was79 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 W książeczce serwisowej powinno być dokładnie napisane ile masz +- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Przeglądy co 20000 +/- 1000 lub co 12 miesięcy +/- miesiąc. W zależności co nastąpi szybciej. Zatem przegląd powinieneś zrobić maksymalnie do 12 stycznia pod warunkiem, że do tego czasu nie przekroczysz 21000 km przebiegu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmarcin Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Dzięki Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czeslaw4 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Ja zrobiłem wczoraj pierwszy przegląd po roku w ASO Lublin. Zapłaciłem 412 zł + własny olej za 98 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmarcin Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 ASO Wrocław Bielany: 900 zł w tym: olej shell 5W30, - pamietam na fakturze kwotę ok 300 za tę pozycję a reszta to: filtr powietrza, oleju, p/pyłkowy + jakas uszczelka linia diagnostyczna + wszelkie wydruki smarowanie wszystkich zawiasów, zamków, etc robocizna sądziłem po Waszych postach że będzie kapke mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czeslaw4 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 ASO Wrocław Bielany: 900 zł w tym: olej shell 5W30, - pamietam na fakturze kwotę ok 300 za tę pozycję a reszta to: filtr powietrza, oleju, p/pyłkowy + jakas uszczelka linia diagnostyczna + wszelkie wydruki smarowanie wszystkich zawiasów, zamków, etc robocizna sądziłem po Waszych postach że będzie kapke mniej Marcin, niepotrzebnie przepłaciłeś za olej. Mogłeś kupić olej tu gdzie ja i zapłaciłbyś 113 zł z przesyłką. Oto link: http://www.ioleje.pl/produkt,793/shell-helix-ultra-extra-5w-304l.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmarcin Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Tak czesław lenistwo nie poplaca. Tak mialem zrobic i jeszcze filtry pozamawiac jak inni Forumowicze. Nie bylo czasu, wszystko na ostatnia chwilę i mam co chcialem. 9 stówek poszło sie pieścić. Zły moge byc tylko na siebie. Ale jako że człowiek mądrzejszy po szkodzie to za 12 mcy bedę juz przygotowany....mam nadzieje. Dzieki za link. Poszedl do ulubionych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Mało nie zemdlałem...zdzierstwo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobi Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 (edytowane) "gmarcin" trzymaj się z daleka od ASO Bielany! Kiedyś już pisałem jak tam zdzierają. Co prawda ja tam auta nie serwisowałem, ale dzwoniłem i pytałem się o koszta serwisu po pierwszym roku oraz jak montowałem LEDY z przodu także podali mi cenę montażu z kosmosu ponad 500zł !! Polecam serwis na Wilanowskiej trochę musisz nadrobić kilometrów ale obwodnicą masz jakieś 20 minut. I żeby nie było, że reklamuję Wilanowską bo mieszkam od niej 1km Auto ci chociaż umyli? Edytowane 19 Grudnia 2012 przez Tobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmarcin Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 (edytowane) ta umyli jasne.....stwierdzili że przy takiej pogodzie nie myją (+1) bylo jak odbieralem wieczorem. Tak czy siak mam wrazenie że gdzie indziej byloby taniej. Auto kupione tam i tam mi w sumie A4 najblizej. Chcialem tez do opola skoczyc ale nie bylo miejsc. A o wilanowskiej przyznam sie szczerze.....zapomnialem. W sumie tam tez kilometrazowo mam tak samo. Ech W sumie jak teraz przejrzalem te 7 stron to chyba mam niechlubny rekord cenowy przeglądu. Edytowane 19 Grudnia 2012 przez gmarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Podstawą na przeglądach jest własny olej, zastrzeżenie, żeby nie uzupełniali płynu do spryskiwaczy i sprawdzenie wszystkich żarówek przed przeglądem. Na oleju można często oszczędzić od 150-200 PLN, na płynie do spryskiwaczy 50 PLN, na przepalonej żarówce 50 PLN. Z takimi drobiazgami jak widać można łatwo popłynąć na 400 PLN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmarcin Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 jeszcze powiedzcie że 1300zł za full pakiet ubezpieczenia dla rocznego nota to duzo to juz w ogole sepuku.... BTW przydalby sie temat dot. ubezpieczeń notka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 To zależy co masz w tym ubezpieczeniu...i w jakiej firmie. Ta kwota brzmi wręcz ,aż nieprzyzwoicie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmarcin Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 jacko a jakies cholowania, hotele, lawety i inne duperszmylce zwiazane z AC, jakis pakiet szyba, zawartosc auta + OC rzecz jasna. Kwota dziwi bo rok temu placilem 2 tys za nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czeslaw4 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 (edytowane) jeszcze powiedzcie że 1300zł za full pakiet ubezpieczenia dla rocznego nota to duzo to juz w ogole sepuku.... BTW przydalby sie temat dot. ubezpieczeń notka Ja za pakiet w tym roku zapłaciłem 1372 zł . (drugi rok) W pakiecie mam naprawę "warsztat" , szyby, asistance, oraz samochód zastępczy na 7 dni itd Ubezpieczenie zawarte z Ergo Hestia u przedstawiciela Hestii w ASO Nissan. Marcin, możesz być spokojny bo nie przepłaciłeś tym razem Pozdrawiam Edytowane 19 Grudnia 2012 przez Czeslaw4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobi Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 "gmarcin" Pomyśl o Wilanowskiej na następny raz, jak będę w domu możesz wpaść na kawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmarcin Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 OT Tobi jestesmy umówieni! do za rok w takim razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piranha4 Opublikowano 1 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Witam,mój samochód to nissan note acenta 1,4 dzisiaj wykonałem przegląd po pierwszym roku w nissan odyssey jagiellońska w warszawie,koszt przeglądu z przeglądem karoseri to 313 pln,olej shell helix ultra 5W40 4 litry za 82.0 i filtr kabinowy mann za 48 pln,były moje.Czas przeglądu z jazdą kontrolna,myciem karoseri i czyszczeniem wnętrza około trzech godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 1 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Cena konkretna,ale chyba nie słyszałeś o promocji nissana na przeglądy,ich olej i filtry + przegląd i ceną mieścisz się w trzystu z hakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piranha4 Opublikowano 1 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Cena konkretna,ale chyba nie słyszałeś o promocji nissana na przeglądy,ich olej i filtry + przegląd i ceną mieścisz się w trzystu z hakiem. Dowiadywałem się w Japan Cars przy trasie toruńskiej w wawie chcieli 500 pln graty ich a w Odyssey Górczewska chcieli 630 pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pejta Opublikowano 1 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 (edytowane) Cena konkretna,ale chyba nie słyszałeś o promocji nissana na przeglądy,ich olej i filtry + przegląd i ceną mieścisz się w trzystu z hakiem. Gdzie jest informacja o promocji na przeglądy? Powoli zbliżam się do I-szego przeglądu i chętnie bym skorzystał. Znalazłem na stronie http://www.nissan.pl...aintenance.html informację "Cennik usług i rezerwacja wizyt przez Internet" tylko nigdzie nie widzę linka do tego. Chyba, że trzeba się zarejestrować w You + Nissan, ale to powinni napisać na tej stronie. Edytowane 1 Lutego 2013 przez pejta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maggie_l Opublikowano 1 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Witam,mój samochód to nissan note acenta 1,4 dzisiaj wykonałem przegląd po pierwszym roku w nissan odyssey jagiellońska w warszawie,koszt przeglądu z przeglądem karoseri to 313 pln,olej shell helix ultra 5W40 4 litry za 82.0 i filtr kabinowy mann za 48 pln,były moje.Czas przeglądu z jazdą kontrolna,myciem karoseri i czyszczeniem wnętrza około trzech godzin. Mam pytanko: To był Nissan Alama na Jagiellońskiej 55? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piranha4 Opublikowano 1 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Mam pytanko: To był Nissan Alama na Jagiellońskiej 55? Tak to Nissan Odyssey Alama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maggie_l Opublikowano 1 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Tak to Nissan Odyssey Alama. Dzięki, to jeszcze Cie pomęcze jak mogę? Kojarzysz może szefa? Nie jest to przypadkiem p. Grzegorz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piranha4 Opublikowano 1 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Dzięki, to jeszcze Cie pomęcze jak mogę? Kojarzysz może szefa? Nie jest to przypadkiem p. Grzegorz? Niestety nie,moje kontakty ograniczyły się tylko do doradców serwisowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi