JACKO29 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Romanha edytuj tabele i wpisz siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 (edytowane) Lista chętnych J10 J11 - 1 Fergul11 Tu Mikołaj już był - 2 Fortan - 3 Bili5 - 4 deny9 - 5 nowy2011 - 6 Michalmiko - 7 WuWojtas - 8 Jacekvi - 9 Romanha Edytowane 16 Grudnia 2014 przez Fergul11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Nie chcę się wtrącać, ale chyba w tabelkę wkradł się błąd, bo zdaje się, że Romanha ma QQ J10, a nie J11. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Collins racja , dzięki za czujność , narobiłbym roboty Jacko29 . ...a wszystko przez to ,że zainteresowani samodzielnie nie uaktualniają listy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Kurna,czekam na te siłowniki i czekam a kurw...iera nie ma. Na jutro umawiam się z kolegą Billim i robimy przymiarkę.Oby siła siłowników była OK! Bo do J11 już są jaja,takie same jak moje ,a szarpią,tak jakby nie miały hamulca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Jacko , obiło mi się o uszy właśnie z tymi siłownikami , aż sprawdziłem w mitsu i pod maską mam dwa po 530N każdy ! A próbowaliście zamienić góra dół ? Może to model bez hamulca ? Różne dziwne pomysły przychodzą do głowy gdy wszystko jest "to samo", a działa inaczej Jak się zrobiło przez chwilę w okolicy 0*C i (-) to siłowniki tylnej klapy nie chciały unosić tak żwawo jak dotychczas . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3Rni Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 potwierdzam Jacko29, przed chwilą zamontowałem siłowniki (montaż bajka) ale niestety otwierając klapę następuje niebezpieczny wyrzut maski i dopiero pod sam koniec siłownika delikatnie otwiera do końca... za pierwszym razem byłem w lekkim szoku że urwie mi klapę w dół trzeba trochę siły ale uważam,że idzie znośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yanekoktagon Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 u mnie też trzepie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Panowie wysyłać do mnie! Coś jest nie tak!!! Wszystkie są tego samego rodzaju co moje. Już do mnie dotarły siłowniki od WuWojtasa,założyłem do siebie i ....nie chcę tu powtarzać co powiedziałem. Albo moje (choć takie same)są uszkodzone ,albo cała partia które wy macie jest do dooopy. Jutro jadę do hurtowni,najpierw do jednej,powiedzieć im czym handlują,a później do drugiej.Może by tam mieli dobry towar i to co chcemy.gdyby tak było jeszcze jutro wysyłał bym do Was. Fergul,jutro Billi przyjeżdża do mnie i testujemy.Trzymaj kciuki co by się udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Co ma się nie udać ? Wszystko będzie okey , toć nie pierdoła uchwyty docinał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yanekoktagon Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zamontowane i choć trzepie przy otwieraniu to wielkie podziękowania dla JACKO za 1. pomysł 2. wykonanie 3. podzielenie się 4. profesjonalnie przygotowanie ( instrukcja i specjalny klucz ) ze zdjęć które widziałem nastawiałem się na wcześniejsze polakierowanie uchwytów ale...przyszły polakierowane ,dziękuję. ze swojej strony dodałem kapturki na śruby, ale pomysł jest twój JACKO . dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 (edytowane) Nie ma dzięki! O nie ,maja nie trzepać.Jadę jutro do innej hurtowni i bedę szukał takich samych.Bo te prawdopodobnie sa wadliwe.Mają mało oleju i nie hamuja jak należy,wobec czego trzepia klapą.Jak by były wyślę wam nowe,a te do zwrotu!!! Edytowane 16 Grudnia 2014 przez JACKO29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yanekoktagon Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 spoko, i tak dzieki, a co do siłowników, czy Wam Koledzy też tylne jakoś tak same nie chcą podnosić tylnej klapy?bo u mnie jak podniosę tak klapa zostaje, strach co będzie jak będą mrozy, może by coś samemu dobrać? JACKO, dowiedziałbyś się czy mają takie jak na tył ale mocniejsze?jeśli to nie zbyt droga impreza to może sam bym zmienił bo ASO pewnie nie zobaczy problemu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3Rni Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Yanekoktagon, u mnie tył działa idealnie, lekkie popchnięcie i klapa spokojnie i równomiernie posuwa się do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yanekoktagon Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 hmm, to jednak spytam ASO, przegląd mam za 1500 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 U mnie tył jak był nowy to dźwigał idealnie.teraz zauważyłem,że zrobił się leniwy.Trzeba podnieść klapę,do połowy ,dopiero leniwie rusza w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deny9 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 U mnie to samo tył, i jeszcze ten dźwięk przy podnoszeniu... brrr takie skrzypienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Odepnij silowniki ,podnieś.Będziesz wiedział co skrzypi.Jak zawiasy to oliwa.jak siłowniki to wymiana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajusDE Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Jacko. Szkopy chyba temat twój przeczytały i "cię" podrabiają już http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-anzeige/qashqai-j11-gasdruckdaempfer-fuer-die-motorhaube,-gas-hood-struts/269730790-223-9449?ref=search Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkot1971 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Panowie wysyłać do mnie! Coś jest nie tak!!! Wszystkie są tego samego rodzaju co moje. Już do mnie dotarły siłowniki od WuWojtasa,założyłem do siebie i ....nie chcę tu powtarzać co powiedziałem. Albo moje (choć takie same)są uszkodzone ,albo cała partia które wy macie jest do dooopy. Jutro jadę do hurtowni,najpierw do jednej,powiedzieć im czym handlują,a później do drugiej.Może by tam mieli dobry towar i to co chcemy.gdyby tak było jeszcze jutro wysyłał bym do Was. Fergul,jutro Billi przyjeżdża do mnie i testujemy.Trzymaj kciuki co by się udało. Witaj JACKO29 Jeszcze raz pragnę podziękować za trud włożony w rozpracowanie tematu. Instrukcja montażu profesjonalna, nawet dołączony specjalny klucz do montażu- wielkie dzięki. Założyłem dziś siłowniki u siebie. Montaż 15 minut. Mam wrażenie, że brakuje tych hamulców bo silnie otwierają maskę do góry jakby dalej ją pchając bez opamiętania. Domykanie natomiast jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yanekoktagon Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 i cena" podobna", tyle że w euro.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi_St Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Jacko - jestem pod wrażeniem jak zapakowałeś przesyłkę, dbałości o detale (śrubki i "łopatka" na nakrętkę), pomalowania blaszek i instrukcji. Normalnie pełen profesjonalizm. Jeszcze nie montowałem bo postanowiłem najpierw pomalować blaszki na kolor nadwozia, mam biały i czarne trochę rzucają się w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yanekoktagon Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 ja zostawiłem czarne, nie jest źle, ale przychylam sie do opinii, pełen profesjonalizm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 No i opowiedziałeś kto zabił przed końcem książki !!! Tak się nie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Jacko - jestem pod wrażeniem jak zapakowałeś przesyłkę, dbałości o detale (śrubki i "łopatka" na nakrętkę), pomalowania blaszek i instrukcji. Normalnie pełen profesjonalizm. Jeszcze nie montowałem bo postanowiłem najpierw pomalować blaszki na kolor nadwozia, mam biały i czarne trochę rzucają się w oczy. Co do malowania zgadzam się ,nie pomyślałem,sorry. Co do przymiarki w J10 ,kaplica. Siłowniki za długi mają skok,rozkminiam teraz krótsze siłowniki ,,z krótszym skokiem.Znalazłem od Hyundaia ,ale też i siłę maja mniejszą.Ciężko coś spasować. Krótsze są po ok,45zł za sztukę.Wysłałem maila i czekam na odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi