Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

NissanKlub.pl Performance 0-60mili i 1/4mili

Coobcio
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

generalnie dolicza sie 0,5sek i powinien byc wynik dobry na g-techu

Wielkrotnie sprawdzali G-techy pro na zawodach i to jeszcze na modlinie, wachania z regóły nie przekraczały 0,15 sek na kozystniejsze z G-techa.

Pavoolon jutro zamieszcze twoje rezutlaty jako STOCK Nissan Primera P11 2.0... A teraz czekamy na nowe po zawydechowaniu, podoba mi się jak to jest zrobione i średnica też konkret

Generalnie to trzeba przeczytac najpierw instrukcje. Kazde, nawet minimalnie krzywe ustawienie G-Techa wzgledem toru jazdy przeklamuje wyniki (na korzysc)

Startuje zawsze jak jest 0,0 w najgorszym razie 0,1! Wiec nie powinno wtedy przeklamywać.

0.0 pokazuje poziom. upewnij sie ze g-tech jest w dokladnie na srodkowej lini przedniej szyby

Byl na środku dokladnie. W poniedzialek lub wtorek bede mial czas pojechać jeszcze raz, zrobie kilka prób i wtedy zapodam oficjalne czasy jakie wykarze mi g-tech! Najważniejsze, ze czasy są już lepsze niż byly wcześniej :)

nowe wyniki juz sa

0-60 mph w 8,06 sekundy! :D

teraz trzeba poprawic troche dolot i nie ma bata zeby nie zeszlo ponizej 8.... ale to auto idzie az milo, obrotomierz zap***dala ze ciezko uwierzyc. na 400m narazie nie mierze bo po kazdej probie trzeba robic kolko na autostradzie

PS. Elcoruso, jak bys mial mozliwosc to moze warto by bylo zmierzyc sie innym g-techem to od razu bedzie wiadomo czy Twoj falszuje

O Stary niedawno auto było zamulone i kręciło czasy w granicy 10 do paki czyli nei za dobrze jak na SR20... A teraz no prosze coraz bardziej mi się podoba :)

Do tego dolocik oraz jakaś elektronika sterująca i spokojnie będziesz mieć coś w granicy 7,2-7,3 o ile sprzęgło da rade i opony będą przyczepne do asfaltu :lol:

NO czekamy na wynik 400metrówy to zostaniesz wpisany na naszą liste z dopisem AWANS

BRAVO, taka drobnostka, sam kolektorek w połączeniu z wyaleniem kata a już teoretycznie masz szybsze auto niż priemra GT... aha bym zapomniał o przyspieszonym zapłonie :lol:

roznica jest ogromna w porownaniu z tym co bylo miesiac temu hehe

jesli chodzi o elektronike to mysle ze da sie na tym zaoszczedzic bo bedzie juz niedlugo gaz BRC SEQUENT w ktorym z tego co wiem mozna grzebac przy kompie -> po zmianie walkow i planowaniu. tyle ze najwiekszym problemem sa w nim wtryski ktore sie koncza jakos przy 130 czy 150 koniach :? a japonskie wydajniejsze podnosza koszt instalki o 1200 pln :shock: no ale moze sie uda jakos zalatwic uzywane czy cos cholera wie jakie w ogole sa wtryski przy gazie. sprzeglo ledwo zipie ale narazie daje rade no a na wiosne beda kola z Almery 205/50/16 :D

wynik na 400 w takim razie bedzie tu za kilka dni :)

0-60 mph w 8,06 sekundy! :D

No bardzo ładnie, teraz to to jeździ dopiero!

PS. Elcoruso, jak bys mial mozliwosc to moze warto by bylo zmierzyc sie innym g-techem to od razu bedzie wiadomo czy Twoj falszuje

No własnie u nas nikt poza mna nie ma g-techa, w poniedz. - wtorek jedziemy z Kminkiem sie mierzyć, zobaczymy co bedzie teraz.

to napisz na forum co wyszlo po tych pomiarach, bo to ciekawa sprawa z tym g-techem, jesli dobrze pokazuje to niezly szok :shock:

Kurde a może to przez ten ogranicznik pedalu gazu, który wywalilem??? :shock:

Coobcio Primera P10 SR20De N/A >>TURBO 0,35 bara

0-100km/h w 6.23sek, 400m w 14.61sek@166km/h

Kuba, mimo calej naszej sympatii i tego że cie lubie to watpię w ten wynik niezmiernie!! :?

juz to wczesniej pisalem

To jestem dzisisaj po pomiarach! Tak jak pisałem, tamte czasy były efektem dziwnego "ześwirowania" g-techa!!!

Oficjalne nowe czasy mojej Almerki z dzisiejszych pomiarów - najlepsze czasy jakie udało mi sie dzisiaj wykręcić:

0-60 mph: 8,64 s (no kiedyś było 8,50s)

0-400m: 16,64s @ 136 km/h

Jestem i tak zadowolony, bo teraz patrze, ze sa to czasy na poziomie seryjnej P11 GT :!:

Kuba prosze o aktualizacje moich czasów na pierwszej stronie! dziex!

Zaraz aktywujemy wyniki :)

CO do moich osiągów to były one powtarzalne i mam na to paru świadków, z ociężałym dość kolegą na pokłądzie wykręciłem 15,07 mam zresztą filmik...

Czas taki to no problem ale na asfalcie a nie na kiepskiej płycie lotniska - skąd te różnice w czasach (zawody/ G-tech ulica...)

http://www.gtechpro.com/accuracy.html tu mam link do oceny dokladnosci g-techa przez producenta... zaznaczam "producenta" w poroownaniu z innymi tego typu urzadzeniami. wiadomo ze te wartosci moga odbiegac od czasoow mierzonych za pomoca fotokomoorki trzeba brac pod uwage bledy przy pomiarze g-techem i nigdy o tym nie zapominac ;)

Mądra osoba sprawdziła to już więc po co prowadzićdyskusje, G-tech fakt faktem kłamie jeżeli przy autach 13 sekundowych i w dół ale nam jeszcze wiel wiele do tego brakuje przynajmenij jakiś 200-250 kuca i duzo duzo mniej wagi :D

Mądra osoba sprawdziła to już więc po co prowadzićdyskusje, G-tech fakt faktem kłamie jeżeli przy autach 13 sekundowych i w dół ale nam jeszcze wiel wiele do tego brakuje przynajmenij jakiś 200-250 kuca i duzo duzo mniej wagi :D

to jak wytlumaczysz konfrontacje naszych aut?? to w/g g techa mam niskie 14 bardzo niskie jak ty masz 14.6xx??