Gość Mrozu Opublikowano 8 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2006 Dokładnie o coś takiego mi chodzi: LINK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bortek87 Opublikowano 11 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 HEj. mam wielka prosbe czy ktos mi moze polecic jakies felgi do 100nx. najlepiej do 550 zl . bylbym wdzieczny i z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 11 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 A w ilu calach Cie interesują? Ja do mojej setki kupowałem coś koło 700" za orginalne nissanowskie AEZty 15" z prawie nowymi oponami 195/50/15 które niestety dość szybko zrobiły się łyse Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bortek87 Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 no 15 moga byc......tzn napewno nie mniejsze niz 15 i prosilbym o jakies fotki albo linki....bede wdzieczny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Za tą cene co podałeś to myśle,że większych niż 15"to nie znajdziesz. Nawet z ładnymi 15 będzie problem no chyba,że 550 chcesz przeznaczyć na 1 sztuke wtedy wybór będzie spory. Zdjęcia czy linki to wystarczy wejść na allegro i sobie poszukać. Szukaj felg z rozstawem 4x100 i ET około 35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andy_czarny Opublikowano 18 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 Witam jako ze juz zostala przezemnie ostatecznie podjeta decyzja o tym ze zamieniam w przyszlym roku almerke na 100nx(chcialbym GTI :036: ) to chcial bym zapytac czy orientuje sie ktos jaki moze byc koszt przerobki mordki setuni na cos takiego jak do tego wyzej z lampami od a4 albo leona??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 18 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 Cene lamp to możesz sobie sprawdzić na allegro a całą plastyke to zależy gdzie i u kogo będziesz robił. Myśle,że rozbierzności cenowe mogą być dość sporawe. Najlepiej jak podjedziesz do kogoś w Twojej okolicy kto zajmuje się robieniem w laminacie i plastikach np. łodzie, przyczepki, itp. to Ci powie ile weźmie orientacyjnie za robote, bo przód jest w NXie plastikowy,więc nie będzie miał z tym problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andy_czarny Opublikowano 19 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 dzieki za informacje... pozdrawiam:) [ Dodano: Pon 25 Gru, 2006 20:13 ] Podzwoniłem po znajomych i mniej wiecej wiem jaka cena takiej przeróbki ale myslalem tak sobie wczoraj nad 100NX i wybaczcie ale ile nie obejrze ladnych nx'ów to i tak mi sie nie podobaja te przednie lamy wiec caly czas kombinuje jak by tu przerobic i wpadlem na pomysł ze moze by przód zaadaptowac z jakiegos innego nissanka macie jakies propozycje? W necie widziałem z przodem od S13 ale mysle ze fajnie by bylo wsadzic z sunnego albo almy N15?? Co o tym sądzicie?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pablo's Opublikowano 3 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 przód tak to tworzywo ale do przwidłowego zamontowania lamp trzeba zmienić przedni pas a to już jest sporo dłubania. U siebie też chciałem coś takiego zrobić ale jak sie dowiedziałem o kosty i czas wykonania i pare innych pierdół to się zastanowiłem. Jest jeszcze inna opcja za którą się stawiłem przeróbka naszych lamp na bixenon. Firma w której stała moja 100 robi coś takiego koszt takiego zabiegu to ok 1800 zł w tym mamy lampy klary, soczewki, przetwornice, żarówki i atest a to ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 3 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Pablo atest to może i masz, ale na same soczewki,że są dopuszczone do ruchu. Lampa jako lampa nigdy nie dostanie atestu jeśli sami ją robią a pozatym nawet jak by lampa miala atest (co jest ciężko uzyskać, bo jednostkowo nieatestuje się lamp, bo jest to nieopłacalne) to i tak w Twoim aucie nie będzie miała atestu, bo nie masz systemu samopoziomowania lamp co jest wymagane przy xenonach, oraz spryskiwaczy reflektorów. Jak chcesz mieć xenony tanim kosztem to wsadź poprostu przygotowane zestawy pod H4. Roboty 15 min, cena o połowe niższa a jak będzie przypał z psami to możesz na miejscu przy nich zdjąć i założyc zwykłe żarówki, bo tam nic sie nie lutuje. Dość sporo zakładamy takich zestawów w firmie w której pracuje i ani jeden jeszcze nie wrócił na gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pablo's Opublikowano 3 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 wszystko ładnie pięknie ale te wszystkie super zestawy zenonów w zwykłej lampie robią niezłe spustoszenie wypalają lustra i gniazda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 3 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 I są poprostu nielegalne. Nie wiem jak jest u Mroza w firmie ale przeważnie te xenony-zenony oślepiają innych kierowców i nie są to prawdziwe xenony tylko najczęściej jakieś skopane żarówki z mieszaniną gazów z dodatkiem xenonu. Xenonowych nie ma samych żarówek! To jest cała lampa wyładowcza gdzie powstaje łuk świetlny dlatego tyle jest potrzeba tych pierdół okołomontażowych żeby było to bezpieczne dla innych użytkowników drogi. To już lepiej do zwykłych reflektorów kupić jakieś porządne żarówki H4 np. Philips Blue Vision, czy Osram Cool Blue bo One są naprawdę dobrej jakości i dają więcej światła niż zwykłe żarówki czy xenon-zenon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 3 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 U mnie nie zakłada się żadnych żarówek tylko żarniki Osram lub Philips i do tego są jeszcze przetwornice, więc Johny jak nie wiesz to się nie wypowiadaj. Są tak samo nielegalne jak założenie xenonu lub bixenonu w fabrycznej lampie z wypolerowanym szkłem. Te które my zakładamy nieoślepiają bo później je regulujemy. Oślepiają zazwyczaj te zestawy które ludzie sami robią czyli np. do zwykłej lampy z żarówką H4 zakładają żarniki D2S bez przysłonek i wtedy one świecą jak długie a długie w xenonie strasznie mocno świecą. Co do wypalonych wkładów czy uszkodzonych soczewek to jeszcze się z tym niespotkaliśmy a zakładamy do nowiutkich aut na gwarancji. Xenon ma moc tylko 35W w przeciwieństwie do zwykłej żarókwi 55W często zmienianej na jeszcze mocniejsze 100W po których często przypalone są osadzenia żarówek, kostki a czasem włączniki świateł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 3 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 więc Johny jak nie wiesz to się nie wypowiadaj Sam napisałem, że nie wiem jak to jest w Twojej firmie, teraz już wiem. Dla mnie pakowanie lampy xenonowej w obudowę reflektora przystosowanego do żarowki H4 jest poprostu bezsensowne bo Ona tak czy inaczej nie bedzie poprawnie spełniała swojej funkcji czy będzie regulowana czy przesłaniania tak czy siak nie bedzie działać jak powinna i tyle. Jak ktoś chce mieć xenony to niech kupi sobie samochód z xenonami fabrycznymi albo zainwestuje trochę kasy w porządną instalację tych lamp, zgodną ze wszelkimi normami i atestami, które nie będą oslepiały innych użytkowników drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 3 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Niestety jeśli nie miałeś fabrycznie założonego xenonu to jeśli sie chce mieć w 100% legalny zestaw to trzeba założyć reflektory z całym systemem poziomowania i spryskiwaczy od wersji auta ktora była wyposażona w xenon lub zakupić sobie reflektory przednie helli ze wszystkimi potrzebnymi atestami. Powiem Ci szczerze,że jak do zwykłej lampy założysz sobie dobrej jakości zestaw xenonów i na ulicy nie pomyslisz,że dane auto fabrycznie ich nie miało. Mowa oczywiście o dobrej klasy dość nowych autach a nie jakiś trupach. Powiem Ci,że naprzykład takie auto jak Mitsubishi Lancer Evo który kosztuje w najbogadszej wersji coś koło 180tyś (dokładnie nie pamiętam, bo musiał bym sprawdzić) nie ma ani fabrycznego xenonu ani nawet w opcji i jak się przyjżysz to 99% tych aut jeździ na xenonach i nieoślepia. Jedynie wersje sprowadzane ze stanów mają troche inne soczewki i w tych wersjach słabo doświetlone jest pobocze, bo z tamtego rynku soczewki nie załamują prawą stroną w góre snopu światła, ale i tak nieoślepiają. To jest po prostu kwestia dobrego montażu, regulacji no i oczywiście ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomek.z.25 Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 Ja to bym widział w 100 lampy od fiata marea - myśę że dobrze by to wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Quattro Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 a ja twierdze ze ze swoimi lampkami puzel jest uroczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomek.z.25 Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 a ja twierdze ze ze swoimi lampkami puzel jest uroczy A napewno indywidualny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andy_czarny Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 siemka dzisiaj jak spacerowalem z moja kobietka... to na Bloniu(Bydgoszcz) napotkalem taka ladna setunie wiecie moze co to za zderzaczek, zna ktos ten samochodzik a moze wlasciciel odwiedza forum... pozdawiam zdjecie slabe bo fota robiona telefonem i to slabym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doc Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 To nie jest egzemplarz po fabrycznym tuningu? Przynajmniej takowy przypomina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andy_czarny Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 wiem ale skad wytrzasnac taki zderzak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Daniel87.. Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 taki zderzak ma moja sasiadka w swojej setce... jeszcze nigdzie takiego nie znalazlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soul Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 te zderzaczki one chyba fabryczne sa od nissana bo u mnie w miescie jest taka setka z identycznym zderzaczkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 wiecie moze co to za zderzaczek Kiedyś gdzieś wyczytałem, że jest to pakiet stylistyczny NISMO ale ile w tym prawdy to nie wiem. wiem ale skad wytrzasnac taki zderzak?? Szukaj na niemieckim ebayu, tam kiedyś kilka widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Daniel87.. Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 nawet w jednej setce na allegro jest taki zderzak.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi