bartekzuczek Opublikowano 4 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Cześć, mam primerę z xenonami i odnoszę wrażenie, że świecą mi trochę za nisko. Trochę poczytałem na forum ale nie znalazłem odpowiedzi czy mogę sobie samodzielnie poradzić z tym problemem. Poziomowanie działa ale nie wiem czy działa prawidłowo. Podczas jazdy nie zauważam aby światła jeździły mi w górę i w dół. przy obciążonym samochodzie (3 osoby z tyłu) światła świecą na takiej samej wysokości co bez obciążenia. To chyba oznacza, że samo poziomowanie jakoś tam działa. Czy mogę samodzielnie bez podłączania kompa podnieść sobie światła pokrętłem na silniczku regulacji świateł? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 4 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 tak, tylko rób to na włączonym zapłonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekzuczek Opublikowano 4 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 tak, tylko rób to na włączonym zapłonie A dlaczego na włączonym zapłonie. Ja to bym się brał za to na wyłączonym. Czy dodatkowo mają być także włączone światła mijania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 4 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 włącz światła i wtedy zapłon a zrozumiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekzuczek Opublikowano 4 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 włącz światła i wtedy zapłon a zrozumiesz Rozumiem o co chodzi. na wyłączonym zapłonie światła świecą w dół a na włączonym podnoszą się Czyli mam pewność, że nie rozreguluję sobie tych świateł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 4 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 tam jest biała "śrubka" do regulacji i tym to się robi, ważne aby światła były regulowane na włączonym zapłonie bo wtedy jestes w stanie ustawić tak jak powinno być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekzuczek Opublikowano 4 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 tam jest biała "śrubka" do regulacji i tym to się robi, ważne aby światła były regulowane na włączonym zapłonie bo wtedy jestes w stanie ustawić tak jak powinno być Dzięki za odpowiedź, poczytałem już jak się ustawić do regulacji i będę coś z tym działał. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 4 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Najlepiej to podjedź na SKP i tam za 10 zł CI ustawią jak powinno byc i tak żebyś żadnego chłopa z naprzeciwka nie oślepiał.Ksenony poziomują się w momencie przekręcenia zapłonu (Słychać wtedy takie bzyczenie) a to że nie widzisz różnicy to właśnie jest działanie poziomowania. Ty nie masz widzieć różnicy. Ale czujniki widzą i korygują snop światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hermik Opublikowano 5 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 tam jest biała "śrubka" do regulacji i tym to się robi, ważne aby światła były regulowane na włączonym zapłonie bo wtedy jestes w stanie ustawić tak jak powinno być Gdzie dokładnie ta śruba się znajduje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 5 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Na silniczku regulacji lamp masz tą białą śrubkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi