Makrys Opublikowano 4 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 (edytowane) Koledzy chciałbym zakupić trochę kosmetyków do auta ( zaraz będę więcej wydawał na auto niż na siebie ) Chciałbym poznać waszą opinię ewentualnie podpowiedzcie coś innego. Pozycję 1 i 5 już zakupiłem 1. Wosk COLLINITE Insulator Wax 845 ( Jest super dzięki Edek) 2. TENZI CAR SHINE nabłyszcza karoserię polimery ( http://allegro.pl/tenzi-car-shine-nablyszcza-karoserie-polimery-1l-i4948403625.html ) Myślałem o tym aby po umyciu samochody ( pomiędzy woskowaniem ) użyć tego preparatu 3. MEGUIARS NATURAL SHINE PROTECTANT DRESSING do konserwacji deski oraz plastków (http://allegro.pl/meguiars-natural-shine-protectant-dressing-473ml-i4992215432.html ) 3, MEGUIARS ENDURANCE TIRE GEL ŻEL DO OPON POŁYSK http://allegro.pl/tenzi-prix-usuwa-metaliczne-zabrudzenia-z-felg-1l-i4909374292.html 4, TENZI PRIX USUWA METALICZNE ZABRUDZENIA Z FELG 1L http://allegro.pl/tenzi-prix-usuwa-metaliczne-zabrudzenia-z-felg-1l-i4909374292.html 5. BILT-HAMBER Auto Clay bar SOFT glinka do lakieru Oraz coś do tapicerki skórzanej + kierownica 1,LEXOL LEATHER CLEANER czyści tapicerkę skórzaną ( http://allegro.pl/lexol-leather-cleaner-czysci-tapicerke-skorzana-i4969319107.html ) 2,LEXOL LEATHER CONDITIONER odżywka do skóry ( http://allegro.pl/lexol-leather-conditioner-odzywka-do-skory-236-ml-i4932428362.html ) Edytowane 4 Maja 2015 przez Makrys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 4 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Wszystkie chemie wymienione przez ciebie są bardzo dobre możesz śmiało brać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 4 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Na ile aplikacji wystarczy opakowanie tego COLLINITE ? Tak go wszyscy chwalicie, że sam babrałem ochoty aby go nabyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chaddy Opublikowano 4 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Moim zdaniem 4 - 5 bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 4 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 (edytowane) Bardzo mało, przy gabarycie twojego Nota bo nakłada się cienki film polerujesz i już izolator izoluje Ja nakładam grubiej na Jesień a na Wiosnę cieniej o ile jeszcze czuję po myjni wosk pod palcem Edytowane 4 Maja 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 4 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Kurna,marzę oczasach kiedy były samochody i była jedna pasta z woskiem m-ki CASTROL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 4 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Kurna,marzę oczasach kiedy były samochody i była jedna pasta z woskiem m-ki CASTROL Jak mawiają Czesi "To se ne wrati" Kurcze , chyba też spróbuję tego collinite , zawsze robiłem grubo twardym woskiem z carnaubą i później maszyną , ale skoro tym mazidłem tak łatwo się pracuje ....? Nabędę , nabędę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 (edytowane) A widzę leń maszyną tylko a ręcznie popieścić i dopieścić to już nie??? Izolatorem 845 się pięknie pracuje tylko maszyną go nie poleruj bo popsujesz!!! Edytowane 5 Maja 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Wszystkie chemie wymienione przez ciebie są bardzo dobre możesz śmiało brać Edek dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Nie dziękuj bo GULE wyskoczą aby mnie atakować że się znam ta tym i tamtym Panie tu taka zawiść że oooooooo.................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monkahead Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 A ja lubię poczytać Edka widać że chłop kocha te swoje samochody. Wysłano z Nokia Lumia 925 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Nie bądź taki skromny !! Kilka rad od Ciebie przydało się , po za tym fora takie są po to żeby wymieniać się radami , nie ! Robisz coś z pasji a nie zawodowo i wskazówek udzielasz pro publico bono i z sensem , bo internet jest pełen porad typu -coś mi grzechocze w tłumiku ? -zatankuj do pełna to przestanie grzechotać ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Oczywiście że będę doradzał(bo przecież nie mam pojęcia ) do ostatniego dnia mego skasowania ,tak mi dopomóż Administratorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Oczywiście że będę doradzał(bo przecież nie mam pojęcia ) do ostatniego dnia mego skasowania ,tak mi dopomóż Administratorze Edek liczę na to. Później mały browar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 To teraz konkret...dobra piana aktywna? Tenzi dno,to już od razu mówię.Miałem kiedyś z serwisu Renaulta pianę po której nie trzeba było rozmoczonego brudu ścierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Uzywacie gabki do mycia auta? Zdazylo sie wam porysowac lakier za pomoca gabki. Teraz sa te wodne lakiery a z nimi nigdy nic nie wiadomo, wiec wole zapytac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Nie używam gąbki.Myję pianą i lancą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Nie używam gąbki.Myję pianą i lancą.Jaka znowu lanca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Do myjek ciśnieniowych dołączone są :Lanca pianotwórcza i lance myjące,czyli to coś co trzyma się w ręku i spłukuje ,bądź pokrywa pianą samochód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Eeee...a ja juz szukalem jakiegos specjalnego czegos..a o tym badylu pomyslalem ale mialem nadzieje, ze o czyms innym piszesz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Gregson uważaj bo szmatką do polerowania porysujesz ten gówniany lakier z nim to jak z dzieckiem!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monkahead Opublikowano 9 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Ja w przyszłą sobotę testuję Gyeon Q2M Wet Coat: http://www.i4detailing.co.uk/shop/gyeon-q2m-wet-coat-500ml.html Mam info od kogoś kto stosował i podobno się sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 9 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Gregson uważaj bo szmatką do polerowania porysujesz ten gówniany lakier z nim to jak z dzieckiem!!!!!!!!!!!!To jakiej szmatki moge uzyc? Polecisz cos? Jakosc przede wszyskim jesli chodzi o wybor. Bede mial w koncu czas za ok 10 dni wiec chce juz miec wszystko przygotowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 9 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Na PW dawno ci wklejałem to są szmatki z Mikrofibry Ale taką szmatką nawet idzie porysować ten mięki tandetny lakier!! Gregsoon trzeba wyczucia w polerowaniu nie za mocno nie za lekko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 9 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Ta jest. Polerujemy delikatnie. Ooo tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi