JACKO29 Opublikowano 5 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 No to trzymaj i fakturę i zlecenie.Do następnego przeglądu co najmniej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZy Opublikowano 5 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 No to trzymaj i fakturę i zlecenie.Do następnego przeglądu co najmniej . Życie mnie nauczyło, że wszystkie kwity lepiej zbierać. W ostateczności można sprzedać jako makulaturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R@V Opublikowano 9 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 No to jestem po pierwszym przeglądzie mojego Notka E12. Nawet nie bolało. W sumie z moimi częściami (duża oszczędność) wyszło 470 zł (olej Total Quartz 9000 0w20, korek spustowy oleju, filtr oleju Knecht, filtr powietrza Knecht, filtr kabinowy Knecht, test akumulatora, ścieżka diagnostyczna, przegląd wg Nissana, smarowanie zawiasów, mycie). Przegląd zrobiłem rozszerzony bo zażyczyłem wymianę filtrów powietrza i kabinowego, które Nissan zaleca dopiero na drugim przeglądzie. Czas ok. 2 godzin. Za rok dodatkowo dojdzie płyn hamulcowy, więc pewnie lekko przekroczę 500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 11 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Czy ten olej 0W20 jest zgodny z zaleceniami Nissana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 11 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 0W20 to nie jest olej do Note.... zupełnie nie... oscylował bym raczej w przedziale 5W40, 10W40, hydrauliczne zaworowanie nie polubi tak rzadkiego oleju.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 11 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Mówimy O Note II - E12. Dobierajka Shella też zaleca 0W20.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 11 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 W Japoni też leją 0w20 Ja ,w naszym klimacie napewno zalał by 0w30 np.QUARTZ INEO LONG LIFE 5W30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R@V Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Panowie, na oleju do Note E12 straciłem sporo czasu i rozmów (w tym z centralą Shell oraz Total). Nissan rekomenduje właśnie olej 0w20 do tego modelu (a dokładniej Total Quartz 9000 Future GF5 0w20), taki też olej powinno zalać ASO. Książka serwisowa też o tym mówi. W praktyce często leje się inny bo taniej albo zakontraktowano inny, stany magazynowe itd. itp. Praktyka w Polsce pokazuje dodatkowo, że takiego oleju nie kupimy w detalu, koncerny olejowe nie posiadają go w asortymencie dla detalistów w Polsce. W Niemczech taki olej jest dostępny, i nawet z polską etykietą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Dość niespotykany środek smarny jeżeli chodzi o zalecenia producentów. Dlatego detaliści go nie zamawiają a dostawcy nie oferują w gamie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R@V Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Ten środek smarny jest stosowany w nowych modelach samochodów i niedługo ma być standardem tak popularnym jak obecny 5w30. Tyle dowiedziałem się od koncernów olejowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 nie no , kolegaberlin jak zwykle nie zawodny http://www.kolegaberlin.pl/product-pol-5224-Total-Quartz-9000-Future-GF5-0W20-1L.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzisław55 Opublikowano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 Dziś byłem na pierwszym przeglądzie w Nissan Polody Kalisz. Koszt to 270,38 zł plus olej, filtr oleju, filtr powietrza 171,30 zł. Olej Total Quartz 9000 Future 0W20 4l, filtry również w sklepie "kolegaberlin". Podsumowując koszt całkowity 441,68zł, małe 2 godzinki czekania i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazget Opublikowano 8 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Witam, co prawda pierwszy przegląd czeka mnie gdzieś w listopadzie, ale chętnie się dowiem jak wygląda "zestaw przeglądowy" tzn co mam mieć w bagażniku jadąc do serwisu, żeby na miejscu nie dokładać. Lista zakupów: 1. olej - Total Quartz 9000 Future 0W20 4l (j.w.) 2. filtr oleju - jaki (nr czy coś) 3. filtr powietrza - jaki (nr czy coś) 4. filtr kabinowy - jaki (nr czy coś) - z doświadczenia wiem że lepiej też wymienić przynajmniej raz w roku, ewentualnie wie ktoś jak samemu wymienić i gdzie jest? 5. filtr .... ?? 5. dodatkowe uszczelki, korki itp?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzisław55 Opublikowano 9 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Olej i filtry kupiłem w sklepie internetowym www.kolegaberlin.pl , Filtry firmy Filtron. Jakie typy filtrów to na stronie producenta wszystko jest dokładnie wyspecyfikowane. Wymienili olej, filtr oleju i powietrza chociaż nie potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi