piotrek3 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Rozumiem, że auto jest podejrzane na pierwszy rzut oka. Myślicie, że taki byłby lepszą opcją? https://www.otomoto.pl/oferta/nissan-x-trail-x-trail-4x4-2-0-dci-ID6yTPBd.html#xtor=SEC-8 Bez przesady.w tym poprzednim z zielonogórska rejestracja na zdjeciach nie widac niczego podejrzanego. Komora silnika nie czyszczona ani myta ,wiec wszystko widac i to jest dobry znak. Moj mam przejechane ponad 260 tys.km i podobnie wyglada wokoł silnika. 90% potencjalnych kupców odrzuciło by to auta ze wzgledu na przebieg ,ale z drugiej normą niemal jest ,że wiekszośc aut sprowadzanych ma podobny lub wiekszy ,ktory w Polsce jest cofany na ogól tak aby nie było dwójki z przodu na liczniku.Ludzie jeżdżą jeszcze drugie tyle ,czesto bez wiekszych problemów. Ja jakbym miał wybrac -to z tego co widac i opisu na pewno kupiłbym tego pierwszego ,niebieskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berater Opublikowano 22 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Piotrek, przebieg to bobik. Słusznie prawisz. Ale z tą rdzą, to nie do końca. Zobacz jak wyglądają klemy akumulatora, zapinki filtra powietrza, okolice kielichów kolumny McP. Mam z tego samego rocznika. Komorę silnika myję od wielkiego dzwonu. Ale ja bym sobie nie pozwolił, żeby klemy i bieguny baterii nie były natłuszczone. Moim zdaniem możliwe są 3 powody nadmiernej rdzy w komorze, wszystkie takie sobie. 1. Właściciel fleja. 2. Mył komorę silnika zbyt często. 3. Pływał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 (edytowane) Wszystko co wyzej wymieniłes jest owszem mozliwe,ale jak dla mnie wiesz co może byc najbardziej prawdopodobnym powodem tej korozji?? Akumulator.Najczęsciej jego kwasowe opary sa tego przyczyną . Dlatego wiele modeli ma węzyk ,ktory opary odprowadza dalej aby nie były źródłem korozji. P.S. Najbardziej podejrzane dla mnie jest kiedy komora silnika w aucie o takim przebiegu i roczniku swieci się jak psu j..a. Osobiście przy zakupie takiego własnie auta byłbym szczególnie ostrozny i podejrzliwy.Kiedy jest brud -wszystkie przedmuchy ,przecieki sa widoczne jak na dloni-wtedy wszystko wiadomo. Edytowane 22 Czerwca 2017 przez piotrek3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berater Opublikowano 22 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Może masz rację. Może się czepiam. Mój co prawda z tego samego rocznika, ale stówka mniej na szafie. Być może po takim przebiegu będzie wyglądał podobnie. Albo rzeczywiście, któryś z wcześniejszych akumulatorów mu się zagotował i walił korkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Może masz rację. Może się czepiam. Mój co prawda z tego samego rocznika, ale stówka mniej na szafie. Być może po takim przebiegu będzie wyglądał podobnie. Albo rzeczywiście, któryś z wcześniejszych akumulatorów mu się zagotował i walił korkami. Dokładnie tak-a wtedy wszystko co wokół aku błyskawicznie rdzewieje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 (edytowane) Mało prawdopodobne z aku, a ten szary ma ładne oponki. Edytowane 22 Czerwca 2017 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pumiak Opublikowano 2 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 (edytowane) Witam.Sprzedaję swojego Nissana. Nie wiem czemu nie działa podawany link to najlepiej w wyszukiwarke w OLX wpisać numer 336596758 https://www.olx.pl/oferta/nissan-x-trail-2-2-dci-CID5-IDmMkbY.html#026174b645 Działa Edytowane 2 Lipca 2017 przez Thunder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 2 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 "Wszystkie naprawy i jakiekolwiek wymiany mam szczegułowo opisane w zeszycie.Cena jest do rozsądnej negocjacji.Wiem co mam i nie oddam za bezcen.Sprzedaje tylko dlatego,że jest dl" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pumiak Opublikowano 3 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 O co ci chodzi karibox bo nie za bardzo kumam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 3 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 O co ci chodzi karibox bo nie za bardzo kumam? Złośliwość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 5 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 Pumi popraw w ogłoszeniu błąd ort. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carp22 Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Witam, z racji że jest to mój pierwszy post chciałem wszystkich użytkowników tego forum powitać Przymierzam się do zakupu nowego Xtraila , w związku z tym chciałbym abyście mi doradzili czy warto za kwotę 117.900 taką ofertę mam od dealera nissana kupić wersję Tekna sprzed FL rocznik 2017 w cenie z kołami zimowymi aluminiowymi 17" , bagażnikiem na relingi w cenie, czy czekać na większe rabaty modelu po FL gdzie cena katalogowa bez kół , bagażnika wynosi ok 142.000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość swanno Opublikowano 5 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Witam Was od pewnego czasu rozważam zakup X-traila w benzynie z myślą o montażu lpg. Chciałbym Was prosić o zerknięcie i ocenę tego auta, a także o informacje o co pytać i na co zwrócić szczególną uwagę przy oględzinach. https://www.olx.pl/oferta/nissan-x-trail-2-5-165km-4x4-panorama-webasto-climatron-full-oplacony-CID5-IDolE0i.html#df317c90a9;promoted Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carbomer Opublikowano 5 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Sprzedawca ma fantazję. Jest to wersja przedliftowa a nie żaden model 2004. Silnik 2.5 jest ok ale z tego co koledzy piszą, niekoniecznie do gazu. Jedyny w kraju ze światłami w relingach, chyba jednak nie taki rodzynek. Cena, jak na moje przesadzona i co z akcyzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 5 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Sprzedawca ma fantazję. Jest to wersja przedliftowa a nie żaden model 2004. Silnik 2.5 jest ok ale z tego co koledzy piszą, niekoniecznie do gazu. Jedyny w kraju ze światłami w relingach, chyba jednak nie taki rodzynek. Cena, jak na moje przesadzona i co z akcyzą? Jest napisane ,ze niby jest w pełni opłacony. Mnie jednak najbardziej cieszy przebieg tego auta-141,5 tys.km w 14 letnim sprowadzonym dieslu :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borge Opublikowano 5 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 2,5 l. benzyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berater Opublikowano 5 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Piotrek, to nie jest kaszlak, a benzyna. Ale nawet, rzeczywiście przebieg zabawny. Borge mnie uprzedził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 5 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Piękna wersja. Dostać taką od pierwszego ownera. Wszystko malowane, łącznie z felgami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 5 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Piotrek, to nie jest kaszlak, a benzyna. Ale nawet, rzeczywiście przebieg zabawny. Borge mnie uprzedził. Widziałem ,ze to benzyna ale sam nie wiem dlaczego napisałem diesel patrzac na tego X-traila. Ale i tak patrzac na przebieg jednak posłuchałbym sprzedajacego i wzial ze soba mierniki ,komputery i bardzo wnikliwie autu przyjrzal się.. Podejrzanie ładnie wyglada jak na swój wiek.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borge Opublikowano 5 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 automatyczna skrzynia biegow w 13-to letnim aucie z nieznana przeszloscia to proszenie sie o klopoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 5 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 (edytowane) Te automaty są uważane za trwałe. Edytowane 5 Września 2017 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flini Opublikowano 11 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 (edytowane) Czesc ! Jestem nowy na forum, wiec milo mi Was wszystkich przywitać. Mam takie szybkie pytanie ponieważ chcemy kupic sobie X-Traila i moje pytanie odnosnie rodzajów napędów . Z tegoco wyczytałem sa wersje 4x4 i 2WD? Rocznik 2003. Jak mozna rozpoznać niezagladajac pod auto. Pytanie moje wynika z pokrętła w niektórych wersjach 2wd/auto/Lock a inne tego nie maja. Czy to znaczy ze auto jest z napędem na przód ? Wiem ze pytanie moze sie wydawać głupie ale ja juz zgłupiałem Dziekuje za pomoc Edytowane 11 Września 2017 przez Flini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berater Opublikowano 11 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 1. Jest pokrętło = 4WD 2. Brak porętła = 2WD (przód) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flini Opublikowano 11 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 11 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 za dziękuje się nie kupuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi