Gość jan_us Opublikowano 18 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 a w Osielsku (( czyli w sumie Bydgoszcz) - 460 zł za porzegląd po 20km (przejechanych)- visia 1.4, czyli nisżle ja jestem zadowolony, w matizie bym miał 2 przeglądy po 10 km, każdy za 300 zł , generalnie serwis Yama grzecznie, cena ok, drobne przypadłosci no skrzypienie w desce poszły daleko Janus:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
was79 Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Jestem ciekaw ile mnie skrobną ,moja wizyta już niedługo. Jak pojedziesz do ASO Chorzów to powinno być tak samo jak u mnie 5 stów z hakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Ja jadę Dąbrowa Górnicza. No i byłem-454 zety + gratis przegląd gwarancyjny lakieru (z adnotacją w książce). Oddając auto stwierdziłem"że słyszę zawory,silnik za głośny",moje zdziwienie było duże gdy wyjeżdżając ze stacji silnik pracował zupełnie inaczej ,a nigdzie nie było żadnej adnotacji o regulacji,a po śrubach na silniku widziałem że było otwierane na samochód czekałem ponad 3 godziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Robiłem przegląd w październiku br w ASO w Lublinie "Autoniss" ul. Majdanek. Accenta 1,6 benz. z manualna klimą. Przegląd po 2 latach (nie zrobiłem 30 000 km) Wymienili mi filtry, płyn hamulcowy, olej silnikowy (nie wiem czemu 5W60 Shella - taki leją chyba do Ferrari?) no i obsługa klimy (wymiana filtra, regeneracja czynnika, uzupełnienie czynnika, wymiana filtra kabinowego, odgrzybienie i dezynfekcja) i jakieś tam jeszcze drobiazgi. Razem z robocizną wpompowałem nieco ponad 1.000 PLN. Ufffff.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość edo Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Od roku jeżdze 1,4 no i jestem po pierwszym przeglądzie. Robiłem go w JM Mazur w Wałbrzychu i muszę przyznać że cena pozytywnie mnie zszokowała. Zapłaciłem 396,21 zł :!: Autko zalano olejem Texaco 5W 40, umyto i zrobiono przegląd nadwozia (odnotowany w książeczce serwisowej). Na fakturze znalazłem cztery pozycje: Olej, uszczelka korka spustowego, filtr oleju i robocizna. Z faktury wynika, że koszt robocizny to 131,15 netto/godzinę, zgodnie z fakturą trwała ona 1h i 40 minut. Na koniec otrzymałem również wydruk z komputera oraz wykaz zrealizowanych czyności przeglądowych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
was79 Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Wałbrzych 396,21 zł Olsztyn 877zł Wow ale rozrzut cen :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
notek-a Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Muszę trochę sprostować. W Olsztynie, jakby policzyć tylko te pozycje, co w Wałbrzychu, wyszłoby 657zł z olejem Castrol Edge 10W30 (kupiony na własną rękę za 185zł - ten, co mają w serwisie wychodzi drożej). Oczywiście nadal różnica cen druzgocąca;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sir Przymek Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 kupilem nowego , i kazali mi przyjechać po przejechaniu 2000 km na wymiane oleju i filtra . w przyszlym tygodniu jade , orientuje sie ktos ile w szczecinie mogą skasować za takie coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
was79 Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 w optymistycznym wariancie pewnie ze 400 zł (200 robocizna+200 olej) bo jak podał nasz kolega za pełny przegląd wołają: Pierwszy przegląd dla NOTE 1.5 dci w ASO w KATOWICACH 680zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roxx Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 kupilem nowego , i kazali mi przyjechać po przejechaniu 2000 km na wymiane oleju i filtra . w przyszlym tygodniu jade , orientuje sie ktos ile w szczecinie mogą skasować za takie coś ? Myślę że wspomnieli że zalecają przyjechać po 2000 km na wymianę, ponieważ ona nie jest ujęta w oficjalnym zestawieniu serwisowym Nissana. Oczywiście możesz pojechać na wymianę oleje ale nie musisz. Ostateczna decyzja należy do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maxpokoje Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 kupilem nowego , i kazali mi przyjechać po przejechaniu 2000 km na wymiane oleju i filtra . w przyszlym tygodniu jade , orientuje sie ktos ile w szczecinie mogą skasować za takie coś ? Witam - wymieniałem na Struga w Szczecinie. Do 1,4 robocizna 50zł, filtr i podkładka ok. 54zł . Razem ~104zł plus olej, który miałem kupiony wcześniej. Zgłosiłem też plamkę wielkości główki od szpilki na drzwiach pasażera - kolor rudawy :029: Odebrałem auto po 50min. powiedzieli że to było żywiczne. Ja sam nie chciałem tam bardziej trzeć bo bałem sie uszkodzić samemu lakier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 kupilem nowego , i kazali mi przyjechać po przejechaniu 2000 km na wymiane oleju i filtra . w przyszlym tygodniu jade , orientuje sie ktos ile w szczecinie mogą skasować za takie coś ? Pierwszy taki serwis masz gratis,przynajmniej tak mnie powiedziano podczas pierwszej wymiany,nie płaciłem nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 podczas pierwszej wymiany,nie płaciłem nic rozumiem,że miałeś na myśli to,że nie płaciłeś za robociznę? bo w to, że dali ci za darmo olej i filtr ( o uszczelce pod nakrętką korka spustowego już nie wspomnę ) jakoś nie wierzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 NIE PŁACIŁEM NIC NAPISAŁEM TO WYRAŻNIE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maxpokoje Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 NIE PŁACIŁEM NIC NAPISAŁEM TO WYRAŻNIE. Wymienili olej za swoje pieniądze - trudno uwierzyć. Chyba , że masz jakąś flote albo długo korzystasz z serwisu? Bo oczywiście chyba nie tylko mi wydaje sie, że sprawdzili może i kompa ale dawać materiały eksploatacyjne (olej. filtr, podkładka). Gdzie ten serwis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 No dobra nie będę się z wami droczył ,miałem zapewnioną wymianę bo dwa miechy (częściowo z winy serwisu)czekałem na samochód :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 NIE PŁACIŁEM NIC masz szczęście,że Notek zrobił sobie wakacje, bo za takie herezję dopiero by Cię "prostował" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
was79 Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Nie kracz, bo wróci w kolejnym wcieleniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 wróci w kolejnym wcieleniu rozpoznamy go - styl ma nie do podrobienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pronto Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Aktualne ceny pierwszego przeglądu ASO CHORZÓW: 590 z podbiciem lakieru lub 542 bez lakieru, jeśli masz własny olej to minus 120zł z tym że za 3,4 litra oleju. Jeśli kupisz własny za ok 100zł (shell helix ultra 5w40) 4 litrową bańkę to jeszcze zostanie Wam 600ml na ewentualne dolewki. A jeżeli na miejscu wykupisz pakiet ubezpieczeń (PZU,Hestia,Alianz)to przegląd lakieru gratis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kloshart Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Jakieś 550zł w styczniu 2010 W Krakowie na Jasnogórskiej 60. Nie pamietam co było w tych pieniadzach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Aktualne ceny pierwszego przeglądu ASO CHORZÓW: 590 z podbiciem lakieru lub 542 bez lakieru, jeśli masz własny olej to minus 120zł z tym że za 3,4 litra oleju. Jeśli kupisz własny za ok 100zł (shell helix ultra 5w40) 4 litrową bańkę to jeszcze zostanie Wam 600ml na ewentualne dolewki. A jeżeli na miejscu wykupisz pakiet ubezpieczeń (PZU,Hestia,Alianz)to przegląd lakieru gratis. Szantaż w biały dzień!Wykup polise to lakier podbija gratis.Powiem Ci tak,zrezygnowałem z polisy w salonie,wykupiłem taka samą u przedstawiciela(Hestia) 400zł taniej+ do tego ubezpieczenie domu...Tak więc cena gratisowego stempelka za lakier jest nieco wygórowana,ale to jest serwis... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 kupilem nowego , i kazali mi przyjechać po przejechaniu 2000 km na wymiane oleju i filtra . w przyszlym tygodniu jade Teraz chyba tego nie praktykują. Pierwszy przegląd planowy - 20000 lub rok, w zalezności co szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kules Opublikowano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 świeże ceny przeglądu po pierwszym roku dla silnika 1.6 to 930 zł w Elblągu, w tym olej za 280 zł. W Gdańsku ceny między 740 a 840. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Coraz droższe te przeglądy...Ale obiło mi się o uszy, że i w tej kwestii można się dogadać co do ceny. Zobaczymy jak to będzie u mnie, ale jeszcze pół roczku jest to I-szego przeglądu. Co do ubezpieczenia...cena dokładnie identyczna jak w tej samej placówce w mieście więc płaciłem w salonie. Mówicie, że olej można przywieźć swój...ale wiadomo co kupić? Mam jakieś parametry Shell, ale z identycznym jest problem by kupić. z przeglądami blacharskimi różnie bywa...raz się płaci, innym razem free. Zobaczymy jak to będzie tym razem i za ile $... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi