Mike Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Na allegro są Febi po 117 zeta szt. Kupiłem niedawno, zamontowałem i jak do tej pory spokój i cisza ;-) Ciekawe jak długo (mają wybite Made in Germany i Febi, ale czy na 100%oryginał to nie wiem, w klażdym razie wyglądają bardzo solidnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cylo Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Pytanie techniczne bo chciałem kupić na lewą i prawą stronę. Czy jak kupowaliście wahacze (febi lub 555) to dołączone są śruby do wymiany (te które wchodzą w środek tulejki) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_S Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Pytanie techniczne bo chciałem kupić na lewą i prawą stronę.Czy jak kupowaliście wahacze (febi lub 555) to dołączone są śruby do wymiany (te które wchodzą w środek tulejki) ? U mnie nie bylo srub, tylko same wahacze. Kupowalem FEBI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cylo Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 U mnie nie bylo srub, tylko same wahacze. Kupowalem FEBI To co to montuje się na stare śruby ? Chyba śruba też się zużywa i wybija na swojej średnicy, nie wspomnę o nakrętce jeżeli jest z zabezpieczeniem z wkładką teflonową to nie powinno się jej ponownie zakładać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maki Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 A czy ktoś kupował może na allegro od gościa Tomek880 ? Wahacz lewy 555 wahacz prawy 555 komentarze ma ok, a takie dzisiaj na mieście proponowali mi po 194 zł/szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość auto-moto Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Moim zdaniem jeżeli chodzi o końcówki,sworznie etc to 555 jest zdecydowanie lepsze pod względem jakości niż FEBI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 mi 3 miesiace po wymianie 555 pan na przegladzie powiedzial ze niedlugo do wymiany to po ilu sie wymienia febi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bobi_man Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 WitamBEBEK mam pytanie do Ciebie' date=' Przekręciłem dzisiaj do Inter Cars'u w Gdańsku i koleś mi powiedział, że mają wahacze Febi za 173 zł/szt ale w życiu nie słyszał aby ktoś z Inter Cars opuścił w ten sposób cenę :sad: i teraz się poważnie zastanawiam czy nie lepiej kupić z Allegro.[/quote'] powiem tak. pewnie brałeś to na paragon albo w ogole nie chciałeś zadnego świstka. chłopaki w inter carsie na siebie mają 45 % zniżki. . biorą cale zamowieni na siebie wbijają placą twoimi pieniędzmi i sobie biorą niewielka ilośc do kieszeni. doświadczylem tego na wlasnej skórze jak kupowalem tylny układ hamulcowy. zamiast 450 zaplacilem 230 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Kolega mehrer ma dojście do hurtowni, wahacze ma również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 Jakos na dniach bede dotaczal tulejki, tylko musze gdzies w Lublinie teflon kupic lub cos lepszego od teflonu (moze Wy cos znacie lepszego wytrzymalosciowo :?: ). Jak juz to zrobie to dam znac co i jak oraz jakie koszty. POZDRAWIAM..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciarek Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Powracam do tematu: Wymieniałem ostatnio wahacz po prawej stronie i mój macher wyśmiał mnie z tymi 555 - najpierw proponował jakiegoś z delphi ale w rezultacie bo nie dostał założył sachs'a. Narazie zrobiłem 2 tyś i cisza po prawej stronie, bo po lewej zaczyna już się odzywać. pZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BULI Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Wymieniałem ostatnio wahacz po prawej stronie i mój macher wyśmiał mnie z tymi 555 - najpierw proponował jakiegoś z delphi ale w rezultacie bo nie dostał założył sachs'a. Narazie zrobiłem 2 tyś i cisza po prawej stronie, bo po lewej zaczyna już się odzywać. Coś ten Macher może ma układ w sklepie gdzie handluję Delphi :-) A ja wymieniłem na 555 w dobrych pieniądzach i cisza - super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ice Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Ja mam teraz FEBI. Jak narazie 3 tyś km i cisza. Zobaczymy jak dalej bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość disaster3 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Lemforder czy jakoś tak.Robione u wroga;-) ja je wlasnie kupilem i dzisiaj zalozylem. Zobacze jak sie beda trzymac. Nic na ich temat nie wiem. Kupilem w ciemno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Artur1970 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 A ja wypróbowałem już chyba wszystko i mniej więcej na rok wystarczają a płaci się słono (150 - 180 zł teraz, kiedyś wiecej). Od 2 lat stosuję wymianę tulejek tworzywowych i jest super, też wymiana 1 x rok ale dużo taniej ok. 70-80 zł strona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTI Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 555 są z najwyższej pólki tak samo jak Febi bilstein.Zeby ocenic ktos z nas musial by pojezdzic na jednym zobaczyc jak sie zuzywa i potem na drugim i wtedy mozna wyrazic opinie. A takie teoryzowanie nie ma sensu.A propo Febi kumpel ma na sprzedaz dwa górne wahacze miesiac czasu jezdzone za 100zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość auto-moto Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 A ja wypróbowałem już chyba wszystko i mniej więcej na rok wystarczają a płaci się słono (150 - 180 zł teraz, kiedyś wiecej) Zobacz tutaj -> http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=32526 Nówki wahacze 555 mam po 130 zł/szt. :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lespaul Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 zamontowałem aktualnie wahacze Febi, jeszcze nie jeździłem, z oględzin optycznych mogę powiedzieć że wykonanie 555 w porównaniu do Febi to totalne dno, wygladają jak podróbka z tajwanu. gdy pierwszy raz wymieniałem wahacze górne, kupilem 555 po około 250 zł i były wykonane super, te oferowane teraz przypominają rzemieślniczą podróbę do malucha lub poloneza , teraz trzeba pojeździć i zobaczyć jak długo Febi wytrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Melmack Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Witam .A co sądzicie o tym produkcie?: http://moto.allegro.pl/item222457265_wahac...awy_i_lewy.html To jest cena za dwa.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTI Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Cena jest niska wykonanie tulejek wygląda naprawde ok ale jest to bezfirmowe żemiosło. W kazdym sklepie z czesciami powiedza JAKA CENA TAKA JAKOSĆ Osobiscie wole troche doplacic i jezdzic na dobrych zamiennikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hoover Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Witam .A co sądzicie o tym produkcie?: http://moto.allegro.pl/it...awy_i_lewy.html Raz w P10 zaeksperymentowałem z czymś podobnym. Koło latało na boki, tak jakby jeździło na tym wahaczu od nowości. I tak, po kilku tysiącach przebiegu trzeba było zmienić go na coś porządnego (w tym przypadku Febi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DuMonde Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Jakosc podobna ale wybrałbym 555 - co japonskie to japonskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastello Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Ja niedawno zalozylem 555 z lewej strony i stuki ustaly ale po ok 100km zaczął niemilosiernie skrzypiec co drazni moje ucho bardziej niz stuk mam jeszcze prawy do wymiany. Chyba cos spierniczylem? :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Artur1970 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 U mnie zawsze są to trzaski (takie zgrzyty) nigdy nie miałem stuków. Traszkę tylko dziwne że tak szybko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piektor Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Ja niedawno zalozylem 555 z lewej strony i stuki ustaly ale po ok 100km zaczął niemilosiernie skrzypiec co drazni moje ucho bardziej niz stuk mam jeszcze prawy do wymiany. Chyba cos spierniczylem? :?: Myślę Ziom, że powinieneś je dociągnąć pod obciążeniem czyli już na kołach, jak tak zrobiłem i już parę tysięcy przebiegu i na razie cisza Też mam 555 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi