Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Android Auto bezprzewodowo dla X-trail T33- czy będzie?

tomasi
 Share

Recommended Posts

Hej, 

dla Qashqai zaczęło się pojawiać bezprzewodowe android auto, dla X-trail według linka z tematu w podforum (niemiecka strona nissana https://www.nissan.de/ownership/nissan-connect-in-car/faq-21.html#apple carplay® %2F android auto® ) jest wskazane, że bezprzewodowy android auto jest możliwy w Qashqai (po pewnym numerze nadwozia- chyba po październiku), ale nie dla X-trail.

Trochę to lipa, zważywszy, że niby X-trail stoi wyżej w hierarchii niż QQ. Passat żony miał to już 3 albo 4 lata temu. Myślicie, że będzie to możliwe aktualizacją czy raczej nie ma szans na to? 

• 4 weeks later...

Czyli Android Auto w T33 tylko po kablu?

Na razie tylko i wyłącznie. Czy to się zmieni? Nie wiem. Próbuję się właśnie dowiedzieć.

• 2 months later...

Na FB wyczytałem, że ktoś zamawiał T33 rocznik 2024, z odbiorem jakoś w połowie czerwca i pisał o bezprzewodowym AA. Jakby rocznik 2024 rzeczywiście otrzymał AA bezprzewodowo to chyba jest duża szansa, że podobnie jak dla QQ, wyjdzie jakaś aktualizacja oprogramowania.

A nie jest tak, że 2024 ma już natywnego googla? Więc systemy są inne. Jakoś na nissana nie liczę. Nie potrafią ogarnąć updatu map, co dopiero coś bardziej poważnego... 

Edited by tomasi

Dostałem ostatnio QQ jako zastępczy i się zdziwiłem jak Android Auto połączył się bezprzewodowo. A w "luksusowym" XTrailu trzeba kabel podpinać

• 5 months later...

U mnie też dziala tylko na kablu i to nie na każdym miałem klopot z poszukaniem odpowiedniego.

Cześć wszystkim, odebrałem w zeszłym tygodniu mojego T33 z 2024 i działa Android bezprzewodowo ✌️Za pierwszym razem połączyłem po kablu, ale to nie powinno mieć znaczenia. 

W dniu 18.12.2024 o 18:00, XGregory napisał:

Cześć wszystkim, odebrałem w zeszłym tygodniu mojego T33 z 2024 i działa Android bezprzewodowo ✌️Za pierwszym razem połączyłem po kablu, ale to nie powinno mieć znaczenia. 

Tylko Ty pewnie masz już natywne usługi google wiẹc raczej inny sprzęt. 

• 1 month later...

na 1. przeglądzie zapytalem o aktualizacje do Androida bezprzewodowego dla X. 

Na razie jest dostępny dla QQ, więc może będzie kiedyś i dla X. 

• 2 months later...

Pytałem w serwisie. Mówią, że od sierpnia 2023 X Trail wychodził z bezprzewodowym AA. Mój jest z 2024 i nie mam bezprzewodowo. Napisałem do Nissan Polska i generalnie na odwal się. Nie ma update'u do oprogramowania. Na pytanie czemu rocznik 2024 nie ma bezprzewodowego AA brak odpowiedzi. Pozostaje tylko czekać. Póki co adapter AA i działa bezprzewodowo. Tylko port USB zajęty...

• 4 weeks later...