Coobcio Opublikowano 15 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 sorry - QWASAR musze to jakoś zapamietać TEraz przysunałem się do monitora i wsio widzę - mam 19" pracującą w 1280x960 stąd wszytko takie male mi sie wydaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grzesrock Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 mamy pytanie czy zimny dolot ma sens przy LPG ??? jak tak to sie zabieram za kompletowanie jak nie to odpuszcze moze ktos ma założone takie cudo w Sunny 1,4 LX 91 rok i niestety gaźnik:/ ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j4r0 Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 Coobcio. a może ty wyrazisz swoja opinie na temat sensu zakładania CAI a aucie z lpg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 21 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 CAI + BLOS takie jest moje zdanie a praktykuje to nasz kolega co samodzilnie zrobił swapa z 1,4 na 1,6 - dopadnijcie go i dręczcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sr20di Opublikowano 22 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 qwasar z kąd wzioleś tą nasadke na monowtrysk ??? ja szukam takiego czegoś już chyba z pół roku !!! a stożek sobie leży w domu na pułce a o blosie nie wspomne !!! też myślałem nad takim rozwiązaniem ale na jednym filtrze powietrza . i jeszcze jedno taki elektrozawur gdzie można dostać ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwasar Opublikowano 23 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 Ten mod zrobił mi polecony przez Coobcia kolega Przemek. Co prawda wyglądało to trochę inaczej (patrz wcześniejsze zdjęcie w tym temacie) i samochód nie chciał jeździć, ale później doświadczalnie dobraliśmy odpowiednie elementy. Teraz auto śmiga jak odrzutowiec (w porównaniu do serii). Niedługo sprawdzę na hamowni moc i moment. Ta czapka na monowtrysku prawdopodobnie pochodzi od golfa I, a elektrozawór od Citroena AX diesel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 23 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 AX 1,4 GTI a nie diesel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwasar Opublikowano 23 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 Wydawało mi się, że Przemo mówił o dieselu (zmiana dolotu w zależności od pory roku lato-zima)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 23 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 nie to jest element podgrzewania dolotu, jak jest silnik zimny to klapka jest uchylona i zasysa poweitrze ogrzane z nad kolektora wydechowego potem sięzamyka i normalnie zimne ciągnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotrek84r Opublikowano 26 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2006 Ale są chyba jakieś uniwersalene stożki do gazu i benzyny??? Kumpel sobie założył tyle że (podobno) na stożku musi być jakaś obudowa w stylu qwasar-a na benzynowym. Kumpel ma ten stożek w ... polonezie ale mocy mu dało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 27 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 stozek to stozek wyrób uniwersalny... Choć i są dedykowane - najczęściej z adapterami na przeplywomeirz poweitrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sr20di Opublikowano 28 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2006 ja założyłem normalny uniwersalny stożek , mikser zostawiłem nad przepustnicą , kolanko 90 stopni , rura 2,5 cala i nadmuch powietrza ze zdeżaka . efekt mnie zaskoczył jest lepiej odziwo elastyczność sie poprawiła na stożku chyba powinna spaść ? jeszcze tylko regulacja gazu i jazda ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 3 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2006 no C.A.I. juz u mnie zrobione, jeszcze nie miałem okazji się przejechać i sprawdzic tego wynalazku, wyszło mi to tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akarczma Opublikowano 4 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2006 Coobcio a jak bedziesz czyscil stozek to musisz zdejmowac zderzak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 4 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2006 tak trzeba zdjac zderzak zeby sie dostac do filtra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 6 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 tak trzeba zdjac zderzak zeby sie dostac do filtra U mnie wystarczy odkręcić nadkole 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 6 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 ja mam dodatkowo osloniety stozek plastikowa puszka z pierwotnego ukladu po to by przypadkiem silnik nie osuszyl jakiejs kaluzy i taki sposob w moim przypadku odpada ale faktycznie bez tej oslony jest to mozliwe.... :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 6 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 u mnie nie ma ani oslon nadkoli ani nic, wystarczy że skręce koło Z czasem jednak planuje zamontować nadkola co niestety uniemili operacje czyszczenia filtra powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 6 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 jak jezdzisz bez nadkoli to ciekaw jestem jak bedzie wygladal ten stozek po roztopach zamow sobie takie jak moje, jak chcesz to ci dam namiar natego goscia co je produkuje. 50 za komplet na przod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stAWek Opublikowano 15 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2006 Czy ktoś wie gdzie kupie od ręki w Wawie filtr powietrz K&N do primerki WP11 1.6. Konretnie chodzi mi o zwykły kształt nie stozkowy. W intercarsie nie mają. :grin: [ Dodano: Pią 24 Mar, 2006 ] Ok moge sie już pochwalić fotkami z moja prowizorką, ale dziala poprawnie Musze troszke dopracować szczelność układu i będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 24 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2006 Rozwiązanie bardzo proste i ciekawe, na pewno dające Efrkty, ponadto rura karbowana nie zassa wilgoci bo całą woda będzie się zatrzymywać na jej ściankach. Może by tak sprawdzić ten patent na hamowni co ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stAWek Opublikowano 24 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2006 Bardzo chętnie jak będzie jakaś ustawka na hamownie to sie pisze!!! Sam jestem bardzo ciekawy jak się to sprawuje . Jeszcze tylko to nieszczęsne EGR.Co do tej rury to jest zwykła kominkowa . Odczucia z jazdy są pozytywne silnik wydaje miły pomruk. Mi sie podoba natomiast mojej żonce nie bardzo hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość filtron Opublikowano 24 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2006 stAWek zainspirowałeś mnie swoim pomysłem i zrobiłem podobnie tylko dałem rure jak na zdjęciu i fi 60 myśle czy moge dać fi 80 taką samą i musze zostac przy filtrze standartowym poszeżyłem tylko dolot powietrza i miejsce jest inne ale jazda już jest http://img117.imageshack.us/my.php?image=zdjcie83st.jpg http://img117.imageshack.us/my.php?image=zdjcie98eq.jpg http://img91.imageshack.us/my.php?image=zdjcie67dt.jpg http://img117.imageshack.us/my.php?image=zdjcie65wt.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stAWek Opublikowano 25 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2006 Ja dałem rurke fi 80 bo innej w tym momencie w sklepie nie było . Wczoraj jeszcze dodatkowwo uczszelniłem złacze przy samym filtrze i jest gicik heheheh. Co do filtru to zmieniłem na sportowy bo gdzieś tu w temacie przeczytałem że seryjny może nie wyrobic czy cos tam takiego. Moge cie podpowiedzieć że ja swój kupiłem w sklepie internetowym bo IC nie mieli. Link do sklepu to sklep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość filtron Opublikowano 25 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2006 a po przerobieniu byłeś u gazownikow na ustawieniu instalki ja mam jedno zastrzeżenia na 2 przy ruszaniu brak mu kompletnie mocy musze podac ze 3000ob zeby ruszył (chodzi o do jeżdzanie do swiateł redukcja na 2 i potem bez zatrzymania jak się tocze ruszyć z 2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi