JACKO29 Opublikowano 2 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Ale chyba jeden!? Bo dwa to stanowczo za dużo! A odwrócenie cylindrem na dół nie powoduje szarpania???Zazwyczaj do klap stosuje się dynamiczne hamowanie w siłownikach,czyli inaczej mówiąc olejowe,więc w takiej pozycji olej który ma hamować zostaje w dole cylindra.Jak jest u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BarracuDa Opublikowano 2 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Wiem ,że uchwyty nie są takie profesjonalne jak twoje ale jak znajdę chwilę to się tym zajmę. Nie nic nie szarpie jest bardzo dobrze a przecież bagażnik także ma cylindry w tym samym położeniu? Chyba , że to źle złożyłem? Mam Dwa siłowniki oryginalne . Jeśli dobrze pamiętam jest tam napisane 355Nm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 2 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Ale chyba nie nowe te siłowniki? sumaryczne 710N znacznie przewyższa wagę maski.Owszem podniesie prawie z poziomu 0 ale już do zamknięcia potrzeba dużej siły.Jeżeli masz używane to zapewne nie mają już swojej siły i jeżeli wszystko hula jak należy to posłużą teraz pod maską . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BarracuDa Opublikowano 2 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 (edytowane) Pierwsze 5cm muszę otwierać lekko ręką a potem ładnie delikatnie syczy ku górze.Przy zamykaniu również bez problemu, zamykam dosłownie z lekka siła . Oczywiście one już nie mają tym niutków co miały 6 lat temu,dlatego też je zmieniłem (na dłuższe) a te tak leżały bezużyteczne więc pomyślałem, że czas się tym zająć. Musze tylko ładnie oszlifować porządany wygląd i pomalować na czarny mat i myślę, że będzie ok. Edytowane 2 Maja 2017 przez BarracuDa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z_bm Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 dobra opcja, szacun za realizacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucassss Opublikowano 7 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 (edytowane) Paczka dotarła i siłowniki zamontowane Efekt możecie zobaczyć na zdjęciach poniżej. Powiem szczerze, że jak otworzyłem paczkę i zobaczyłem białe siłowniki pomyślałem "lipa". Jednak na tle silnika wyglada SUPER! JACKO29, dziękuję bardzo. Edytowane 7 Października 2017 przez Lucassss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 7 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Paczka dotarła i siłowniki zamontowane Efekt możecie zobaczyć na zdjęciach poniżej. Powiem szczerze, że jak otworzyłem paczkę i zobaczyłem białe siłowniki pomyślałem "lipa". Jednak na tle silnika wyglada SUPER! JACKO29, dziękuję bardzo. Kozackie! U mnie w ramkach tez GD & Yama Dobry wybór ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 8 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Po raz pierwszy mam okazję zobaczyć jak to wygląda na żywo...fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy77 Opublikowano 16 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Witam. Czy do Juke'a da rade coś wykombinować w sprawie siłowników ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 17 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Nie wiem,nikt nigdy nie pytał więc nie dochodziłem tej kwestii.Jeśli nie sprawiłoby Ci problemu zrobienie zdjęć dwóch stron komory silnika (z górą błotników) i przesłać mi na PW to zobaczylibysmy czy jest coś możliwe w tym względzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy77 Opublikowano 17 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Spoko, dzięki za info. Po południu wyślę co trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doomster Opublikowano 8 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Mam i Ja. Plug&Play Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz1609 Opublikowano 8 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Widzę Jacek że zrobiłeś też lift siłowników ,jakiś nowy sposób mocowania na dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 8 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Ale to jest Kaśka J10 dci,nie J11 Ale...zmiany pewne są,małe ale jednak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz1609 Opublikowano 8 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Mam na myśli tą białą, J11, jutro sprawdzę u siebie bo wydaje mi się, że na dole mam inne mocowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Tak,tak! J11 ma zmienione mocowania i siłowniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz1609 Opublikowano 9 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Czyli zrobiłeś lifta wcześniej niż Nissan ,ja mam takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMarcin76 Opublikowano 14 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Ok., to i ja dzisiaj sobie założyłem siłowniki. Muszę wam napisać, że po zakończonym montażu nie mogłem zamknąć klapy. Szukam co jest nie tak i znalazłem. Z zamka wyskoczyła sprężynka odciągająca (ta mniejsza , bo są tam 2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 14 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 A gdzie sie takie silowniki kupuje i jaki maja symbol ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 14 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 u kol @JACKO29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 14 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 A gdzie sie takie silowniki kupuje i jaki maja symbol ? U mnie Monia,mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 15 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 (edytowane) Jacku napisz mi prosze cos wiecej na PW (cena, czas dostawy do Legnicy, forma zaplaty itd.) A jak sie ma sprawa tych silownikow i gwarancji, ktora mam jeszcze 10 miesiecy Edytowane 15 Listopada 2017 przez monika99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasziek Opublikowano 15 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 I ja poprosze o wiecej info na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrXY Opublikowano 15 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Ja również poproszę o informacje na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniujr Opublikowano 16 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 mam i ja, polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi