Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

O pielęgnacji aut

myszorek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy chciałbym zakupić trochę kosmetyków do auta ( zaraz będę więcej wydawał na auto niż na siebie    :) )

Chciałbym poznać waszą opinię ewentualnie podpowiedzcie  coś innego.

Pozycję 1 i 5 już zakupiłem 

1. Wosk COLLINITE Insulator Wax 845 ( Jest super dzięki Edek)

2. TENZI CAR SHINE nabłyszcza karoserię polimery  ( http://allegro.pl/tenzi-car-shine-nablyszcza-karoserie-polimery-1l-i4948403625.html )

Myślałem o tym aby po umyciu samochody ( pomiędzy woskowaniem ) użyć tego preparatu

3. MEGUIARS NATURAL SHINE PROTECTANT DRESSING do konserwacji deski oraz plastków  (http://allegro.pl/meguiars-natural-shine-protectant-dressing-473ml-i4992215432.html )

3, MEGUIARS ENDURANCE TIRE GEL ŻEL DO OPON POŁYSK   http://allegro.pl/tenzi-prix-usuwa-metaliczne-zabrudzenia-z-felg-1l-i4909374292.html

4, TENZI PRIX USUWA METALICZNE ZABRUDZENIA Z FELG 1L http://allegro.pl/tenzi-prix-usuwa-metaliczne-zabrudzenia-z-felg-1l-i4909374292.html

5. BILT-HAMBER Auto Clay bar SOFT glinka do lakieru

Oraz coś do tapicerki skórzanej + kierownica

1,LEXOL LEATHER CLEANER czyści tapicerkę skórzaną ( http://allegro.pl/lexol-leather-cleaner-czysci-tapicerke-skorzana-i4969319107.html )

2,LEXOL LEATHER CONDITIONER odżywka do skóry ( http://allegro.pl/lexol-leather-conditioner-odzywka-do-skory-236-ml-i4932428362.html )

Edytowane przez Makrys

Wszystkie chemie wymienione przez ciebie są bardzo dobre możesz śmiało brać  :spoko:

Na ile aplikacji wystarczy opakowanie tego COLLINITE ?  Tak go wszyscy chwalicie, że sam babrałem ochoty aby go nabyć :).

Bardzo mało, przy gabarycie twojego Nota bo nakłada się cienki film polerujesz i już izolator izoluje :rofl:

Ja nakładam grubiej na Jesień a na Wiosnę cieniej o ile jeszcze czuję po myjni wosk pod palcem  :D

Edytowane przez Edek01

Kurna,marzę oczasach kiedy były samochody i była jedna pasta z woskiem m-ki CASTROL

Kurna,marzę oczasach kiedy były samochody i była jedna pasta z woskiem m-ki CASTROL

Jak mawiają Czesi "To se ne wrati" 

Kurcze , chyba też spróbuję tego collinite , zawsze robiłem grubo twardym woskiem z carnaubą i później maszyną , ale skoro tym mazidłem tak łatwo się pracuje ....? Nabędę , nabędę :) 

A widzę leń maszyną tylko a ręcznie popieścić i dopieścić to już nie??? :D

Izolatorem 845 się pięknie pracuje tylko maszyną go nie poleruj bo popsujesz!!!

Edytowane przez Edek01

Wszystkie chemie wymienione przez ciebie są bardzo dobre możesz śmiało brać  :spoko:

Edek dzięki za odpowiedź 

Nie dziękuj bo GULE wyskoczą aby mnie atakować że się znam ta tym i tamtym  :D

Panie tu taka zawiść że oooooooo..................

A ja lubię poczytać Edka :) widać że chłop kocha te swoje samochody.

Wysłano z Nokia Lumia 925

Nie bądź taki skromny !!

Kilka rad od Ciebie przydało się , po za tym fora takie są po to żeby wymieniać się radami , nie ! 

Robisz coś z pasji a nie zawodowo i wskazówek udzielasz pro publico bono i z sensem , bo internet jest pełen porad typu 

-coś mi grzechocze w tłumiku ?

-zatankuj do pełna to przestanie grzechotać !

Oczywiście że będę doradzał(bo przecież nie mam pojęcia ) do ostatniego dnia mego skasowania ,tak mi dopomóż Administratorze :spoko:   

Oczywiście że będę doradzał(bo przecież nie mam pojęcia ) do ostatniego dnia mego skasowania ,tak mi dopomóż Administratorze :spoko:   

Edek liczę na to. Później mały browar  :whistle:

To teraz konkret...dobra piana aktywna?

Tenzi dno,to już od razu mówię.Miałem kiedyś z serwisu Renaulta pianę po której nie trzeba było rozmoczonego brudu ścierać.

Uzywacie gabki do mycia auta? Zdazylo sie wam porysowac lakier za pomoca gabki. Teraz sa te wodne lakiery a z nimi nigdy nic nie wiadomo, wiec wole zapytac.

Nie używam gąbki.Myję pianą i lancą.

Do myjek ciśnieniowych dołączone są :Lanca pianotwórcza i lance myjące,czyli to coś :D co trzyma się w ręku i spłukuje ,bądź pokrywa pianą samochód :D

1.jpg

Eeee...a ja juz szukalem jakiegos specjalnego czegos..a o tym badylu pomyslalem ale mialem nadzieje, ze o czyms innym piszesz.... :)

Gregson uważaj bo szmatką do polerowania porysujesz ten gówniany lakier z nim to jak z dzieckiem!!!!!!!!!!!!

Gregson uważaj bo szmatką do polerowania porysujesz ten gówniany lakier z nim to jak z dzieckiem!!!!!!!!!!!!

To jakiej szmatki moge uzyc? Polecisz cos? Jakosc przede wszyskim jesli chodzi o wybor. Bede mial w koncu czas za ok 10 dni wiec chce juz miec wszystko przygotowane.

Na PW dawno ci wklejałem to są szmatki z  Mikrofibry  :D

Ale taką szmatką nawet idzie porysować ten mięki tandetny lakier!!

Gregsoon trzeba wyczucia w polerowaniu nie za mocno nie za lekko  :P