cygan67 Opublikowano 10 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 Godzinę temu, JACKO29 napisał: Ciężko, W przelotce jest tak nabite,że nie ma mowy.A innych dziur nie widać Nie dobrze :-) , mam kilka rzeczy do zrobienia ale widzę że jakoś najtrudniejsze zostawiłem na koniec :-) kamera przód tył, czujniki parkowania, maty grzewcze do foteli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahtew Opublikowano 10 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 2 godziny temu, cygan67 napisał: Hej, wie ktoś może jak ( którędy) przejść przez ścianę grodziową ? Chcę zainstalować przednią kamerę oraz czujniki parkowania. są dwa przejścia. pierwsze do przepuszczania kabli o dużych średnicach masz obok przejścia z główną wiązką bezpośrednio za nadkolem. ja przez to przejście przepchnąłem 70mm2 (więcej się nie da; w miarę bezpiecznie przejdzie 50mm2). aby się do niego dostać musisz ściągnąć nadkole. drugie masz po stronie pasażera nad górnym zawiasem do otwierania drzwi. musisz wyjąć zatyczkę, a we wnętrzu zdjąć plastik przy dywaniku i odkręcić wiązkę. reszta idzie metodą prób i błędów. tym przejściem możesz przeprowadzić ok. 10mm2. brzmi na dużo roboty, ale tak naprawdę cała operacja nie będzie trwać dłużej niż 1-2h. zdjęcie przepustu za nadkolem w załączeniu. na drugie poszukam jutro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cygan67 Opublikowano 11 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 (edytowane) 20 godzin temu, mahtew napisał: mahtew - dzięki bardzo. Edytowane 11 Marca 2020 przez cygan67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 13 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2020 Witajcie zerknijcie jutro a raczej wciśnijcie guzik zamykania lusterek jak pójdziecie z psem albo na fajkę. Wg mnie wydaje mi sie na 99% że mogłem złożyć lusterka o każdej porze dnia i nocy. po ostatniej akcji wymiany aku - moge to zrobić jedynie na włączonej stacyjce. Proszę - sprawdźcie. PS kilka tygodni miałem wąski garaż i zawsze mialem otwartą szybę. Jak krzywo stanąłem zawsze cyknąłem knefla - i sie składały . teraz niiii. Dlatego 99% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 13 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2020 31 minut temu, Brzyk napisał: Proszę - sprawdźcie. W Pulsarze zawsze mogę złożyć/rozłożyć lusterka, nawet pilot nie jest do tego potrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 13 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2020 W qq jest guziczek obok regulacji lusterek na drzwiach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 13 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2020 31 minut temu, Brzyk napisał: W qq jest guziczek obok regulacji lusterek na drzwiach Panel sterowania szyb i lusterek chyba mamy identyczny, w tym guziczek przed pokrętłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 13 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2020 OK, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czech Opublikowano 14 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 A nie lepiej ustawić te funkcje na automat. Zamykasz auto to się składają, a odpalasz to się rozkładają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 14 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Złoża się tylko automatycznie jak. Zamknę auto. A w gara,u mam zawsze otwarte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz1609 Opublikowano 14 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Składają się zawsze bez kluczyka,od razu po jeździe i rozkładają się przed jazdą po otwarciu też bez kluczyka. Ale zdarzyło mi się kilka razy, jak sprzątałem to poźniej nie chciały się złożyć bez kluczyka.Podejrzewam,że aku wchodzi w tryb ekonomiczny po dłuższym postoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberekp Opublikowano 14 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Wciskając guzik składania lusterek, u mnie zawsze się skladaja bez znaczenie czy kluczyk jest czy to nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 14 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 U mnie też tylko pytanie czy np otwarcie drzwi nie ożywia elektroniki na chwilę (tak się dzieje np z gniazdem zapalniczki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 14 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Kurcze może się zresetowaly ustawienia przy wyłączeniu Aku..ale nie kojarze żeby włącznik lusterka miał swoje miejsce w komputerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 14 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Nie ma... tylko co ma się dziać przy otwieraniu/zamykaniu/zapalaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackpazner Opublikowano 2 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2020 Czy wymieniał ktoś może w ASO przedni głośnik od strony kierowcy znajdujący się w drzwiach? Zastanawiam się ile taka przyjemność może kosztować, niestety przez telefon serwis nie był w stanie podać rzadnej kwoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 2 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2020 Jak już masz zamiar wymieniać to kup porządne głośniki i sam sobie wymień,nic trudnego.A obok przyjemności z montażu będziesz miał przyjemność zaoszczędzonych niezłych kilka groszy,bo za 50 zł serwis na pewno tego nie zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackpazner Opublikowano 5 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 Głośniki już zamówione, faktycznie nic trudnego rozebrać bok drzwi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacoob Opublikowano 16 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2020 Cześć, dostałem ostatnio maila od dealera odnośnie zabezpieczenia podwozia - dokładnie to była ta oferta https://www.nissan.japanmotors.pl/p/serwis/zabezpiecz-samochod-przed-zima Szybkie pytania: 1) czy jest sens to robić? 2) Czy jest sens to robić w ASO ? QQ na przedłużonej gwarancji. Dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr60 Opublikowano 17 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2020 Można wiedzieć czym cię wkurzyli ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 17 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2020 Cześć, dostałem ostatnio maila od dealera odnośnie zabezpieczenia podwozia - dokładnie to była ta oferta https://www.nissan.japanmotors.pl/p/serwis/zabezpiecz-samochod-przed-zima Szybkie pytania: 1) czy jest sens to robić? 2) Czy jest sens to robić w ASO ? QQ na przedłużonej gwarancji. Dziękuję za odpowiedzi.A pytałeś czy to jakaś akcja?Pierwsze słyszę żeby ASO chciało pomóc w sprawie jeszcze podwozia.Chyba że czytali post jak ktoś w innym wątku pokazał zardzewiałe chyba wahacze.Mnie nawet na roczny przegląd nie zaprosili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 17 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2020 5 godzin temu, Brzyk napisał: A pytałeś czy to jakaś akcja? Pierwsze słyszę żeby ASO chciało pomóc w sprawie jeszcze podwozia. Chyba nikt nie podejrzewa, że konserwację podwozia robią za friko. Podejrzewam, że mając "wolne moce przerobowe", postanowili zwabić trochę klientów, a przy okazji "trochę" zarobić. Przecież tego typu akcje wielu dealerów ma na porządku dziennym: - przegląd przed urlopem - przed zimą - po zimie ... etc Ale jeszcze nigdy nie słyszałem, by jakieś ASO to robiło za free W tym przypadku oprócz robocizny, dochodzi jeszcze przygotowanie auta do konserwacji spodu i koszt środków .... Sam jestem ciekaw, jaką "fakturę" wystawią koledze Jacoob, tym bardziej, że jak wspomniał kol. Strider, sprawa dot. JapanMotors. Swego czasu (po upływie 3 letniej gwarancji) chciałem do nich podjechać na wymianę oleju i filtra oleju (tylko i wyłącznie), a olej i filtr przywiozę własny. Więc telefon i nna starcie pytam o cenę usługi, zaznaczając, że materiały mam swoje i żadne inne czynności mnie nie interesują. Pierwsza odpowiedź jaką usłyszałem, to ponad 500 stów. No to pytam za co te 5 stów.. Pani mi tłumaczy, że auto ma już nahulane ponad 80 tys, więc trzeba zrobić przegląd, wymiana świec ... trochę tego wymieniła. Pytam skąd u nich taki przebieg mojego auta, skoro ja mam realnie (wtedy było coś ok. 30 tys). No i Dlaczego mi dorzucają kupę usług, skoro zaznaczyłem, co konkretnie mnie interesuje. W odpowiedzi usłyszałem, że Pani musi się z kimś tam skonsultować i oddzwoni. Oddzwoniła po 2 dniach. Usłyszałem cenę 130 zł. Biorąc pod uwagę ich podejście i że do Japanmotors w Komornikach mam ponad 20 km w jedną stronę, załatwiłem sprawę w niedawno powstałym, porządnym i elegancko wyposażonym serwisie Grygiel Autoserwis . Serdecznie polecam wszystkim poznaniakom (i nie tylko). Za wspomnianą usługę zapłaciłem 30, czy 40 zł (już dokładnie nie pamiętam. Panowie nie tylko wymienili olej i filtr oleju, ale dokładnie sprawdzili cały spód, dokręcili mocowanie rurki doprowadzającej olej do smarowania turbo wychodzącej z tyłu obudowy silnika, bo to miejsce było "zapocone" olejem. Dziwili się, że przez cały okres gwarancji, ASO nie zwróciło na to uwagi, a śruby mocujące tą rurkę były fabrycznie zbyt słabo dociągnięte. Mało tego - miejsce dokładnie umyli benzynką, wysuszyli i poprosili, bym po przejechaniu kilkudziesięciu km podjechał do nich by mogli sprawdzić, czy to lekkie dociągnięcie śrub było wystarczające. Swoim podejściem do klienta, profesjonalizmem i (nie ma co ukrywać) cenami, mają nowego klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacoob Opublikowano 17 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2020 Uściślając - to nie żadna akcja serwisowa lecz marketingowa (nie za darmo, za pieniądze) - podejrzewam, że po prostu mają moce przerobowe (tak jak wspomniał @Andrzej G ). Na razie nie planuje dokonywać takich zabiegów więc nie przekonamy się jaką fakturę mi wystawią A co do JapanMotors/PGD to ja na razie nie miałem złych wspomnień - wszystko było zawsze w porządku (raz tylko musieli poprawiać ).@Brzyk mnie też nie zapraszają - sam się wpraszam Ponawiając pytanie - czy takie zabiegi jest sens robić? Jeżeli jest to może macie jakieś polecenia w Małopolsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 18 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2020 Tak się właśnie zastanawiałem czy serwisy [jeszcze] nie wpadły na pomysł zabronienia podłączenia rejestratora na czas naprawy/przeglądu... Pewnie dojdą do tego tak czy siak albo sami będą manipulować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 18 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2020 Zależy czy masz schowany czy nie.Jak na szybie oficjalnie to u mnie zawsze odłączyli jeżeli sam tego nie zrobiłem.A z drugiej strony mają pewnie monitoring. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi