przed liftowej a maska po liftowej.

Mogło być tak pół na pół? w niektórych markach (np Volvo) jest tak że te zmiany wprowadzali stopniowo.

a czy lift nie był w 2002 roku?

chociaż światła ma faktycznie z wersji przed liftowej a maska po liftowej.

Mogło być tak pół na pół? w niektórych markach (np Volvo) jest tak że te zmiany wprowadzali stopniowo.

Lift byl pod koniec 2002

Nissan nie bawił się w takie rzeczy

dziękuje za pomoc.

Co do auta to byłem go dzisiaj oglądać.

Jednym słowem: masakra, całe nadkole zgnite, drzwi odstają, maska malowana, Sprawdzałem miernikiem i na 3 elementach było 90, na innych między 150-270.

Lakier odchodzi sam, na drzwiach widać taśmę od malowania, podczas jazdy wyją chyba wszystkie łożyska.

Mam nadzieje że komuś się przyda ta informacja zanim pojedzie ją oglądać, a raczej stracić czas na jej oglądanie.

Powodzenia w szukaniu takiego starego auta z oryginalnym lakierem. :) Na tym punkcie powinienes byc mniej wymagajacy, aczkolwiek warto sprawdzac, zeby miec jakis poglad na to co sie dzialo z autem. No ale fakt, oczekiwalbym przynajmniej odbudowy z elementow z tego samego modelu, a nie nowszego/starszego, jak w przypadku tej maski, a robota lakiernika powinna byc odpowiedniej jakosci.

PS. Jakby co, to jest element, ktorego nigdzie nie znajdziesz z oryginalna warstwa lakieru - klapa bagaznika. Ona slynie z szybkiego korodowania wokol szyby.

Edytowane przez csm

Karol - Ty daj sobie spokój z miernikiem. Czy to ma być Twój pierwszy samochód? Nie miałeś innego - nigdy nie zarysowałeś?

Czego wymagasz po 11 letnim samochodzie, którym często parkuje się pod marketami lub na parkingach przyblokowych. Jak blacha i lakier jest ok - czyli się błyszczy - /bo my Polacy ostatnio do tego błysku się przyzwyczajamy i to lubimy/ to trzeba brać.

Wiadomo, rdza dziury - nad tym bym się skupił, gdyż naprawy blacharsko-lakiernicze są najdroższe. Rzeczy i usterki mechaniczne są o wiele tańsze i to możesz zrobić we własnym zakresie /pomijam np. dwumase/.

Lift byl pod koniec 2002

Nissan nie bawił się w takie rzeczy

może w Almerach, nie, ale w Primerze były takie kwiatki - P11.144 przeszła lift we wrześniu 2000 i auta z końca tamtego roku mają często wymieszane elementy

może w Almerach, nie, ale w Primerze były takie kwiatki - P11.144 przeszła lift we wrześniu 2000 i auta z końca tamtego roku mają często wymieszane elementy

A pamiętasz jak były polonezy??? A przerabiano na Polonez-Caro???

A pamiętasz jak były polonezy??? A przerabiano na Polonez-Caro???

no nawet mi przyszedł polonez do głowy jak to pisałem :-) tzw "przejściówka" to niemal osobna wersja ;-)

• 2 tygodnie później...

wizualnie fajna. widać,że zadbana(lub odpicowana). i masz rabat na cofnięcie licznika:D:D. myślę,że warto ją zobaczyć jak coś takiego szukasz. dopytaj o rozrząd czy był ruszany, bo przy takim przebiegu to może po zakupie taka ewentualność wyskoczyć.

Gość aquaro

Witam

Chcę kupić Almerę z 2000 r z silnikiem 2.2Di. Czy jest coś konkretnego na co powinienem zwrócić uwagę?

A może słyszeliście o jakieś ciekawej ofercie ze Śląska (które nie jest zamieszona w Internecie)?

Silnik jeszcze japońsi z turbiną, ale dwumasa nie posiada tak?

Pozdrawiam

Gość bartek9108

Czy ktoś widział,zna?? :) Czy coś widać niepokojącego na zdjęciach,oprócz szpar między drzwiami;)

http://otomoto.pl/nissan-almera-nowy-model-klimatyzacja-i-wl-C28714211.html

Lewy błotnik też jakiś lewo złożony, materiał na siedzeniu jakby ktoś po wybitej poduszce źle zaszył, poduszka w kierze inny kolor, auto bez dywaników i tak tapicerka wygląda ładnie? Bez jaj... Poza tym zobacz jakie wszystko czyste, nawiewy ustawione na siedzenia i pokrętło na max ciepłe, jak dla mnie auto świeżo wyprane do zdjęcia. Sam prałem sobie auto bo lubię mieć czysto, ale pomyśl skoro ktoś pierze całość przed sprzedażą i wywala 250zł to mu się opłaci? Tylko w przypadku naciągnięcia kogoś. I ogólnie zdjęcia słaba jakość.

@ A i kierownica jest psiknięta tylko nie powiem Ci jak to się teraz nazywa. Robiłem taki zabieg w oplu bo szybko się wycierała, dajesz 40zł a kiera dostaje fakture powierzchniową na kilkanaście tysięcy.

Edytowane przez bartek9108

• 2 tygodnie później...

Przód miał jakaś ciekawą przygodę, bo poskładany na odwal się, nawet komuś nie chciało się poskręcać go na wszystkie śrubki.

Auto od handlarza. Wstydzi sie przodu bo ani jednej fotki. Jak cena adekwatna do stanu auta (tak napisane), to znaczy, ze stan zly. Z tego rocznika benzynki chodza po 18-20k, wiec jak 2.2 dCi moze byc o 5k tansze i jeszcze sprzedawca ma na nim zrobic z 5k przynajmniej? http://otomoto.pl/osobowe/nissan/almera/2005-/?s=pd

Edytowane przez csm

Gość k_burza

Nosze się z zamiarem kupna almery. Znalazłem poniższe ogłoszenie:

http://allegro.pl/nissan-almera-n16-hatchback-i3267412132.html

Z tego co udało mi się dowiedzieć samochód jest sprowadzony z Belgii. Widać kilka obcierek na lakierze i ze zdjęć nie można ocenić co z tylną klapą,  poza tym wyglda OK (chyba, ze czujne oczy forumowiczów coś jeszcze wypatrzą, a widzą WIELE :) ).  Macie Panowie jakieś sugestie na co zwrócić uwagę w silniku 1.5 16V ?

Reflektory do wymiany raczej na posiadajace metalowe oprawki soczewek. Prawy przod przydymiony w srodku - zapewne brudny srebrnym pylem. Tak sie dzieje, jak plastikowa oprawka soczewki juz jest mocno potopiona. :) Nie przekresla to auta, bo w wiekszosci dostepnych almer zapewne jezdza plastikowe oprawki. Jesli zdecydujesz sie kupic, to targuj z 600-700zl i wymien od razu, bo w nocy nic nie bedziesz widzial.

Gość bartek9108

Nosze się z zamiarem kupna almery. Znalazłem poniższe ogłoszenie:

http://allegro.pl/nissan-almera-n16-hatchback-i3267412132.html

Z tego co udało mi się dowiedzieć samochód jest sprowadzony z Belgii. Widać kilka obcierek na lakierze i ze zdjęć nie można ocenić co z tylną klapą,  poza tym wyglda OK (chyba, ze czujne oczy forumowiczów coś jeszcze wypatrzą, a widzą WIELE :) ).  Macie Panowie jakieś sugestie na co zwrócić uwagę w silniku 1.5 16V ?

Malowana, przynajmniej tył, ale to jej nie przekreśla. I wyprana oczywiście cała.