Gość psubrat Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 u mnie działa, z żółtymi valtekami na stagu 300, zrobiłem już ponad 30kkm po ostatnim upgrade softu, silnik pracuje aksamitnie (tak jak na benzynie) wcześniej na postoju z nogą na hamulu i ze skrzynią w pozycji "D" dostawał wibracji (na lpg). Co do osiągów to nie ma żadnej wyczuwalnej różnicy w porównaniu do benziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wald Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 U mnie tez narazie wszystko OK, minimalne cisnienie zostalo troche obnizony i juz sie nie wylacza przy pelnym bucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość don_martinez Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 u mnie działa, z żółtymi valtekami na stagu 300, zrobiłem już ponad 30kkm po ostatnim upgrade softu, silnik pracuje aksamitnie (tak jak na benzynie) wcześniej na postoju z nogą na hamulu i ze skrzynią w pozycji "D" dostawał wibracji (na lpg). U mnie też były takie wibracje ale "fachowiec" NikosWariat stwierdził, że wtryskiwacze są do wymiany :592: Nowy właściciel autka pojechał tak jak Ty na upgrade softu i jest aksamitnie. Także valteki są ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcin1973/115 Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 Witam, Który warsztat w Warszawie możecie mi polecić? Chcę zagazować Maximę A33. dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wald Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 No ja moge polecic Energy Gaz Polska, jak narazie jestem calkiem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert1234 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 jezdzi ktos na czerwonych Valtekach tutaj? jakis problem z nimi? dzwonilem dzisiaj do gaziarza i mowil ze MagicJetow nigdy nie instalowali. na moja prosbe mowil ze moze zainstalowac. zoltych Valtekow tez juz nie instaluja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Akiro Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Jeździłem na żółtyk valtekach Audi A6 no i musiałem go sprzedać z nie działającą instalacją gazową, ale to raczej dzięki podejściu poprzedniego właściciela do wymiany filtrów gazowych. W środę zakładam w mojej Maximie instalację Landi Renzo Omegas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wald Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 W środę zakładam w mojej Maximie instalację Landi Renzo Omegas. Mialem ta instalacje w Peugeocie 206, strasznie glosne wtryskiwacze ale Maxi jest o niebo lepiej wyciszona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Akiro Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Więc mam nadzieję, że nie bedzie ich jakoś szczególnie bardzo słychać - a jeśli chodzi o glośnośc valteków to byłem bardzo nie zadowolony juz lepiej wychodziły w porównaniu moje wcześniejsze BRC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gxs5 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Moglibyście podać ile km przejeżdżacie zanim przełączycie się z benzyny na LPG ? Ewentualnie ile Pb idzie wam na powiedzmy 100km. Właśnie zastanawiam się nad opłacalnością instalacji, dużo jeżdżę krótkich odcinków tzn ok 4-5 km i zastanawiam się kiedy mi się przełączy na gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Akiro Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Instalacja przełącza się na gaz przy odpowiedniej temperaturze płynu chłodzącego, więc głownie zależy to od pory roku. A jeśli jeździsz cały czas tylko na takich dystansach to wątpię w opłacalność zakładania instalacji, a nawet jeśli po jakichś wyliczeniach wyszło by że się opłaci to na pewno po dosyć sporym przebiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 dużo jeżdżę krótkich odcinków tzn ok 4-5 km i zastanawiam się kiedy mi się przełączy na gaz. Wszystko oczywiscie zalezy od temperatury na zewnatrz i ile czasu bedzie stalo auto. Zima musisz sie liczyc, ze potrzeba kawalka zeby sie przelaczyl. Jesli robisz mniej jak 10kkm rocznie i do tego na takich odcinkach to bym Ci odradzal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gxs5 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 . Zima musisz sie liczyc' date=' ze potrzeba kawalka zeby sie przelaczyl. Jesli robisz mniej jak 10kkm rocznie i do tego na takich odcinkach to bym Ci odradzal.[/quote'] Planowo będę przejeżdżał rocznie ok14-15 tyś.km. A kawałek zimą tzn ile to będzie 500m, 2 km ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Akiro Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 A po jakim dystansie osiągasz 35 stopni w układzie chłodzenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gxs5 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 A po jakim dystansie osiągasz 35 stopni w układzie chłodzenia ? Nie wiem po jakim, samochód mam dopiero kilka dni i szczerze mówiąc nie zwracałem póki co większej uwagi na wskaźnik temperatury, dlatego pytam doświadczonych użytkowników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Ok 1km. W lecie skraca sie nawet trzykrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wald Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 U mnie to sie przelacza w momencie jak wskazowka temperatury jest mniejwiecej w polowie stanu miedzy mimium a poziomem na ktorym sie zatrzymuje w czasie jazdy. Takze mozesz poobserowac po jakim dystansie nagrzewa Ci sie do tego stanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Akiro Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 W mojej poprzedniej instalacji sam ustawiałem w komputerze gazowym temperaturę załączania się instalacji z tym, że minimalną temperaturą było 35 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maras Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 U mnie zimą podobnie jak u dylsona - ok 1km. Latem, lub jak jest ciepły, to dosłownie chwila - 100m i już. Jeśli ledwo robisz 15 tys i to głównie po mieście, to na Twoim miejscu mocno bym się zastanowił nad instalacją. Szacuję, że przy obecnych cenach, będzie Ci się zwracała 1,5-2 lata. I dopiero po tym okresie będzie przynosić oszczędności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Akiro Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Ale przecież kolega kupił Maximę, więc tak szybko pewnie się z nią nie rozstanie Ja również nie mam większych przebiegów niż 15 tyś. rocznie, ale z benzyną 100 kilometrów kosztuje mnie około 50 PLN, a to już za dużo w sytuacjach gdy chciałbym wyskoczyć gdzieś dalej niż do pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gxs5 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Ale przecież kolega kupił Maximę, więc tak szybko pewnie się z nią nie rozstanie Dokładnie.Planuję nią jeździć 4-5 lat, jak wyjdzie to nie wiem.Możesz powiedzieć ile mniej więcej idzie Ci Pb na załóżmy 1000km. Dzisiaj dzwoniłem do jednego gazownika, który montuje instalację w oparciu o komputer Stag 300, i wycenił na ok 3500.To dużo ? Nie wiem jakie wtryskiwacze itp. bo nie pytałem dokładnie. Możecie jeszcze powiedzieć jak reagują te silniki na instalacje gazową. Tzn. podczas przeglądu przedsprzedażnego, osoby z serwisu (Toyota Serwis Aut Japońskich Wrocław ul.Nasypowa) zdecydowanie odradzali montaż instalacji gazowej, chociaż w ogóle o takim zamiarze nie wspominałem. Wg nich szybko można uszkodzić silnik.Jak to u was wygląda ? Co o tym myśleć, jest się czego bać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Akiro Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Co do spalania to jeszcze nie miałem poniżej 15 litrów, chociaż jeździłem jak narazie tylko w zimie no i lubię naciskać prawy pedał. Opinii na temat tego jak samochód sprawuje się na gazie szukałem tylko w internecie i nigdzie nie znalazłem negatywnych opinii, a wręcz przeciwnie. Jeśli chodzi o ceny instalacji to najlepsza propozycja jaką znalazłem w jednym zakladzie to instalacje: ESGI - 2790,- SEQUENT PLU & DRIVE firmy BRC - 3780,- LANDI RENZO OMEGAS - 4140,- PRINS - 5415,- Dużo osób poleca również STAG-a, ale wydaje mi się że w porównaniu z LANDI RENZO to dużo niższa półka i dlatego właśnie sam zdecydowałem się na LANDI na który temat znajdowałem tylko pozytywne opinie chociażby o przebiegu rzędu 100-200 tyś. bez żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert1234 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 zapytam jeszcze raz czy ktos jezdzi na czerwonych, 3 omowych Valtekach w maximie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gxs5 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Co do spalania to jeszcze nie miałem poniżej 15 litrów, chociaż jeździłem jak narazie tylko w zimie no i lubię naciskać prawy pedał. Mówisz o średnim spalaniu w mieście, w cyklu mieszanym, w trasie ? Bo jeśli mieszany to chyba wyjdzie na to że nie opłaci mi się montować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość obek Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Na mojej instalcji spalanie wynosi około 10 litrów w trasie i 14-15 litrów w mieście. Średnio jest to około 12 litrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi