bodek_n14 Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Pytania o podnoszeniu mocy nie w tym dziale, zresztą wszystko było już opisane na forum. Pytania o graty na PW (najszybsza droga) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wasil Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 Witam Mam pytanko. Czy fi 75 układu dolotowego do silnika 1.5 to nie za duże bedzie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eszi Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 Witam Mam pytanko. Czy fi 75 układu dolotowego do silnika 1.5 to nie za duże bedzie?? za dużo 60-65.5 max. i oby był jak najkrótszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wasil Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 eszi, a jak bym zrobil tak jak ty masz za reflektor, to dobra bedzie dlugosc?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eszi Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 eszi, a jak bym zrobil tak jak ty masz za reflektor, to dobra bedzie dlugosc?? wasil jak możesz zamieść fotkę komory silnika, bo nie wiem jak to u Ciebie wygląda, nie wiadomo czy wszystko sie pomieści. Ciekawe jaka będzie odległość, całego układu od przepływki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wasil Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 http://img193.imageshack.us/img193/7731/20090310003.jpg Tak to u mnie wyglada. Odleglosc pewnie by zalezala od tego jak bym wszystko to poprowadzil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eszi Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 http://img193.imageshack.us/img193/7731/20090310003.jpg Tak to u mnie wyglada. Odleglosc pewnie by zalezala od tego jak bym wszystko to poprowadzil miejsca dużo, super! Postaraj się jak najbliżej lampy zamontować stożek, dałbym to na fi 60 i powinno być git.Jakiej średnicy masz rurkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wasil Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 Własnie jeszcze nie mam. Chcialem sie najpierw skonsultowac co wybrac. Bo mam do wyboru 75, 70 i 60. A fi 60 co mówisz to zeby wewnatrz rurki bylo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eszi Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 Własnie jeszcze nie mam. Chcialem sie najpierw skonsultowac co wybrac. Bo mam do wyboru 75, 70 i 60. A fi 60 co mówisz to zeby wewnatrz rurki bylo?? do ciebie 60 cm, cholera nie wiem jak podają czy fi czy po zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PMW Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 Własnie jeszcze nie mam. Chcialem sie najpierw skonsultowac co wybrac. Bo mam do wyboru 75, 70 i 60. A fi 60 co mówisz to zeby wewnatrz rurki bylo?? zostaw seryjny dolot nc to nie da poza darciem japy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eszi Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 Własnie jeszcze nie mam. Chcialem sie najpierw skonsultowac co wybrac. Bo mam do wyboru 75, 70 i 60. A fi 60 co mówisz to zeby wewnatrz rurki bylo?? zostaw seryjny dolot nc to nie da poza darciem japy o "mądrala", a może jemu o to chodzi? Ale PMW ma po części racje, poza zmianą dźwieku praktycznie nic się nie zmieni. Nie licz na jakieś kolosalne osiągi. Jeśli nie zakupiłeś jeszcze stożka, to zmodyfikuj seryjny dolot doprowadzając do niego rurę z halogenu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wasil Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 no ja rozumiem ze to nie da mi nie wiadomo ile mocy. Ale mi chodzi bardziej o to żeby troche odmulić ten silnik. Wiem ze 1.5 to nie silnik tylko podkaszarka ale na nic innego mnie nie stac i tak robię co moge. Jeśli nie zakupiłeś jeszcze stożka, to zmodyfikuj seryjny dolot doprowadzając do niego rurę z halogenu. Tak juz zrobilem Pare postów wyzej jest zamieszczone moje zdjecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frezeer Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 dzis przy okazji wymiany rur plastikowych na kwas w moim CAI umylem stozek... pralem go ze 3tys km temu ale teraz sie wydawal brudny. To co zobaczylem po splukaniu mnie porazilo 1/6 10 litrowej miski zajmowal piach i inne syfy :029: ,postanowilem ze przeniose go nad dziure w nadkolu ,efekt ten sam a nie bedzie tak sie syfil. Na przykladzie mycia stozkow widac ze nawet papierowy filtr powinno sie zmieniac znacznie czesciej na tych polskich drogach :/ [ Dodano: Czw 18 Cze, 2009 12:25 ] Ps. Moze ktos z forumowiczow wie gdzie mozna kupic kolanka gumowe ale srednicy 50mm? potrzebuje do IC wymienic a od Jacky to widzialem minimum 63,5mm :zly: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipass Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 Moze ktos z forumowiczow wie gdzie mozna kupic kolanka gumowe ale srednicy 50mm? http://www.autotuningshop.pl/index.php?k111,kolanka http://www.autotuningshop.pl/index.php?k100,kolanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frezeer Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 :diabel: a w przystepnej cenie? nie dam 150zl z kawalek gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipass Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 a w przystepnej cenie? sztukować pewnie trzeba, pojedź do jakiegoś sklepu z art. gumowymi w okolicy ( ja np. do mon6tażu blosa użyłem z jakiegoś jelcza ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theant Opublikowano 19 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 http://carnetwork.pl/index.php?option=com_...29&Itemid=3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wasil Opublikowano 19 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 Od nich bralem wszystkie akcesoria. Poszukaj na Allegro ich aukcji bo mozna taniej kupic. A swoja droga oto moje dzielo Dzwiek sie naprawde zmienil. Brzmi naprawde rasowo I mam takie wrazenie ze lepiej ciagnie auto. Roznice widze na wyzszych obrotach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frezeer Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 stozek dalem w tym samym miejscu ,zimne powietrze ma a sie tak nie syfi swoja droga mogles dac od samej przepustnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theant Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 freezer Pamiętaj że w N/A ważna jest długość dolotu i właśnie dobrze zrobił tak jak widać wyżej. Gdyby dał na przepustnicy mógłby pogorszyć się moment obrotowy na niższych obrotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mas Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 freezer Pamiętaj że w N/A ważna jest długość dolotu i właśnie dobrze zrobił tak jak widać wyżej. Gdyby dał na przepustnicy mógłby pogorszyć się moment obrotowy na niższych obrotach. theant odwrotnie - na krótkim dolocie dół jest mocniejszy. Taki dolot jak wyżej przesuwa max Nm w górne obroty - sprawdzałem to na hamowni. Jak coś to w mojej prezentacji w 1 poście jest obrazek z nałożonymi wykresami dla obu typów dolotu Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość siakus Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 moja praca zakończyła się takim efektem: Muszę jeszcze połączyć odmę z dolotem, tylko nie mam jak na razie takiego wężyka.. A drugi problem jest tutaj: nie wiem czy mam łączyć przewodem to wyrównanie ciśnienia (tak mi się wydaje że to jest to) czy mam to zostawić.. Jak sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theant Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Odmy nie podłączaj do dolotu tylko załóż na nią filtr do odmy. A po co te zwężenie? Nie miałeś ruru o odpowiedniej średnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość siakus Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 kurde, ale jak już mam z odejściem na odmę filtr, to połączę je razem ze sobą.. Czy to będzie mocno odbijać się na osiągach? Zresztą to jest najmniejszy problem Chodzi mi o ten mały shit który jest na drugim zdjęciu.. co z nim zrobić? Zaślepić tak jak jeden użytkownik mi napisał O.o ku mojemu zdziwieniu.. zaślepienie tego miejsca podobno obniży moment obrotowy.. :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theant Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Odma wpływa jedynie na zasyfienie dolotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi