Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Które wahacze polecacie : Febi czy 555?

rafp11
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Na allegro są Febi po 117 zeta szt.

Kupiłem niedawno, zamontowałem i jak do tej pory spokój i cisza ;-)

Ciekawe jak długo (mają wybite Made in Germany i Febi, ale czy na 100%oryginał to nie wiem, w klażdym razie wyglądają bardzo solidnie).

Pytanie techniczne bo chciałem kupić na lewą i prawą stronę.

Czy jak kupowaliście wahacze (febi lub 555) to dołączone są śruby do wymiany (te które wchodzą w środek tulejki) ?

Pytanie techniczne bo chciałem kupić na lewą i prawą stronę.

Czy jak kupowaliście wahacze (febi lub 555) to dołączone są śruby do wymiany (te które wchodzą w środek tulejki) ?

U mnie nie bylo srub, tylko same wahacze. Kupowalem FEBI

U mnie nie bylo srub, tylko same wahacze. Kupowalem FEBI

To co to montuje się na stare śruby ? Chyba śruba też się zużywa i wybija na swojej średnicy, nie wspomnę o nakrętce jeżeli jest z zabezpieczeniem z wkładką teflonową to nie powinno się jej ponownie zakładać.

• 2 tygodnie później...
Gość bobi_man
Witam

BEBEK mam pytanie do Ciebie' date=' Przekręciłem dzisiaj do Inter Cars'u w Gdańsku i koleś mi powiedział, że mają wahacze Febi za 173 zł/szt ale w życiu nie słyszał aby ktoś z Inter Cars opuścił w ten sposób cenę :sad: i teraz się poważnie zastanawiam czy nie lepiej kupić z Allegro.[/quote']

powiem tak. pewnie brałeś to na paragon albo w ogole nie chciałeś zadnego świstka. chłopaki w inter carsie na siebie mają 45 % zniżki. . biorą cale zamowieni na siebie wbijają placą twoimi pieniędzmi i sobie biorą niewielka ilośc do kieszeni. doświadczylem tego na wlasnej skórze jak kupowalem tylny układ hamulcowy. zamiast 450 zaplacilem 230 :)

• 2 tygodnie później...
Gość Dżodżo

Jakos na dniach bede dotaczal tulejki, tylko musze gdzies w Lublinie teflon kupic lub cos lepszego od teflonu (moze Wy cos znacie lepszego wytrzymalosciowo :?: ). Jak juz to zrobie to dam znac co i jak oraz jakie koszty.

POZDRAWIAM.....

• 1 miesiąc temu...

Powracam do tematu:

Wymieniałem ostatnio wahacz po prawej stronie i mój macher wyśmiał mnie z tymi 555 - najpierw proponował jakiegoś z delphi ale w rezultacie bo nie dostał założył sachs'a. Narazie zrobiłem 2 tyś i cisza po prawej stronie, bo po lewej zaczyna już się odzywać.

pZDR

Wymieniałem ostatnio wahacz po prawej stronie i mój macher wyśmiał mnie z tymi 555 - najpierw proponował jakiegoś z delphi ale w rezultacie bo nie dostał założył sachs'a. Narazie zrobiłem 2 tyś i cisza po prawej stronie, bo po lewej zaczyna już się odzywać.

Coś ten Macher może ma układ w sklepie gdzie handluję Delphi :-)

A ja wymieniłem na 555 w dobrych pieniądzach i cisza - super.

Gość Artur1970

A ja wypróbowałem już chyba wszystko i mniej więcej na rok wystarczają a płaci się słono (150 - 180 zł teraz, kiedyś wiecej). Od 2 lat stosuję wymianę tulejek tworzywowych i jest super, też wymiana 1 x rok ale dużo taniej ok. 70-80 zł strona.

555 są z najwyższej pólki tak samo jak Febi bilstein.Zeby ocenic ktos z nas musial by pojezdzic na jednym zobaczyc jak sie zuzywa i potem na drugim i wtedy mozna wyrazic opinie. A takie teoryzowanie nie ma sensu.A propo Febi kumpel ma na sprzedaz dwa górne wahacze miesiac czasu jezdzone za 100zł

zamontowałem aktualnie wahacze Febi, jeszcze nie jeździłem, z oględzin optycznych mogę powiedzieć że wykonanie 555 w porównaniu do Febi to totalne dno, wygladają jak podróbka z tajwanu. gdy pierwszy raz wymieniałem wahacze górne, kupilem 555 po około 250 zł i były wykonane super, te oferowane teraz przypominają rzemieślniczą podróbę do malucha lub poloneza :), teraz trzeba pojeździć i zobaczyć jak długo Febi wytrzyma.

Cena jest niska wykonanie tulejek wygląda naprawde ok ale jest to bezfirmowe żemiosło. W kazdym sklepie z czesciami powiedza JAKA CENA TAKA JAKOSĆ

Osobiscie wole troche doplacic i jezdzic na dobrych zamiennikach.

Witam .A co sądzicie o tym produkcie?:

http://moto.allegro.pl/it...awy_i_lewy.html

Raz w P10 zaeksperymentowałem z czymś podobnym.

Koło latało na boki, tak jakby jeździło na tym wahaczu od nowości.

I tak, po kilku tysiącach przebiegu trzeba było zmienić go na coś porządnego (w tym przypadku Febi).

Ja niedawno zalozylem 555 z lewej strony i stuki ustaly ale po ok 100km zaczął niemilosiernie skrzypiec co drazni moje ucho bardziej niz stuk mam jeszcze prawy do wymiany. Chyba cos spierniczylem? :?:

Ja niedawno zalozylem 555 z lewej strony i stuki ustaly ale po ok 100km zaczął niemilosiernie skrzypiec co drazni moje ucho bardziej niz stuk mam jeszcze prawy do wymiany. Chyba cos spierniczylem? :?:

Myślę Ziom, że powinieneś je dociągnąć pod obciążeniem czyli już na kołach, jak tak zrobiłem i już parę tysięcy przebiegu i na razie cisza :) Też mam 555