karibox1 Opublikowano 25 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 (edytowane) o bracie ja tu daję Hitachi ha5300 tranzystorowe tu musi być przytup, lampa nie da sobie rady. Hybrydy to nie wiem bo nie słuchałem. Że niby się przełączy na tranzystor jak będzie potrzeba tak? Zwrotnice mają 25x25cm http://www.hifiengine.com/gallery/images/hitachi-ha-5300-integrated-amplifier.shtml Edytowane 25 Lipca 2016 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 27 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 w pathosie przedwzmacniacz masz na lampie - końcówka jest na tranzystorach. ja tego słuchałem na z elektrą 905 - wyrywa z butów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 27 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 (edytowane) elektra z MF u......... szacuneczek. Pathos. Za komplet pre+kocówka dostanę Pathfindera. Edytowane 27 Lipca 2016 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 28 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 http://allegro.pl/pathos-classic-one-mkiii-i6360826397.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 28 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Pożyczysz 7000? trochę się wypstrykałem. 200 chyba opuści? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czarna22 Opublikowano 28 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 (edytowane) Ja w ogóle nie widzę sensu w kupowaniu Na Polskie warunki jest to nieopłacalne, lepiej samemu zbudować taki wzmacniacz. Nie jest to wcale takie trudne. Jeśli się tylko umie lutować i mierzyć napięcie najprostszym przyrządem, to myślę, że można to wykonać samemu. Na necie są gotowe projekty, gdzie opisane są szczegółowo krok po kroku. (Sprawozdania). Także polecam taki sposób, którym sporo zaoszczędzimy Ostatnio taki zrobiłem jak mojej księgowej z Jeleniej Góry, więc ew. mogę się postarać o wykonanie komuś. Jak coś to priv. Edytowane 29 Lipca 2016 przez czarna22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 28 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 (edytowane) Stridy nie odważę się na takie tłumaczenie. Zwyczajnie mnie zjesz na obiad. Najnowszy model Focal Utopia są droższe niż nowy qq http://allegro.pl/focal-scala-v2-utopia-audiotrendt-krakow-i6356562229.html w pathosie przedwzmacniacz masz na lampie - końcówka jest na tranzystorach. ja tego słuchałem na z elektrą 905 - wyrywa z butów aaaa focal electra....bo tu mam też musical fidelity elektra jako wzmak Edytowane 28 Lipca 2016 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 28 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 To dla melomana i co z tego że tak samo w pokoju zagra jak dużo tańsze kolumny ale za taką kasę to choćby go ćwiartkowli to i tak powie że jest bajecznie i nic lepszego niema. Kolumny to wstęp a reszta, chm wolę nie myśleć o kosztach i przeróbce pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 28 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Wytłumaczcie laikowi jaki ma sens kupowanie używanego wzmacniacza za 7k? Lepiej kupić http://www.junak.com.pl/kolekcja/motocykle125/59/Junak-M12-125.html i poczuć wiatr we włosach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 28 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Kubalon dobrze prawi. Dźwięk jest nieprawdopodobny. Nic się do niego nie równa, może oprócz GLD Chopin/Euterpa. No i może GLD Millenium IV w wersji kompaktowo-refleksowej, które też mam a jakże...i też były najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 28 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Strider da możesz być pewny,na 10000 osób jedna odróżni a jak jeszcze muza dobrze nagrana to już miodzio.Słuchawki to co innego dobre da się odróżnić bezproblemowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borge Opublikowano 28 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 (edytowane) To dla melomana raczej dla audiofila, dla melomana wazna jest tresc a nie przekaz ... i pytanie za 100pkt czy taki powiedzmy wzmacniacz za 2k nie da 80% wrażeń z tej górnej półki? da jak najbardziej, chyba ze ktos rozroznia w 'slepym tescie' dzwiek przy uzyciu interkonektow za 100 zl i takich za 5 000 zl ; ) pozdrawiam Edytowane 28 Lipca 2016 przez borge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 28 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Racja audiofila melomana :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 28 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 (edytowane) tak, chodzi o przystające odwzorowanie sceny koncertowej. Niestety wymaga to akustycznych inwestycji w domu. Na razie musi wystarczyć, że każda laska jak przyjdzie to prosi mnie bym coś odtworzył i wtedy zrobi wszystko dla mnie Stridy jakie masz słuchawki? Senhi, Beyer? Mogę Ci polecić jakieś używane. Kiedyś je kolekcjonowałem. na początek ściągnij sobie focal audiophile we flac (tfu) i posłuchaj Jeśli chodzi o osrywanie schedy audiofilskiej to polecam dobry blog: http://xyzpawel.blogspot.com/2009/05/obrona-audiofilskiej-swiatyni.html Edytowane 28 Lipca 2016 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 28 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Karibox1 ten link pokazuje sedno sprawy a słuchawki,polecam B&W P5 grzeją w uszy ale dźwięk mnie zauroczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 29 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 to dobry poziom Stridy, jak byś załatwił mocniejszy wzmak to używane jakieś stare Sennheiser Orpheus. Wszystko jedno jaki model. Kuby pewnie ma model kablowy bw a ja słucham na najwyższym modelu Phila Wireless 88 coś tam (sorry) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 29 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 są tańsze też biedne wersje za ułamek tej ceny i używki. Dasz radę. Sprzedasz Pulsiego najwyżej i pozamiatane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 29 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 oj troszkę mnie nie było a temat się rozkręcił.... już tłumaczę - z dobrym dźwiękiem jest jak z samochodami... przecież są 4 koła, silnik i jakoś dvpsko wiezie... troszkę lepiej troszkę gorzej to po co przepłacać? porównanie drugie - na uj kupować porsche za 100 000 eurasi jak można mieć za 20 koła złociszy 80% tego co potrafi porsche... zamiast 300 - pojedzie 260, zamiast 4s bedzie 6... do każdego hobby można się przyczepić - po co łowić ryby jak można kupić w rybnym a kijka potrzymać sobie na balkonie i muchy nim opędzać... ps a słuchawki to lubię AKG.... (takie duże i z kabelkiem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 31 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 (edytowane) Stridy napracowałem się trochę i ja testowałem w 2007 roku kilka modeli z tej tabelki. W 100% zgadzało mi się to co pisał autor. To skrót tabelowy recenzji z 2003 roku w AUDIO. Możesz coś poszukać w tabeli dla siebie z największą ilością kropek, ja tak właśnie szukałem kiedyś. Są to sprzęty, które nowe modele słuchawek wyprzedzają w reprodukcji dźwięku. Mimo to, że jest to klasa budżetowa. Nie patrz na ceny bo to było inne odniesienie. Edytowane 31 Lipca 2016 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 31 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 (edytowane) Tanio i przyzwoita jakość Koss Porta Pro. Edytowane 31 Lipca 2016 przez kubalon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 9 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 (edytowane) miałem je polecam też, takie robotyczne Czy u Was też w Firefox nie da się używać prawego przycisku myszy - otwórz kartę w nowej zakładce? Jeśli tak to żądam zmiany tej sytuacji. JA to mówię i piszę - Karibox!! Edytowane 31 Lipca 2016 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 9 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 w chromie też nie działa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalapan Opublikowano 11 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 (edytowane) dzięki koledzy, mniej więcej mam już jasną sytuację Jedno jest chyba pewne - silnik 136 KM jest trochę bardziej awaryjny, tak wywnioskowałem z forumowych postów Czy Wy nie demonizujecie tych francuzów? Tym , którzy mają jeszcze wątpliwości polecam niezawodną lagunę Edytowane 11 Września 2016 przez Kalapan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 11 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 Są tu użytkownicy lagun. I x się chowa do niej w wielu kategoriach a w części nie. Szczególnie w 3.0 B albo choćby 2.2dci czy 2.0 dci. Nie ma moje zgody na uwłaczanie lagunom. Trzeba było kupić z salonu a nie od handlarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 11 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 Nikt nie demonizuje francuzów. Padło pytanie i jest odpowiedź. Sam w choince mam francuza, co porawda z innej stajni. Co do Lagun, mogę tylko porzypomnieć, że druga generacja była królową lawet Widziałem ile ich przyjeżdżało jak pracowałem przy Renault Lisowski w N.Sączu swego czasu. I nie były to auta od Mirka handlarza. Nie zmienia to faktu że YD22 to japońska konstrukcja na japońskim osprzęcie, co ma swoje zalety, ale też wady. Drogie części i słabe rozeznanie w temacie przygodnych mechaników, na codzień pracujących przy silnikach VAG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi