2pac Opublikowano 18 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 Koledzy czy ktoś się orientuje czy jest możliwość, jak tak to jak, zmiany czułości włączania świateł mijani. Mam wrażenie, że stosunkowo późno światła załapują i kiedy spora cześć aut już jedzie na światłach mijania to ja dalej pomykam na dziennych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 18 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 W poprzednich wersjach Kaśki była możliwość ustawienia czułości sensora,między zegarami.Teraz w roczniku od 2017 nie sprawdzałem tego,sprawdź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mao Opublikowano 18 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 (edytowane) 14 minut temu, 2pac napisał: Koledzy czy ktoś się orientuje czy jest możliwość, jak tak to jak, zmiany czułości włączania świateł mijani. Mam wrażenie, że stosunkowo późno światła załapują i kiedy spora cześć aut już jedzie na światłach mijania to ja dalej pomykam na dziennych . Wyjaśniłem tę sprawę w poniższym temacie, podobno przed liftem była funkcja regulacji czułości w menu AutoLights, po lifcie już nie ma. https://forum.nissanklub.pl/topic/100702-czujnik-zmierzchu/?page=4 Edytowane 18 Listopada 2019 przez Mao 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 18 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 Folia przyciemniająca na czujnik W Toyocie lepiej to rozwiązali. Po pierwsze jest regulacja czułości załączania świateł (od -2 do +2), a dodatkowo ma drugi czujnik na desce, który odpowiada za zapalanie podświetlenia radia itp. Super sprawa bo częśto jest tak, że czujnik zapala Ci mijania i przyciemnia radio a jest za jasno na przyciemnione radio... Wiem, można radio przełączyć na dzień ale Tojka ma to lepiej obcykane z 2 czujnikami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba1982 Opublikowano 17 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 Cześć! Jadę montować hak do kaszlaka i zastanawiam się nad wyborem pomiędzy tradycyjnym hakiem, odkręcanym za pomocą kluczy (czyli 2 śruby), a automatycznym, czyli takim na skręcanie bez narzędzi (wypinanym). Biorę pod uwagę produkt marki Westfalia, różnica w cenie, to ok 500zł, ale nie w tym tkwi dylemat. Ma ktoś z Was hak automatyczny? Jak się spisuje z biegiem (dłuższym) czasu? Wiązka ma być 13 pin, ponieważ wiosną chce zapiać przyczepę kempingowa i ruszyć na południe. swoją drogą nie wiem jak kaszlak poradzi sobie z przyczepą DCM 1300kg :-D hehehe Ale wracając do sedna sprawy, czy taki automat może mieć trwałość porównywalna z tradycyjnym hakiem??? Może się ktoś z Was podzielić spostrzeżeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomko Opublikowano 17 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 W dniu 18.11.2019 o 17:08, 2pac napisał: Koledzy czy ktoś się orientuje czy jest możliwość, jak tak to jak, zmiany czułości włączania świateł mijani. Mam wrażenie, że stosunkowo późno światła załapują i kiedy spora cześć aut już jedzie na światłach mijania to ja dalej pomykam na dziennych . No to teraz wiem, dlaczego migają mi światłami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 20 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2019 to ja mam odwrotnie - pewnie ustawienia. Ja prawie obecnie jeżdżę cały czas na mijania. tylko w środku dnia mam dzienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 (edytowane) Witam. Czy ktoś z was sprawdzał jakie są bezpieczniki w puszcze pod dolotem powietrza do filtra? Ja otworzyłem to dziś ale nie wywlekałem bo opisy na wierzchu to były jakieś actulator 1 do 5, wycieraczki, lampy wsteczne itd... Próbuje namierzyć bezpieczniki od lamp przednich, dziennych, postojowych. Nigdzie tego cholerstwa nie mogę znaleźć. Wg youtuba juke, versa, teana chyba i kilka innych nissanów po 2012 właśnie tam ma bezpieczniki od lamp. Szukam też tego co firma osram w instrukcji nazywa ignitial signal i sugeruje na filmie, że to jest bezpiecznik 15 amper. Chce wymienić dziene i przeciwmgielne, ale muszę się wpiąć w bezpiecznik "ignition" lub jeśli można to w dzienne. Obstawiam, że to żaden w kabinie bo dziś wypiąłem wszystkie z opisem acc i ign i nie miało to żadnego wpływu na światła, a nie działało np. Ogrzewanie foteli. Już obejrzałem filmiki o ściąganiu zderzaka i troche już się bawiłem dziś i szło dosyć gładko... Ale bez namierzenia bezpiecznika na obwodzie, który działa tylko po uruchominiu silnika - bo tylko wtedy dzienne się palą - nie ma sensu rozbierać pół przodu. Poratuje ktoś informacją? Dokładnie "terminal 15 ignition(+). Zauważyłem, że producenci innych dodatków, niekoniecznie świateł, nazywają to podobnie lub tak samo. Gdzie to może być? Wiem, że musi, bo już widziałem pulsary po wymiance tychvświateł. Edytowane 24 Stycznia 2020 przez tomkek1912 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quadro26 Opublikowano 28 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 Czy po odpaleniu samochodu da się całkowicie wyłączyć światła zewnętrzne? Jak wiemy na 0 świecą się dzienne - stąd moje pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 28 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 W j10 dzienne świecą sie na auto a w pozycji wyłącz nic sie nie świeciWysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quadro26 Opublikowano 28 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 No właśnie, a w moim j11 jest opcja 0 - która włącza światła dzienne, opcja postojowe (przyciemnione przednie ledy + ledy tylne), mijania i auto (zależnie od warunków - dzienne albo mijania). Nigdzie nie ma opcji off, co na logikę powinno dziać się przy przełączeniu świateł na 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 28 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 A w komputerze nie ma takiej opcji?Może masz włączoną opcje "skandynawskąWysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 28 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 Na YT jest trik jak je wyłączyć (dzienne), chyba nawet na forum ktoś opisywał. Podobno się da. Ale to była chyba na przykładzie automatu. Musiał być na P z zaciągniętym ręcznym i coś tam. Ale po co je wyłączać? Jak stoisz z motorem to postojowe do tego służą, a bez motoru gasną wszystkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 29 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2020 15 godzin temu, Quadro26 napisał: Czy po odpaleniu samochodu da się całkowicie wyłączyć światła zewnętrzne? Jak wiemy na 0 świecą się dzienne - stąd moje pytanie Noooo ale homologacja mówi, że muszą być zapalone dzienne po odpaleniu silnika. Poz. 18 tabeli z rozporządzenia: Światło do jazdy dziennej 1) powinny się automatycznie włączać, kiedy urządzenie włączające lub wyłączające silnik znajduje się w położeniu umożliwiającym pracę silnika, 2) mogą być włączone gdy - automatyczna skrzynia biegów jest w pozycji P - hamulec postojowy jest uruchomiony - przed ruszeniem pojazdu po raz pierwszy po każdym ręcznym uruchomieniu urządzenia zapłonowego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahtew Opublikowano 12 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 witam, Potrzebuję pomocy przy namierzeniu bezpiecznika od elektrycznych foteli (fotel pasażera). chodzi o zasilanie przesuwu/pochylenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quadro26 Opublikowano 17 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Witam, czy zdarza się u was piszczenie hamulców? Przy wymianie gwarancyjnej modułu hamulca ręcznego zgłosiłem piszczenie hamulców - sprawdzili, pomierzyli i klocki i tarcze - wyniki na zdjęciu (pani zapisała po poproszeniu). Powiedzieli - jeździć, wszystko okej. No tylko kurde blaszka nie do końca, bo piszczę przy podjeżdżaniu do świateł jak stary grat Czytałem, że Jacko w jednym z tematów pisał, że zacisk może nie być prawidłowo odciągany, ale w aso sprawdzili i oczywiście wszystko cacy... Samochód ma 28 tysięcy przebiegu i 2.5 roku. Jakieś pomysły co z tym zrobić? Aso nie widzi problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 17 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Tzn kiedy ci piszczą. Jak hamujesz?Czy w czasie jazdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quadro26 Opublikowano 17 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Podczas lekkiego hamowania, najczęściej przy dojeżdżaniu do świateł, stopu itd. Podczas jazdy cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quadro26 Opublikowano 18 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 Ktoś ma jakiś pomysł? Hamulce w dobrym stanie, tylko to piszczenie, od którego można osiwieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 18 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 (edytowane) Może ostre hamowanie ze 150 troszkę je przeszlifuje na tyle, że przestaną? Piszczenie ma zwykle okresowy charakter (najczęsciej chyba przed wymianą od zużycia albo tuż po przed dotarciem się elementów, zwłaszcza jak nowe klocki stara tarcza) Edytowane 18 Lutego 2020 przez Smakor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quadro26 Opublikowano 18 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 Tzn. hamowanie bez załączenia się ABS'u? Próbowałem z 70 do 0 i na trochę przestawało... Zobaczę z wyższej prędkości, może faktycznie coś to pomoże! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 18 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 Nie tak żeby blokować koła ale chodzi o to aby trochę przepalić powierzchnię klocków i tarcz. Do blokowania to szkoda zimówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quadro26 Opublikowano 18 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 Tak tak, dokładnie to miałem na myśli Dzięki za poradę, spróbuję w najbliższym czasie coś spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 18 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 Tylko pamiętaj żeby się nie zatrzymywać tylko schłodzić tarcze.Jazdą..Bo efekt możesz mieć inny niż zamierzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucky Opublikowano 26 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 Czym różni sie fuel economy 1 od 2 ? Po zresetowaniu wszytskiego po jakims czasie wartości są różne wiec musza byc roznie liczone... jak/po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi