pawcio Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 (edytowane) Sprzedajcie swoje nissany, zamknijcie forum i po temacie Wszyscy bedą happy Pamiętajcie tylko, że nawet marki premium za x razy więcej niż QQ nie zagwarantują Wam 100% zadowolenia i spokoju Edytowane 7 Marca 2017 przez pawcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Bo kiedyś był skośnookim JAPOŃCZYKIEM .... nie to co teraz - wybaczcie za określenie - "kundel" ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 No tak. Nissan jest dziwna marka... Na przykład gdybym miał jeden warunek..."kombi" dziwna polityka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi_St Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 (edytowane) tak na pierwszy rzut oka: - z tyłu nawiewów nadal brak, - dalej tylko szyba kierowcy automatyczna - dalej włączanie podgrzewania siedzień w kiepskim miejscu - dalej za głębokie miejsca na kubki. - raczej chyba nie ma doświetlania zakrętów EDIT: sorry, doświetlanie zakrętów ma być dla LEDowych reflektorów adaptacyjnych (soczewki beda się skręcać) - no i dalej Renault nie zgodził się na 1.2 130KM NCII niby takie same tylko nowy interfejs. Jak znam Nissana to nie ma szans aby zezwolili na update intefejsu do naszych NCII Edytowane 7 Marca 2017 przez Tomi_St Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Ale ma być Bose co niektórych powinno ucieszyć No i ciekawe co zmieniło w NC. Czy będzie full link? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 No wiem. Było w J10 a w J11 juz nie. Ja jednak porównuje J11FL do J11. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi_St Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 (edytowane) Full link niestety nie. Jest lepsza grafika map w nawigacji i nowy intefejs graficzny, raczej nie dodali jakiś super fajnych funkcji bo by się tym pochwalili. Edytowane 7 Marca 2017 przez Tomi_St Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gambiting Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Nissan stał się marką samochodów niszowych, a z drugiej strony wyzbył się całkowicie swoich terenowych tradycji. Moim zdaniem nie da się utrzymać marki opierającej się jedynie na QQ, który już nie jest tak konkurencyjny jak kiedyś. - Micra K13 - porażka - Nowy Note - porażka - Pulsar - porażka (w sumie nawet nie wiem dlaczego, bo to całkiem udany produkt mimo kilku niedoróbek) - Nowy X-trail - stał się dawnym QQ+2 i wyzbył się całkowicie charakteru cenionych poprzedników - 370Z - doskonały samochód, a sprzedaż to kilka sztuk rocznie. - Murano - porażka - samochód archaiczny, ale bardzo dobry i obecnie już niedostępny. - brak samochodu klasy D na rynku europejskim - porażka - brak samochodu klasy C kombi - porażka - pozbycie się terenowego Pathfindera czyli ostatniego dostępnego terenowego samochodu na ramie - porażka - odwrót od samochodów użytkowych - porażka - Nissan Terrano vel Dacia Duster na rynkach wschodnich..... no chwały to Nissanowi i legendzie Terrano nie przysparza. Quo vadis Nissan? Czy leci z nami pilot? Leci,ale wyraźnie widać,że Nissan po prostu olewa Europę. Własnie wróciłem z Kanady tydzień temu, i tam jakoś się wszystko da - jest nowiutki Pathfinder, podobny trochę wyglądem do X-Traila, ale technologia ta sama co stary Pathfinder. W dodatku jest też Nissan Titan który jest w ogóle samochodem do ciężkiej pracy. Qashqaia nie ma,ale jest "rogue" czyli nowy X-Trail z inną nazwą(co śmieszne, stary Qashqai to właśnie był Rogue na tamtym kontynencie). I oczywiście,w Kanadzie i Stanach Zjednoczonych można go mieć z benzyną, automatyczną skrzynią biegów i napędem na 4 koła. A w Europie choćbyś przyszedł z walizką pieniędzy - nie da się. Tak samo murano - zgadzam się,głupi samochód - ale jak chcesz to proszę bardzo,jest,możesz kupić. Chcesz sedana? Proszę bardzo! Są aż trzy - Sentra, Altima i Maxima. Do wyboru do koloru. Jedyne czego amerykanie nie dostają,to Pulsara. Jestem pewien,że bardzo płaczą z tego powodu , http://www.nissan.ca/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Leci,ale wyraźnie widać,że Nissan po prostu olewa Europę. Dokładnie! Zobaczcie jaka bogatą paletę ma Renault : od tyciego Twingo , poprzez Clio (w 3 wersjach) , Capturek , Kangoo , Meganka ( 4 wersje) ,Scenic (2) ,Kajdar , Talisman (2) ,Espace i Trafic...a jeszcze Master Dla każdego coś fajnego , jest wybór. https://www.renault.pl Aaaa...zaapomniałam o najnowszym dziecku zaprezentowanym teraz w Genewie - Renault Alaskan http://moto.pl/MotoPL/7,88389,21430494,salon-genewa-2017-renault-alaskan-debiut-w-marcu.html i Koleos http://www.autocar.co.uk/car-news/motor-shows-geneva-motor-show/2017-renault-koleos-suv-arrive-europe-june Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Łojtam, ciekawe z czym teraz PSA wyskoczy. Wiem że nie w temacie, więc nie bijta po oczach A to że Nissan olewa Europę... Można powiedzieć że kopie sobie dołek. Gdzie będzie sprzedawał swoje cuda? Chyba tylko Azja, gdzie nie ma norm wyssanych z palca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Jeszcze Traffic, Clio RS, Megane GT, Megane RS na horyzoncie, dość popularne i praktyczne Clio Grantour Renault zjada Nissan'a - przynajmniej w Europie. No wyliczyłam je ... chyba,że coś mi umknęło ....bo tyyyyyle tego jest Zjada ,aż mu czy jej (?) się uszy trzęsą (dziwnie to zabrzmiało ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Tak czy siak - miałabym dylemat , który wybrać...Bo to nęci i to kusi Meganka fajna (wszystkie wersje) , Captur też taki damski , Talisman - moje ulubione nadwozie...Czy Espace? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Full link niestety nie. Jest lepsza grafika map w nawigacji i nowy intefejs graficzny, raczej nie dodali jakiś super fajnych funkcji bo by się tym pochwalili. zaraz zaraz , gdzieś to już widziałem .... a w nowej Navarze jest taki UPS. Mi osobiście to najbardziej podoba się ten kolor niebieski - tylko czy on w "realu" będzie taki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seta21 Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 I co - widzieli w Genewie J11 po lifcie? :-0 Z zauważonych nowości: - będzie wersja Tekna+, a wniej m.in. ... Bose! O Bose! - antena płetwa rekina - inna kierownica - zmieniony interface NC - zmiany w wyglądzie dotknęły głównie przód auta - acha, to dla Pań ;-) - dwa nowe kolory http://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/genewa-2017-nissan-qashqai-po-liftingu/glrdn5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proggy Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Bardzo mi sie podobaja te skorzane fotele ... kierownica bez porownania do starej ... tez na plus, ale niestety brak nawiewow na tyl. To naprawde dziwne, ze nie potrafia lub nie chca tego dolozyc. Czy dobze widze, ze sa totalnie nowe LEDy, ale jakby na wzor starych ? Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasziek Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 (edytowane) jak dla mnie: + kierownica + fotele + wyglad swiatel do jazdy dziennej - mamy 2017 rok a panel komputera (NC) wyglada dalej jakby byl robiony 15 lat temu - ten nowy przod to mi sie jakos z Kadjarem kojarzy Edytowane 8 Marca 2017 przez stasziek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/106662-facelift/page-3a czym różnią się te tematy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/106662-facelift/page-3 a czym różnią się te tematy? Niczym, administrator moglby je polaczyc. Moja wina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Teraz już niczym,tenks Pawcio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 A mnie ciekawi czy w koncu pojawi sie aktywny tempomat i aktywny asystent pasa ruchu. Skoro QQ taki nowoczesny to fajnie by bylo aby to bylo, zwlaszcza, ze konkurencja ma to juz od lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 A mnie ciekawi czy w koncu pojawi sie aktywny tempomat i aktywny asystent pasa ruchu. Skoro QQ taki nowoczesny to fajnie by bylo aby to bylo, zwlaszcza, ze konkurencja ma to juz od lat. Pojawi sie, pod nazwa ProPILOT. http://www.autoblog.com/2017/03/07/nissan-qashqai-semi-autonomous-features-geneva/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seta21 Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 No dobra, to tera dawajcie ceny. Bo ja się obawiam, że J11FL Tekna + to będzie = X-Trail w średniej wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kay_84 Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 (edytowane) A propos quo vadis Nissan, to pamiętajcie, że Nissan jest marką globalną, a Renault, cóż, głównie europejską. Stąd chyba ograniczona oferta Nissana na rynku europejskim, który dla pozaeuropejskich marek jest ciężki (w top10 marek samochodowych w Europie tylko Ford nie jest stricte europejską marką, choć europejski oddział Forda jest na tyle odseparowany do amerykańskiego, że można go zaliczać do marek europejskich), choć i tak Nissanowi udawało się w ostatnich latach być najpopularniejszą w Europie marką japońską. Natomiast poza Europą to jest zupełnie inna historia. Zobaczcie gamę modelową Nissana w USA czy w Japonii, po kilka fajnych sedanów różnych rozmiarów, kilka SUVów, wybór jest b. duży. I globalnie Nissan sprzedaje dwa razy więcej samochodów niż Renault. Moim zdaniem więc podział jest taki, że w Europie dominuje Renault, a Nissan niejako uzupełnia jego ofertę starając się za bardzo nie kanibalizować sprzedaży Renault, ale poza Europą większy nacisk jest w grupie kładziony na Nissana. No i trzeba pamiętać o jednym ogromnym atucie Nissana, tj. bodaj najpopularniejszy model samochodu elektrycznego. Na ten moment nie jest to pewnie jakiś duży udział w sprzedaży czy dochodach, ale to Nissan spośród popularnych marek jest bodaj najdalej z rozwijaniem technologi napędu elektrycznego w zwykłym samochodzie. Edytowane 8 Marca 2017 przez kay_84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 No co Tyyyy....Są niemal jak w Maximie na 2017 rok W Maxi to sa przyzwoite siedzidla, nie przokonuje mnie napompowany transformers w QQ. Biorac pod uwage, ze dyskusja zeszla juz miejscami na inne marki, niesmialo dodam, ze podoba mi sie Skoda Kodiaq . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi_St Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 zaraz zaraz , gdzieś to już widziałem .... a w nowej Navarze jest taki . Hmm..., w ASO pewnie mają soft do NC II do Navary bo zapewne pojawiły sie jakieś poprawki błędów. Ciekawe czy dałoby sie wgrać taki soft z Navary do naszego NC II ? A co do FL to szkoda, że nie ma też elektryczne otwieranej klapy bagażnika. Byłoby co zgapić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi