Baran Opublikowano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 W rybniku nie wiem czy przez uczciwość czy przez sprawdzenie - kiedyś proponowali ale nie zmuszali. Baran: Pewnie powiedzieli ci że za rok wymienicie łącznie z płynem chlodniczym. A w qq chyba nie trzeba bać sie o tłoczki bo same się przy każdym wyłączeniu ruszają Tak mi się przypomniało, że w okresie letnim jak byłem w ASO, to jeden z chłopaków mówił, że przy drugim przeglądzie będzie wymiana płynu hamulcowego... Teraz obsługiwał mnie inny gość i tematu w ogóle nie podjął. Wszystko zależy chyba, od przyjmującego zlecenie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Przecież wszystkie czynności obsługowe ,jaka wymiana i czego jest wpisana przez producenta w książkę serwisową i tam pisze wyraźnie,że wymiana płynu po dwóch latach eksploatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 B: Niestety ekipa nie jest najlepsza.tzn słowna. Raz mnie umowie przez telefon a gdy przyjechałem to nic nie wiedzieli. Nie naprawiałem nic. Tylko przeglądy. Ale to temat na dział o opiniach o aso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajakiujscie Opublikowano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Byłem ostatnio na drugim przeglądzie, płyn hamulcowy został wymieniony (o nic nie pytałem, mam 3 przeglądy wykupione), pani w serwisie tylko zapytała, czy mają odgrzybić klimę za jakieś chyba 99 zł, bo będzie wymieniony też filtr kabinowy. Serwisowałem w Poznaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotgier Opublikowano 9 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Przegląd po roku w BILEX w Łodzi. Moje materiały, za robociznę zapłaciłem 309 zl. Samochód umyty. Po pierwszej wizycie mogę z czystym sumieniem polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 15 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Czwarty przegląd w D.G. moje: olej,filtry (3szt) ich płyn hamulcowy ,robocizna i wgranie nowego softu do silnika...509 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi_St Opublikowano 16 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 Filtry to: oleju, powietrza i kabinowy ? Filtry kupowales przez internet czy w stacjonarnym sklepie ? (W zasadzie to już też mnie czeka czwarty przegląd) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 16 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 Filtry kupowałem przez internet,ale teraz przypadkiem odkryłem sklep-hurtownię ,gdzie mogę kupić Eneosa i wszystkie filtry za jednym zamachem w na prawdę dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMarcin76 Opublikowano 19 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Filtry kupowałem przez internet,ale teraz przypadkiem odkryłem sklep-hurtownię ,gdzie mogę kupić Eneosa i wszystkie filtry za jednym zamachem w na prawdę dobrej cenie. To podaj namiar. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 19 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 No wiesz...ja mam do nich raptem 8 km....więc odbiór mam osobisty. Ale jak chcesz:https://www.google.pl/search?q=ATS+Oleje+Katowice&ludocid=6897818303390326536&sa=X&ved=0ahUKEwj_sO7At7HZAhVrC8AKHRABBxEQoAIIKjAA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert78 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Witam, jeśli chodzi o pierwszy przegląd to przy odbiorze nowego nissana qq powiedzieli mi że pierwszy przegląd ma buc zrobiony po 10tyś lub roku co bedzie wcześniej ,a w książce jest napisane że po 20 tyś i tu na forum też tak piszecie że po 20 tyś , to jak mam do tego podejść, chyba tel. do serwisu mi to wyjaśni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 A gdzie robiłeś przegląd??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasziek Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 (edytowane) I mnie czeka przeglad za niecale 2000km. Dzieki Jacek za namiar do sklepu Wszystko w jednym miejscu Musze sie tylko wczytac w ten watek, ktore to filtry trzeba kupic bo juz nie pamietam po 1wszym przegladzie Edytowane 3 Kwietnia 2018 przez stasziek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi_St Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Umówiłem się na 4 przegląd (po 48 miesiącach lub po 80kkm - co nastąpi wcześniej), przy czym mam przebieg tylko 40kkm. ASO twierdzi, że przy tym przeglądzie trzeba wymienić dodatkowo pasek osprzętu silnika i rolki napinające gdzie koszt samych materiałów to ponad 700zł. Czy ktoś już to wymieniał ? Zastanawiam sie czy to robić przy tak małym przebiegu, bo jakoś nie wydaje mi się to uzasadnione wiekiem paska (przebieg to jeszcze bym zrozumiał). Są jakieś zamiennik tego paska i rolek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Ciebie naciągają,a mnie nic nie mówili Może dla tego że silnik miał być kompletny...miał byc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Pasek to jak i wiele materiałów, który ma swój żywot określony nie tylko przebiegiem ale i czasem stąd takie zalecenia. Można przyjąć z dużym prawdopodobieństwem, że jeszcze wytrzyma do następnego przeglądu ale gwarancji nikt nie zapewni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi_St Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Ciebie naciągają,a mnie nic nie mówili Może dla tego że silnik miał być kompletny...miał byc.... Szkoda że Ci nie powiedzieli także że po 4 latach jest wymagana wymiana świec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 powiem tak. Jak macie już 3 i 4 przegląd to dostaliście zapewne kartki z okreśłonym zakresem na posczególne lata. Ja tak dostawałem do suzuki. MOżna tam sprawdzić dokładnie co trzeba a co się zaleca. ZObaczcie na swoje karty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Szkoda że Ci nie powiedzieli także że po 4 latach jest wymagana wymiana świec No i tutaj dochodzimy do specyfikacji z wymiany silnika.Było w fakturze sinik kompletny! Więc serwis nie wymieniał,ani świec,ani nie napomknął (tak myślę że przez to) o wymianie paska i rolek.Teraz na Węgrzech mają zagwozdkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Silnik kompletny? Czyli wg.Nissana jest to silnik bez osprzętu? Bo czy dobrze pamiętam, że np.turbo zostało stare? Zaraz okaże się się, że ktoś sobie "pożyczył" i spieniężył na boku cały nowy osprzęt łącznie ze świecami z dostarczonego na wymianę silnika, a Tobie przypadł w udziale jedynie sam kadłubek (bo jego ukraść się już nie dało). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Tak myślę Colinsie,na domiar złego w dokumentacji mojego samochodu wpisana jest wymiana sprężarki turbo! Tylko kiedy? nie wiem,a także rur do icka,jest grubo.Na razie Węgry milczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Chce się zak...... na takie coś, niby serwis ok ale ludki tam pracujące pewnie mają klej na łapkach. Współczuje Ci Jacko i zaplatam palce za pomyślne zakończenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam246 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Umówiłem się na 4 przegląd (po 48 miesiącach lub po 80kkm - co nastąpi wcześniej), przy czym mam przebieg tylko 40kkm. ASO twierdzi, że przy tym przeglądzie trzeba wymienić dodatkowo pasek osprzętu silnika i rolki napinające gdzie koszt samych materiałów to ponad 700zł. Czy ktoś już to wymieniał ? Zastanawiam sie czy to robić przy tak małym przebiegu, bo jakoś nie wydaje mi się to uzasadnione wiekiem paska (przebieg to jeszcze bym zrozumiał). Są jakieś zamiennik tego paska i rolek ? Dostałem takie same info w ASO przy 4 przeglądzie , paski i świece wymieniają z automatu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 (edytowane) Ad. wymiana paska osprzetu. Pytanie ile planujesz posiadac Q. Jesli ok.10 lat to wymiana po 5 i bez wymiany przed sprzedaza. Itd. minimalizacja kosztow przy maksymalizacji ograniczenia prawdopodobienstwa awarii. W QQ. 1 generacji wymienilem po 5.5 latach i byl w dobrej kondycji. Edytowane 14 Kwietnia 2018 przez JackSet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi_St Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Takie pytanie: czy wspomaganie kierownicy jest napędzane paskiem ? Bo mam wrażenie, że po wymianie paska napędowego osprzętu, wspomaganie kierownicy działa słabiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi