Gość Ziaro Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Pierwszy przegląd dla NOTE 1.5 dci w ASO w KATOWICACH 680zł :) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maxxx24 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 U W A G A !!! .dowiedziałem się a nawet byłem świadkiem rozmowy klijenta w aso który zalewał mikrę (2006) olejem 0w.samochód mając niecałe 60 tysi straciło kupę mocy dziwnie się zachowywało,brał olej i kopcił.tak opisał właściciel swój problem.i co usłyszał w serwisie ?? że nissan nie bierze odpowiedzialności za silniki pracujące na 0w."jest to zabójstwo dla nowych silników nissana"!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość viehu Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Uścislając pojecia - PRZEGLĄD OBSŁUGOWY (a nie gwarancyjny) bo obsługuje się samochów w sposób przewidziany przez producenta i wymienia to co producent nakazuje dla prawidlowej eksploatacji samochodu, a NAPRAWA GEARANCYJNA -czyli usunięcie usterki, czy wadliwej cześci na koszt producenta przez okres w którym producent gwarantuje bezawaryjne funkcjonowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kotlin Opublikowano 4 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 Witam panowie i panie:) tu macie dość zmyslny konfigurator czynności serwisowych http://www.zaborowski.com.pl/index.php?kat...&element=25 Czasami warto wspomniec nissanklub.pl A i mozna sie umowic przez email dla mnie to byla fajna opca. Ps. wiem ze odgrzewam kotleta ale chyba to pomocne dla forumowiczow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Izik Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 Czy ktoś robił przegląd w Chorzowie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrew Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 cześć, czy ktoś wyjeździł już 30 000km Notkiem z silnikiem 1,6? mi brakuje 400km i chciałbym się umówić na przegląd, a w W-wie proponują przegląd za 900-1 000zł. Znacie może lepsze oferty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mkrasz Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Melduje, zo moj Notesik 1,6 przekroczyl juz 30 tys... Gdzie w Wawie daja ci taka cene? Z tego co ja pamietam, to ja placilem mniej.... Serwis T&T Zaborowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrew Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Przegląd po 30-ce już zrobiony, łącznie z pieczątka dotyczącą karoserii 870zł. Ostatecznie byłem w Nissan Japan Motors przy Trasie Toruńskiej. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Raphal Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Wczoraj pierwszy przegląd po 20 000 km, bez przedlądu karoserii cena w Krakowie 457 PLN, prawdę mówiąc myślałem, że będzie drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość martin.k Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 Notek 1.4 po roku (13820km przejechane)... Łącznie z przeglądem karoserii: 511,28 PLN Zapodali mi pół-syntetyk: TEXACO Havoline Extra 10W40 - zawsze lepiej niż 0W ... Usunięte usterki: - drżenie przedniej szyby, - blaszka zabezpieczająca przy krzyżaku w kolumnie kierowniczej, zaraz przy podłodze - miała jakieś 15cm i zablokowała kierownicę (jakiś znudzony angol jej nie obciął w fabryce) - obcięta, śruba zabezpieczona ... - stuki podczas ruszania na zimnym silniku - TTTM -> czytaj brak elastycznej siatki łączącej elementy tłumika - notki mają wszystko na sztywno, dopiero po rozgżaniu przestawał stukać (przesmarowany wieszak tłumika i gitara) ASO YAMA Sp. z o.o. Osielsko k/Bydgoszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość martin.k Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 - drżenie przedniej szyby to znaczy CO Ci zrobili, a przede wszystkim CO SIĘ DZIAŁO, bo nie sądzę, żeby "szyba drżała"? :651: Może lusterko wewnętrzne drżało, bo szyba PRZENOSIŁA drgania - ale sama nie drżała: no chyba że Ci szybę wymienili...? :6:57: To znaczy coś drżało lub stukało o szybę... Lusterko to nie było na 100% prędzej jakaś wiązka kabli albo co... Objaw był taki, że przy dosyć dużej prędkości 100 - 110 słychać było jakby drżenie, zlokalizowane z przodu, dokładnie tak jakby luźna szybka drżała... To było wkurzające... Prujesz se 120 km/h i coś ci bzyczy w kabinie... Nie wiem co porobili oprócz podokręcania wszystkiego... Może była jakaś mała "śrubeczka" gdzieś niedokręcona. Szyby nie ruszali... - stuki podczas ruszania na zimnym silniku - TTTM No nie bardzo - ja nigdy nie miałem, a siatki też nie mam. :diabel2: Ale faktycznie wielu osobom coś stuka... napisałem TTTM - bo tak gostek w serwisie mi powiedział... Podobno jest to jeden z dwóch typowych objawów stukania w Notkach - ten mniej dotkliwy bo związany z układem wydechowym i tylko objawia się na zimnym silniku. Ten drugi - bardziej dotkliwy stukot - to wybity łącznik krzyżakowy... Ktoś już gdzieś tutaj o tym pisał... Niestety naprawa przez wymianę całej kolumny kierowniczej (razem ze silnikiem wspomagania ponoć) "bo się nie naprawia tego elementu - dziękujemy ci za to Renault". Jakieś 3K PLN Swoją drogą, dziś w ASO zauważyłem, że nowe Notki mają GĄBKĘ od wewnątrz, pod szybą, przyklejoną do deski rozdzielczej (półki przy/pod szybą): obadam w serwisówce jak to się ściąga deskę (czy można bez demontażu całości), bo też bym sobie nakleił takie coś... No własnie ja taką gąbkę miałem fabrycznie zamontowaną - mój notek jest z grudnia 2006... tylko se poszła na spacer Na serwisie została przyklejona na swoje miejsce... A tak na marginesie problemów/pytań (póki co) nierozwiązywalnych: konia z rzędem i stawiam piwo temu, co rozwikła zagadkę CO (i czy) zmienił Nissan w Notkach, że od pewnego numeru VIN przy full załadowaniu na tylną oś dla 185/65-15 pompuje się 2,9 atm, w przeciwieństwie do poprzednich 2,1 atm - cały czas drążę ten temat, cały czas nikt nie wie.... :?: U mnie jest na nalepce: bez załadunku: przód 2.3 tył 2.1 załadowany na full: przód 2.3 tył 2.9 Gdzieś coś czytałem (nie pomnę gdzie), że kombinowali coś z tylnim zawieszeniem i wymieniali coś, bo we wczesnych modelach produkcyjnych były z tym problemy. Model na Polskę podobno już były wolne od tych wad... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość martin.k Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 wybity łącznik krzyżakowy nooo... nie tylko u mnie to wymieniali, u Ciebie jeszcze... nie wiadomo pewnie :diabel: na szczęście u mnie jeszcze krzyżak nie padł... ale mam nadzieję, że padnie... lepiej wcześniej niż dwa miesiące po gwarancji... No własnie ja taką gąbkę miałem fabrycznie zamontowaną A to wtedy już lifting był? :diabel2: Nie wydaje mi się. Myślę, że chodzi Ci o taki malutki kawałek malutkiej gąbeczki w okolicach nru VIN na podszybiu. A mi chodziło o dużą, GRUBĄ gąbkę, podklejoną przez CAŁĄ szerokość auta. Dość dziwnie to wygląda Aaaa nie... tej grubej to nie mam... ale może spełnia swoje zadanie...(?) Niweluje efekt drżenia szyby ??? he he he kombinowali coś z tylnim zawieszeniem i wymieniali coś, bo we wczesnych modelach produkcyjnych były z tym problemy Ano były i modele na Polskę były wolne od tych wad - ale chodziło o sytuacje, kiedy to Note zbyt łatwo się wywracały w teście łosia bez ESP. A to ciśnienie dopiero zmieniło się około jesieni 2006 - do tego czasu wszyscy mieli 2,1/2,3 niezależnie od obciążenia... Pisałem w tej sprawie do Nissana, nawet bym wymienił na własny koszt jakiś tam element co go zmienili, żeby móc jeździć z wyższym ciśnieniem, ale... nabrali wody w usta i do niczego się nie przyznają. Albo też nie wiedzą, bo fabryka im nie powiedziała, dlatego... piwo albo flaszka dalej aktualne! :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość edek44 Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2008 I przegląd 8400km .483 zl,Białystok,olej 15W40+ mycie zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sum Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Japan Motors Toruńska Warszawa, 17500km, koszt 648,09zł w tym olej Shel Plus 10W40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzys166 Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Białystok, 12200km, robocizna 225zł + (filtr oleju, uszczelka korka, olej 10W60) 256zł = 481zł (w tym sprzątanie wewnątrz +mycie nadwozia/felg). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
was79 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 ASO Chorzów - 10 600 km - po roku - 561 zł, w tym 273 zł robocizna. Olej Shell helix ultra 5W40, filtr kabinowy, korek, filtr oleju. Poza tym auto dokładnie umyte zewnątrz/wewnątrz, dodatkowo przesmarowana klamka zewnętrzna od kierowcy i ograniczniki drzwi. W aucie zostawiona koperta z ankietą w razie niezadowolenia klienta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartosch Opublikowano 4 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 zapytalem w ASO w Lublinie ile kosztuje przeglad po 20 tys. powiedzieli, ze okolo 700zl. jak czytam wczesniejsze wpisy to widze, ze jakos duzo biora... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
was79 Opublikowano 4 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 ale może serwis 1.5 dci jest droższy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość iremos Opublikowano 10 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 Jestem po przeglądzie : 11700km i rok minął. Japanmotors na Toruńskiej 590zł, olej shell 10/40W. Mam jakieś zniżki :-) Wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Witam I przegląd zrobiony po 20 tys. w Nissan Odyssey Cena 304 zł olej był mój . Pozdr. Yogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawel Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Witam !! Przegląd po roku w Krakowie. Całkowity koszt 587 Pln, olej Shell helix ultra 5W40 1.4 Visia +AC+CD Przebieg 13200 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
notek-a Opublikowano 17 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 Witam! Wychodzi na to, że Olsztyn jest najdroższy - 423zł za przegląd + 49zł filtr oleju, 121zł filtr powietrza i 99 zł filtr przeciwpyłkowy = razem 692 zł, a do tego własny olej za 185zł (i tak taniej niż w serwisie), czyli razem 877zł!!! 1.4 Acenta, przebieg 17200km To chyba trochę nie w porządku, że ceny na "prowincji" są wyższe niż w wielkich miastach. Powinny być ujednolicone - jak w niektórych innych markach. A poza tym nasz serwis jest ogólnie nie w porządku - ale to już inny temat (opiszę innym razem) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
was79 Opublikowano 18 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 Wow to nieźle chłopaki pojechali z cenami :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 18 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 Jestem ciekaw ile mnie skrobną ,moja wizyta już niedługo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abdn Opublikowano 18 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 No to w Olsztynie nieźle doją. W Kielcach zapłaciłem 587,- czyli średnio drogo ale zadziwił mnie jeden punkt faktury: "materiały i środki inne (pre. smary)" -35 zł". Przesmarowali zawiasy drzwi ale żeby za to kasować 35 zł to gruba przesada, zwłaszcza że biorą tyle za przegląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi