Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

QQ[J11] Nawigacja - wszystko na ten temat / aktualizacje itp.

Gość lzacharski
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Przy okazji podpytaj, ile sobie życzą za zaktualizowanie map. Bo słyszałem, że są 2 warianty:

1- aktualizacja polegająca na podmianie map na dotychczas posiadanej karcie

2- zakup nowej karty zawierającej nowe mapy

I kolejny dylemat - niby jest możliwość zaktualizowania (podmiany) w posiadanej mapie samych fotoradarów, ale muszą to być dane w formacie (.ntq). Jednak jak pytałem w centrali Nissana, dotychczas nie ma aktualizacji nawet do kart 25920 4EA0B (2013/14).

• 2 tygodnie później...

Jakiś miesiąc temu ustawiłem sobie adres domowy w navi (nowe auto, nowe możliwości)tak by zobaczyć jak to działa i od tego momentu (nie korzystam już z navi) obojętnie z której strony jadę do domu lub z domu w odległości ok. kilometra słychać takie fiu, fiu. Czy ktoś wie co to jest?

Edytowane przez Zając

Wg mnie to może być sygnał ostrzegania przed fotoradarem. Następnym razem jak będziesz jechał, miej widok mapy i zobacz czy niema ikonki radaru oraz w prawym dolnym rogu NCII pojawia się szary kwadrat tez z ikonka fotoradaru i odliczaniem odległości do niego. Być może sam fotoradar na mapie nie będzie widoczny - jak ustawiłeś aby ostrzegał z dużego dystansu - poza skalą mapy.

Właśnie wróciłem z serwisu,wczytano soft o numerze D205, czas pokaże czy będzie działało.

Wg mnie to może być sygnał ostrzegania przed fotoradarem. Następnym razem jak będziesz jechał, miej widok mapy i zobacz czy niema ikonki radaru oraz w prawym dolnym rogu NCII pojawia się szary kwadrat tez z ikonka fotoradaru i odliczaniem odległości do niego. Być może sam fotoradar na mapie nie będzie widoczny - jak ustawiłeś aby ostrzegał z dużego dystansu - poza skalą mapy.

Tak zrobię, ale nie wydaje mi się by to było to. Mam co prawda ustawione ostrzeganie o fotoradarach, ale ono (to ostrzeganie) ma inny dźwięk. Po za tym mieszkam poza miastem i wokoło nie ma żadnego fotoradaru, a do domu mogę dojechać ze wschodu i z zachodu nie ważne z której strony, w odległości ok. kilometra słychać głośno i wyrażnie fiu, fiu.

Zając,nie kopiuj odpowiedzi kolegi,ale użyj opcji odpowiedz w prawym dolnym rogu każdego postu.Jak kopiujesz to nie wiadomo,czy Ty to pisałeś,czy nie :D

Zając,nie kopiuj odpowiedzi kolegi,ale użyj opcji odpowiedz w prawym dolnym rogu każdego postu.Jak kopiujesz to nie wiadomo,czy Ty to pisałeś,czy nie :D

Przeprzsam, ale chwilowo dysponuję tylko takim sprzętem, który nie spełnia dzisiejszych standartóe technicznych.

Edytowane przez Zając

Tak zrobię, ale nie wydaje mi się by to było to. Mam co prawda ustawione ostrzeganie o fotoradarach, ale ono (to ostrzeganie) ma inny dźwięk. Po za tym mieszkam poza miastem i wokoło nie ma żadnego fotoradaru, a do domu mogę dojechać ze wschodu i z zachodu nie ważne z której strony, w odległości ok. kilometra słychać głośno i wyrażnie fiu, fiu.

moze to byc ostrzezenie o ostrym zakrecie ... tak jak napisal "Karminadel" wlacz widok mapy i jak bedziesz slyszal dzwiek zobacz co sie wyswietla w dolnym prawym rogu  - ja tez dugo zastanawialem sie o co chodzi, tym bardziej ze w Juke mialem wyswietlanie komunikatow na NC zawsze! a nie tylko na mapie 

I tak właśnie jest. Fiu, fiu zerkam na ekran nawigacji a tam niebezpieczny zakręt za 50 metrów.

Edytowane przez Zając

dokladnie tak szkoda tylko ze Nissan z jakis powodow zrezygnowal z wyswietlania tych informacji ZAWSZE na ekranie a nie tylko jak jest wyswietlana mapa  :thumbsdown:

A mnie by bardzo ucieszylo glosniejsze ostrzeganie, gdyz jadac i sluchajac muzyki mozna tego nie uslyszec (mysle o glosniejszym ostrzeganie bez zglosnienia samej nawigacji)

Do Qq są już dostępne panele z ekranem (stacja DVD)  10''  na adndroidzie :)  mój niestety ma tylko 8,5'' :( 

A mnie by bardzo ucieszylo glosniejsze ostrzeganie, gdyz jadac i sluchajac muzyki mozna tego nie uslyszec (mysle o glosniejszym ostrzeganie bez zglosnienia samej nawigacji)

Ten problem rozwiązałem. Wożę dodatkowy sprzęcik z włączoną AutoMapą. Wyłączyłem tam wszystkie komunikaty nawigacyjne, zostawiając tylko ostrzeganie o fotoradarach. Teraz mogę słuchać z Connecta muzy bez ograniczeń, a żadnego fotopstryka na pewno nie przeoczę :dribble:

Witam , mam pytanie czy ktoś montował zamiennik fabrycznego radia /nawigacji do J11 ?

Czy są jakieś informacje na temat stacji ADAYO/GMS ? lub innych np z Androidem ? 

Trochę późno odpowiadam, ale dopiero tydzień temu zainstalowałem to Juku.

Stacja dedykowana do nissana CE4KU7 + kamera cofania

7 cali robi wrażenie

Automapa działa, radio i pozostałe źrodłą typu usb (są 2 do wyboru - w tym jedno nissanowskie z konsoli), CD, czytnik kart SD, BT do telefonu

Póki co nie zdarzyło mi się żadne zawieszenie.

Można dyskutować co do grafiki i rozwiązania poszczególnych ekranów, ale to rzecz gustu. Słabo pokazywane są teksty RDS - mała czcionka.

i wykończenie stacji jest matowe a nie "fortepianowe".

Jestem zadowolony z zakupu. 

• 2 miesiące temu...

Nissan connect 3???

Jest to najnowsza wersja nawigacji do J11

Na forum angielskim piszą, że weszła nowa wersja nawigacji

KE288LCNKE15 => Version V2 - NissanConnect 3 / Qashqai J11, X-Trail T32 Juke F15

Zastanawiam się, jak ma się wersja V1 na zdjęciu zamieszczonym przez kamrata do wspomnianej powyżej V2, skoro numer jest ten sam.

Aha, cena w UK to 95 funtów. Ciekawe ile u nas.

Edytowane przez Tazor

Gość Andrzej G

http://nissan.navigation.com/home/en_GB/NissanEMEA/EUR?utm_medium=organic&ProgramUUID=bhEKCghBjBwAAAEzw1Zlh33V&utm_campaign=homepage-logos&utm_source=homepage-nissan&HideCrumb=true

Tutaj każdy może sobie sprawdzić, co w trawie piszczy.

Z tego co widzę, do NC2 nie ma na chwilę obecną aktualizacji map do QQ i Pulsara 2014

Na forum angielskim piszą, że weszła nowa wersja nawigacji

KE288LCNKE15 => Version V2 - NissanConnect 3 / Qashqai J11, X-Trail T32 Juke F15

Zastanawiam się, jak ma się wersja V1 na zdjęciu zamieszczonym przez kamrata do wspomnianej powyżej V2, skoro numer jest ten sam.

Aha, cena w UK to 95 funtów. Ciekawe ile u nas.

u nas 411 zł + VAT

• Upvote 1

• 1 miesiąc temu...

u nas 411 zł + VAT

Witam,

Właśnie nabyłem tą mapę, koszt to 390,- + VAT. Jakie jest pokrycie (co się zmieniło w stosunku do map z 2014) to dopiero będę testował. Wg. serwisu są to mapy z datą grudzień 2015.