elsebo Opublikowano 28 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Oj tam... czepiasz sie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 28 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Pomyśleć, że swego czasu miałem pewien samochód (francuski zresztą), w którym miałem fabryczny akumulator przez 10 lat. I po 10 latach sprzedałem auto z nadal sprawnym aku. Gdzie ta dzisiejsza motoryzacja kurna zmierza? Na Śmietnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 28 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 1.2 silniku do całkiem sporej masy Mam wrażenie, że niektórzy nie spojrzeli jeszcze ani razu dowodu rejestracyjnego? Sporej masy to jest Insignia, a nie ta nasza wudmuszka. Sporej masy,sporego oporu powietrza i sporej ceny, jak za wydmuszkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WolekMKB Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 to krótki komentarz do mojej przygody...padł aku...wymienili na nowy zrobili test i wydruk..ładowanie ok,rozruch ok...błędów innych nie stwierdzono,serwis potwierdził,że to częsta awaria,więc mają tego świadomość-tyle dobrze...zadowolony jestem z poziomu obsługi...i tym zrekompensowali ten drobny incydent..autko zastępcze podstawili pod dom i odebrali...kaszkę wypucowali jak psu wiadomo co na kiedy...teraz zabieram się za sprawdzanie tej elekrotniki,oby to była tylko sprawa tego niezsczęsnego aku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 ,serwis potwierdził,że to częsta awaria,więc mają tego świadomość Obyśmy my po gwarancji nie doświadczyli tej świadomości dość często. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Czy jest mozliwosc domowym sposobem sprawdzic jaki jest stan naladowani "mojego" aku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Areometr lub prosty tester/miernik Możesz też kupić taki gadżet np.w macro/selgros wpinany w gniazdo zapalniczki ,a wskazujący stan naładowania diodami w procentach Rozładowany akumulator ma napięcie bez obciążenia poniżej 12,5V, gęstość elektrolitu poniżej 1,27 G/cm3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 A czy takie cos "OBD2" jest w stanie to sprawdzic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 OBD2 jest w stanie wskazać nawet prądy spoczynkowy,ładowania itp. W połączeniu z odpowiednią aplikacją ,ale na osobiście nie praktykowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi_St Opublikowano 29 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Czy jest mozliwosc domowym sposobem sprawdzic jaki jest stan naladowani "mojego" aku ? Możesz sprawdzić napięcie akumulatora przez NC2. Trzymając wciśnięty Setup pokręć szybko prawym pokrętłem trochę w lewo, potem w prawo i znowu w lewo. Pojawi się menu diagnostyczne i wybierz "Stany systemu" i m.in. pokaże napięcie akumulatora. Gdy silnik nie pracuje jak jest niżej niż 12.4V to nie ma jeszcze powodów do paniki ale aku przydałoby się doładować. Tylko samo napięcie to trochę mało aby określić stan akumulatora. Więcej można powiedzieć za pomocą badania przyrządem pod obciążeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Takie testy,w większości specjalistycznych stacji zrobisz za darmo,zresztą w aso chyba też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Obyśmy my po gwarancji nie doświadczyli tej świadomości dość często. Czytając o pojawiających się jak grzyby po deszczu usterkach w QQ, zaczynam coraz częściej myśleć o jego sprzedaży jeszcze przed końcem gwarancji. O ile ktoś go kupi. Przy okazji - na angielskim forum piszą, że akumulatory padają nagminnie w okolicach 15 miesiąca od wyjechania z salonu. Czyli mam jeszcze ze 3-4 miesiące spokoju. Chyba któryś z księgowych Nissana źle obliczył czas, w którym powinny pojawić się usterki i niechcący awarie wynikające z celowego postarzania podzespołów pojawiają się wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 No to mój już nie powinien żyć...20 miesięcy minęło! Ale ciii!!! Bo jeszcze mu coś odwalii będzie następny kwiatek do kożucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 U Ciebie postarzaniu poddali cały silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Dokładnie A miałem go poddać tuningowi na wiosnę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Na wiosnę będziesz docierał nowy. Tylko pamiętaj - bez MILICJANTÓW! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Milicjanci są super strażnikami:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Moj SS milczal, ale dzisiaj przejechalam 50 km i obudzil sie, wniosek, ze jednak brakowalo mu pradu jak wspomnia kolega pare postow wyzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3Rni Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 tfu tfu mój acu ma 15 m-cy działa super ale jak mi padnie teraz to wiem kto urok rzucił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Ja już rzuciłem klątwę na dział XTraila. Klątwa raz nałożona, a już 2 silniki im padły. Wszystko przez Grzmota, który śmiał się z naszych kosiarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Takie testy,w większości specjalistycznych stacji zrobisz za darmo,zresztą w aso chyba też. Ważne do ew. gwarancji Do testów aku stop/start w Nissanach powinien być wykorzystywany taki sprzęt z wybraną opcją Stop/Start. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Milicjant za Chiny ludowe nie popsuje żadnego silnika proszę głupot nie pisać ............. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Za Chiny demokratyczne naprawić też nie naprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Za Chiny demokratyczne naprawić też nie naprawi. Dobrze że za Chiny , bo jakbyście sobie dali rękę uciąć .....to byli byście jednoręczni !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Za Chiny demokratyczne naprawić też nie naprawi. Przecież cały czas wałkujemy,że milicjant niczego nie naprawi,jedynie chroni nowe przed zuzyciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi