Gość mas444 Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Klasyczny, stary diesel to nie jest silnik na ujemne temperatury. Mój co prawda odpala natychmiast, ale trzęsie się przez kilka sekund. Nie robię tego teraz i śmigam Ikarusem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rav1975 Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 odpala jak tralala - nawet na "gorszym" paliwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
egn Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 U mnie tez nie ma z odpalaniem problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ASPDAREK Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 nawet lepiej mi odpala niż jest ciepło ale nie wiem do jakiej temperatury tak będzie palił narazie do -15 jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość baca Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Witam moja pali z dotyku lepiej niż benzyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dinodino Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Witam. Moja pali ładnie, chyba lepiej niż w wyższych temperaturach (ciekawe dlaczego?) widzę, że sporo osób tak ma. Zimą leję profilaktycznie VP, bo wychodzi taniej niż dolewanie uszlachetniacza do każdego tankowania, a nie mogę sobie pozwolić na to, żeby mi nie odpalił któregoś ranka. Pozdrowienia PS Wchodzę wczoraj rano do garażu , w środku -8 (garaż mam nieogrzewany niestety) , na blacie stoi słoik z ropą, którą zlałem z filtra paliwa, jesienią, jak zmieniałem na nowy. Wygląda jak pół litra rzadkiego smalcu, a na dnie zamarznięta warstewka wody. Ropa nie była całkiem gęsta ale myślę że, filtr zapchałby się dokumentnie. Nie sądziłem, że, tak się zachowa letnie paliwo już przy -8 stopniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krasnal Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Ostatnio miałem problemy z paleniem swojego. Przy ujemnych musiałem trochę pochechłać. Jak zawiozłem do mechanika to coś podokręcał świece bo podobno jakoś źle przykręcone były (chociaż nie pamiętam żeby je ktoś dotykał) i zaczął palić od kopa. Jak na razie testowany do -8 i pali od kopa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BULI Opublikowano 28 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 A moja "nowiutka" pali w mieście 15l/100km i co wy na to??? Jeżdżę delikatnie, nawet bez klimy, zero żyłowania silnika. W serisie nie wiedzą czemu. Jak coś się zmieni dam znać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość palmer Opublikowano 28 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 8l trasa 10 miasto LPG oczywiście:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość khavior Opublikowano 1 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2007 z racji tego, ze studiuje w Holandii to robie dosc duze trasy swoja primerka. z silnikiem 1.8 benzyna jadac przez autostrade w Niemczech (srednio 120-140km/h) na odleglosci 900km autko spala mi srednio 7,3-7,4l/100km (zgodnie z zresetowanym komputerem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gringo Opublikowano 1 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2007 Siemanko khavior, widze że znasz miasteczko Maastricht...ja współpracuje z firmą z tego miasta Draka Interfoam...tam pracuje duż Polaków,jak to sie stało że tam studiujesz? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość khavior Opublikowano 1 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2007 hehe - jakby to powiedziec - ja jestem z tych "innych" tzn. jestem muzykiem i gram na gitarze klasycznej a tutaj w Conservatorium jest jeden z najlepszych nauczycieli jakich znam w Europie. Poza tym studiuje tez w Poznaniu rownolegle, wiec troche sie najezdze w te i wew te co do Polakow to owszem - jest ich tu sporo. az trzeba uwazac co sie mowi, bo a nuz ktos cie zrozumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mas444 Opublikowano 9 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 Witam Odniosę się do głównego tematu. Do tej pory moja P spalała w mieście 8-9 litrów ropy. Wczoraj pojechałem do pompiarza na sprawdzenie. I tak, silnik ma ciśnienie sprężania w każdym cylindrze 36 Atm!!!!. Przebieg 200tys. Wszystkie 4 końcówki wtryskiwaczy lały jak konewki. Wymienione. Lekka regulacja pompy i zobaczymy co będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PMW Opublikowano 9 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 minimalne wskazania to 10.8 .... maksymalne jakie miałem do tej pory to 17.2 czyli raczej grubo ... P11 Sport Line............................................................................ ......... :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bullitt Opublikowano 9 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 U mnie we wtorek pojawi się LPG sekwencja ciekawe ile gazu będzie wciągać moja primerka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szymekTST Opublikowano 9 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 Moja Primerka pali : 8L - trasa 10L - miasto Oczywiście podaje spalanie LPG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sznurek Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 EDIT 11 L gazu w mieście 91r 1,6 16v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kuba25 Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 A moja Pali 9-10 litrów gazu w mieście , mam wtrysk 3 generacji Koltec. W lato raczej spalanie wzrośnie bo klima dla 1,6 to jednak spore obciążenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciek1 Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 p10 2.0d 6-6.5l ON Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 p-10 1,6 silnik 94 rok zagazowany zapomniał już jak pachnie benzyna po drobnych korektach ,zawór EGR zasłonięty,rura dolotu powietrza w nadkolu troche z początku chciał łykać więcej gazu jak EGR mu zaplombowałem ale że mam instalkę 1 generacji zaraz apetyt mu zmniejszyłem ale jest odczuwalna różnica z zaworem EGR i bez niego.Spalanie to 7,5 litra przy spokojnej jezdżie a jak mnie ktos wku.. :kosci: wi dużo więcej ale 10 ogólnie nie przekraczam. :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
werdin Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 wczoraj zrobiłem trasę ze Świnoujścia do Gdańska przy pełnym obciążeniu tj.cztery dorosłe osoby + bagaże i wzięła mi 6,4. myślę że całkiem rozsądnie, ja jestem zadowolony.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Karoles20 Opublikowano 15 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 U mnie spalanie wygląda mniej więcej tak około: 9l w mieście 7.5-8 na trasie oczywiście benzynki. 1.6 16V '96r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Skała Opublikowano 15 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 Przejechałem moją P11 2,0TDok.160tys.km i pali coraz mniej.Notuję tankowania i stan licznika nie z oszczędności bo litr w te czy we wte mi...Ale to sygnał by np.sprawdzić ciśnienie w kołach.wiele zależy od warunków jazdy np.do Hiszpanii pow.150km/h i pełen wóz 6,6l On z klimą.po mieście 7,1-7,5.Po PL[radary i drogi] w trasie6-6,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jar Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Non-stop w cudownych gdańskich korkach - wzięła 12L/100 :/ ale spodziewałem sie, że będzie gorzej. 60% trasa z dociskaniem + 40 % korki = 8.5L/100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciek1 Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 moja p10 2.0dslx łyknie 6-6,2 w lecie i 7 w zimie w cyklu mieszanym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi