Gość gazelek Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Ja tez mam 93, przebieg to 98 tys, ale wyglada na wiarygodny - patrzac po stanie silnika i ksiazce serwisowej (w 2000 roku moj Nissan mial 40 tys km.). Chroboczacy rozrzad nie jest rownoznaczny z duzym przebiegiem. Wedlug magazynu 'Wysokie Obroty' rozrzad w Micrze powinno sie zmieniac co 90 tys km! Dopiero koledzy z forum mnie uswiadomili, jak jest naprawde. Ale jesli faktycznie silnik byl np. duszony na niskich obrotach, to i rozrzad sie szybciej skonczy. Tak czy tak - rozrzad masz do wymiany, a po wymianie daj znac, jak wyglada spalanie. Nie podales jaki silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wosovsky Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Podalem w pierwszym poscie ale rzeba sie wczytac pojemnosc to 1.0 Stan mojego autka tez jezt zadowalajacy, tylko ksiazeczka sie konczy w 2003 na 100 tys+ i jakos mi sie niewierzy, do tego autko od gosci aurodzonego w 44 roku, ale jak mowia wszystkie auta z niemiec sa od starych dziadkow :diabel2: Dobra koniec spamu zrobie rozrzad to sie odezwe w tym temacie Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 i wrzucanie luzu z co nastepnej gorki.Z mojego doświadczenia wynika, że z górki jednak lepiej jechać na biegu, który będzie minimalnie (lub mocniej w zależności od potrzeb) wyhamowywał auto. W Białym powodem wyższego spalania nie są korki, tylko zbyt krótkie odcinki na których silnik nie zdąży się nagrzać, a przed następną jazdą zaś jest zimny - to też bardzo podnosi spalanie...ksiazeczka sie konczy w 2003 na 100 tys+ i jakos mi sie niewierzy...Ale na końcu książeczki nie ma napisu "printed in china 2005"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wosovsky Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 nie, a zakiego walka niema chodz slyszalem o podobnych przypadkach, szczególnie wśrod aut z Litwy Domiss po wlsnych przemysleniach tez doszedlem do wnniosku z emoz ebyc to zwiazane wlasnie z jazda na ssaniu... :/ no coz wazne ze chociarz benzyna tanieje u mnie juz poniez 4 zl za litr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi