Gość Andrzej G Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Przy okazji podpytaj, ile sobie życzą za zaktualizowanie map. Bo słyszałem, że są 2 warianty: 1- aktualizacja polegająca na podmianie map na dotychczas posiadanej karcie 2- zakup nowej karty zawierającej nowe mapy I kolejny dylemat - niby jest możliwość zaktualizowania (podmiany) w posiadanej mapie samych fotoradarów, ale muszą to być dane w formacie (.ntq). Jednak jak pytałem w centrali Nissana, dotychczas nie ma aktualizacji nawet do kart 25920 4EA0B (2013/14). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zając Opublikowano 18 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 (edytowane) Jakiś miesiąc temu ustawiłem sobie adres domowy w navi (nowe auto, nowe możliwości)tak by zobaczyć jak to działa i od tego momentu (nie korzystam już z navi) obojętnie z której strony jadę do domu lub z domu w odległości ok. kilometra słychać takie fiu, fiu. Czy ktoś wie co to jest? Edytowane 18 Listopada 2015 przez Zając Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 19 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Wg mnie to może być sygnał ostrzegania przed fotoradarem. Następnym razem jak będziesz jechał, miej widok mapy i zobacz czy niema ikonki radaru oraz w prawym dolnym rogu NCII pojawia się szary kwadrat tez z ikonka fotoradaru i odliczaniem odległości do niego. Być może sam fotoradar na mapie nie będzie widoczny - jak ustawiłeś aby ostrzegał z dużego dystansu - poza skalą mapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 19 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Właśnie wróciłem z serwisu,wczytano soft o numerze D205, czas pokaże czy będzie działało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zając Opublikowano 19 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Wg mnie to może być sygnał ostrzegania przed fotoradarem. Następnym razem jak będziesz jechał, miej widok mapy i zobacz czy niema ikonki radaru oraz w prawym dolnym rogu NCII pojawia się szary kwadrat tez z ikonka fotoradaru i odliczaniem odległości do niego. Być może sam fotoradar na mapie nie będzie widoczny - jak ustawiłeś aby ostrzegał z dużego dystansu - poza skalą mapy. Tak zrobię, ale nie wydaje mi się by to było to. Mam co prawda ustawione ostrzeganie o fotoradarach, ale ono (to ostrzeganie) ma inny dźwięk. Po za tym mieszkam poza miastem i wokoło nie ma żadnego fotoradaru, a do domu mogę dojechać ze wschodu i z zachodu nie ważne z której strony, w odległości ok. kilometra słychać głośno i wyrażnie fiu, fiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 19 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Zając,nie kopiuj odpowiedzi kolegi,ale użyj opcji odpowiedz w prawym dolnym rogu każdego postu.Jak kopiujesz to nie wiadomo,czy Ty to pisałeś,czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zając Opublikowano 19 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 (edytowane) Zając,nie kopiuj odpowiedzi kolegi,ale użyj opcji odpowiedz w prawym dolnym rogu każdego postu.Jak kopiujesz to nie wiadomo,czy Ty to pisałeś,czy nie Przeprzsam, ale chwilowo dysponuję tylko takim sprzętem, który nie spełnia dzisiejszych standartóe technicznych. Edytowane 19 Listopada 2015 przez Zając Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 19 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 OK! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProceSS Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Tak zrobię, ale nie wydaje mi się by to było to. Mam co prawda ustawione ostrzeganie o fotoradarach, ale ono (to ostrzeganie) ma inny dźwięk. Po za tym mieszkam poza miastem i wokoło nie ma żadnego fotoradaru, a do domu mogę dojechać ze wschodu i z zachodu nie ważne z której strony, w odległości ok. kilometra słychać głośno i wyrażnie fiu, fiu. moze to byc ostrzezenie o ostrym zakrecie ... tak jak napisal "Karminadel" wlacz widok mapy i jak bedziesz slyszal dzwiek zobacz co sie wyswietla w dolnym prawym rogu - ja tez dugo zastanawialem sie o co chodzi, tym bardziej ze w Juke mialem wyswietlanie komunikatow na NC zawsze! a nie tylko na mapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zając Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 (edytowane) I tak właśnie jest. Fiu, fiu zerkam na ekran nawigacji a tam niebezpieczny zakręt za 50 metrów. Edytowane 22 Listopada 2015 przez Zając Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProceSS Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 dokladnie tak szkoda tylko ze Nissan z jakis powodow zrezygnowal z wyswietlania tych informacji ZAWSZE na ekranie a nie tylko jak jest wyswietlana mapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 No i te informacje (ikonki i ich opis) mogły by być zdecydowanie większe. Nie każdy ma sokoli wzrok i nie zawsze ekran jest w cieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 A mnie by bardzo ucieszylo glosniejsze ostrzeganie, gdyz jadac i sluchajac muzyki mozna tego nie uslyszec (mysle o glosniejszym ostrzeganie bez zglosnienia samej nawigacji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Pulsar ma 5.8" ekran , a QQ 7" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Do Qq są już dostępne panele z ekranem (stacja DVD) 10'' na adndroidzie mój niestety ma tylko 8,5'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 A mnie by bardzo ucieszylo glosniejsze ostrzeganie, gdyz jadac i sluchajac muzyki mozna tego nie uslyszec (mysle o glosniejszym ostrzeganie bez zglosnienia samej nawigacji) Ten problem rozwiązałem. Wożę dodatkowy sprzęcik z włączoną AutoMapą. Wyłączyłem tam wszystkie komunikaty nawigacyjne, zostawiając tylko ostrzeganie o fotoradarach. Teraz mogę słuchać z Connecta muzy bez ograniczeń, a żadnego fotopstryka na pewno nie przeoczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emti Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Witam , mam pytanie czy ktoś montował zamiennik fabrycznego radia /nawigacji do J11 ? Czy są jakieś informacje na temat stacji ADAYO/GMS ? lub innych np z Androidem ? Trochę późno odpowiadam, ale dopiero tydzień temu zainstalowałem to Juku. Stacja dedykowana do nissana CE4KU7 + kamera cofania 7 cali robi wrażenie Automapa działa, radio i pozostałe źrodłą typu usb (są 2 do wyboru - w tym jedno nissanowskie z konsoli), CD, czytnik kart SD, BT do telefonu Póki co nie zdarzyło mi się żadne zawieszenie. Można dyskutować co do grafiki i rozwiązania poszczególnych ekranów, ale to rzecz gustu. Słabo pokazywane są teksty RDS - mała czcionka. i wykończenie stacji jest matowe a nie "fortepianowe". Jestem zadowolony z zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamrat8` Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Nowa nawigacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Nissan connect 3??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamrat8` Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Jest to najnowsza wersja nawigacji do J11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tazor Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 (edytowane) Jest to najnowsza wersja nawigacji do J11 Na forum angielskim piszą, że weszła nowa wersja nawigacji KE288LCNKE15 => Version V2 - NissanConnect 3 / Qashqai J11, X-Trail T32 Juke F15 Zastanawiam się, jak ma się wersja V1 na zdjęciu zamieszczonym przez kamrata do wspomnianej powyżej V2, skoro numer jest ten sam. Aha, cena w UK to 95 funtów. Ciekawe ile u nas. Edytowane 7 Lutego 2016 przez Tazor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 http://nissan.navigation.com/home/en_GB/NissanEMEA/EUR?utm_medium=organic&ProgramUUID=bhEKCghBjBwAAAEzw1Zlh33V&utm_campaign=homepage-logos&utm_source=homepage-nissan&HideCrumb=true Tutaj każdy może sobie sprawdzić, co w trawie piszczy. Z tego co widzę, do NC2 nie ma na chwilę obecną aktualizacji map do QQ i Pulsara 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Na forum angielskim piszą, że weszła nowa wersja nawigacji KE288LCNKE15 => Version V2 - NissanConnect 3 / Qashqai J11, X-Trail T32 Juke F15 Zastanawiam się, jak ma się wersja V1 na zdjęciu zamieszczonym przez kamrata do wspomnianej powyżej V2, skoro numer jest ten sam. Aha, cena w UK to 95 funtów. Ciekawe ile u nas. u nas 411 zł + VAT 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A60 Opublikowano 21 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 u nas 411 zł + VAT Witam, Właśnie nabyłem tą mapę, koszt to 390,- + VAT. Jakie jest pokrycie (co się zmieniło w stosunku do map z 2014) to dopiero będę testował. Wg. serwisu są to mapy z datą grudzień 2015. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 21 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Gdzie zakupiłeś jeśli nie tajemnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi