gregson Opublikowano 13 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Powiedzcie mi jak sie wam jezdzi na jedynce? Moj samochod na jedynce w ogole nie chce jechac, moge dojsc do 4tys obr/min a on jedzie dopiero 25km/h. Tez tak macie? Oczywiscie jak przezuce na dwojke czy trojke to wtedy jedzie, ale jedynka to jakby jej wogole nie bylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 13 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Na 1 się nie jeżdzi tylko rusza ,ten bieg jest tylko do ruszenia!!!! Biegi 2,3,4,5 są do jazdy, jeśli mamy 6 to nie jest też do jazdy! 6 jest to nadbieg... do oszczędzania paliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 13 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Dobrze Edi mówi. Następnym razem Greg pojeździj sobie lepiej na ręcznym. Chcesz, to podrzucę Ci parę linków z materiałami pomocniczymi. W sumie sam też chętnie pooglądam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 13 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamaz Opublikowano 13 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 E tam, Panowie wyście chyba prawo jazdy robili jeszcze w XIX wieku Z punktu widzenia mechaniki 1 bieg nie różni się od 2 niczym innym niż przełożeniem. Na 1 biegu należy przyspieszyć do takiej prędkości, żeby po przerzuceniu na 2 nie trzeba było katować silnika obrotami poniżej 1 tys/min. A co do pytania, 1.6 ma prawie te same przełożenia co 1.2, 50 km/h na pierwszym biegu to nie jest problem, przy 4 tys jest już ponad 30 km/h. Nie wiem, może jeździsz na dojazdówce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 13 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Każdy bieg różni się przełożeniem,inaczej nie miałoby sensu stopniowanie,gdybym na 1 miał to samo przełożenie co na 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 13 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Czy to było kiedyś na szkoleniach czy dziś to 1 jest tylko do ruszenia a nie do jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 13 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 E tam, Panowie wyście chyba prawo jazdy robili jeszcze w XIX wieku Z punktu widzenia mechaniki 1 bieg nie różni się od 2 niczym innym niż przełożeniem. Na 1 biegu należy przyspieszyć do takiej prędkości, żeby po przerzuceniu na 2 nie trzeba było katować silnika obrotami poniżej 1 tys/min. A co do pytania, 1.6 ma prawie te same przełożenia co 1.2, 50 km/h na pierwszym biegu to nie jest problem, przy 4 tys jest już ponad 30 km/h. Nie wiem, może jeździsz na dojazdówce Dzis zauwazylem, ze 25km/h osiagam majac 3500obr/min. Czyli niby podobnie ja Ty. No dobra. Nie wiem, moze zbyt wymagajacy jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 13 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Gregson a ty chciałeś na 1 biegu 80km/h ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 13 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Co nie da się??? Obracamy gałkę i heja...tylko kłopot byłby z ruszeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 13 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Ja cię nie p....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 13 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Gregson a ty chciałeś na 1 biegu 80km/h ??? No nie, ale ilekroc chce sie na swiatlach poscigac to nigdy mi to nie wychodzi. Najpierw rusza jak zolw, a jak sie juz rozpedzi to znowu sa kolejne swiatla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 13 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Gregsonie na 2 i 3 biegu walczysz na krótkich odcinkach a jak dalej to 4 do odcinki i 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamaz Opublikowano 13 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Czy to było kiedyś na szkoleniach czy dziś to 1 jest tylko do ruszenia a nie do jazdy Ja tam jeżdżę na jedynce. Np kiedy jadę w korku z prędkością 7 km/h to mam włączony pierwszy bieg i obroty około 1 tys obr/min. Może i niezgodnie ze starą szkołą jazdy, bo według niej powinienem jechać na półsprzęgle na dwójce, ale chociaż smrodu nie czuję No nie, ale ilekroc chce sie na swiatlach poscigac to nigdy mi to nie wychodzi. Najpierw rusza jak zolw, a jak sie juz rozpedzi to znowu sa kolejne swiatla... Wszystko jest w porządku, to auto nie ma wcale krótszego biegu niż inne samochody. W tym silniku przy 3,5 tys to zabawa dopiero się zaczyna W dieslach o podobnej mocy na dwójce do 65 tylko dojeżdżają, to z tymi możesz się ścigać Aa, Pan ekologia nie jest zadowolony ze ścigania spod świateł jeśli za chwilę trzeba znów hamować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 13 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Dzis zauwazylem, ze 25km/h osiagam majac 3500obr/min. Czyli niby podobnie ja Ty. No dobra. Nie wiem, moze zbyt wymagajacy jestem. A może Ty masz licznik wyskalowany w milach??? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 13 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 To w 1.2 piszczę gumami jak chcę,a Ty w 1.6 nie możesz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 13 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Bamaz ja nie mogę w korku na 1 bo bym tryby zbierał na ulicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Odchodzi spod świateł jak burza, koła piszczą zapach sprzęgła upojny i za sto metrów światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Nie wiem jak wy, ale ja lubie czasami poczuc moc jak wcisne podal gazu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 I tak jest prawidłowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Na trasie i owszem też lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Też lubię poczuć moc. Minimum 40% musi być. Ale na trasie już nie praktykuję, bo teraz Milicja jakaś wyrywna. Z tego miejsca z rozrzewnieniem wspominam zeszły wiek, gdzie życie toczyło się wolniej, ludzie byli życzliwsi, a moc musiała być na stole, a w samochodach niekoniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamaz Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 No to za bezpieczny weekend Colins 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Ja pierdziu! To już Was z SB przegonili ankoholiki jedne!? A kysz mi stąd wstrętne miłośniki mocy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Tak mi się przypomniało https://youtu.be/BspNoMHH3-c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi